Magyar László: Együtt többet tehetünk!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

magyar_laszlo01_gs

Egy kommunikációs szakember rendszerben gondolkodása, lényeglátása – e készségek fontosak lehetnek Magyar László munkájában, ha a 11-es, belvárosi választókerület lakói októberben képviselővé választják.

„Egykor vívtam, és ez kitartásra, fegyelemre, sportszerűségre nevelt. Nem politikusnak szegődök, hanem civil tapasztalatommal az emberek gondjainak ismerőjeként az itt élők, az egész város érdekeit akarom képviselni a közgyűlésben” – mondja Magyar László a 11-es körzet (Belváros) Fidesz-KDNP és L.É.T. Egyesület képviselőjelöltje.

A „Tervezzük együtt…!” bejárás során felmérést készítettek a körzetben, hogy milyen fejlesztéseket szeretnének a város szívében élők. „Kilenc pontban összegeztem a Belvárosban megoldandó feladatokat, és arra kértem a lakosságot, súlyozzák, ők mit tartanak a legfontosabbnak. Az látszik, hogy társasházak energetikai célú felújítása, az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek magas bérleti díja és a bérlakások igénylésének könnyítése érdekli leginkább az embereket. Az üres üzletek bérbeadása, továbbá a kihasználatlan IKV-ls akások felújítása és szociális bérbeadása szerepel a legsürgetőbb feladatok között” – sorolta el a Fidesz-KDNP-L.É.T. képviselőjelöltje.

Választási programjában is írta, hogy a most induló és munkahelyeket teremtő vállalkozásoknak ingyen vagy jelentős kedvezménnyel lehetne odaadni az üzleteket. Ha a helyi vállalkozóknak jól megy, akkor a lakosoknak is, hiszen munkát, biztos megélhetést találnak, ezért nem lehetőségnek, hanem kötelességnek nevezte a vállalkozók felkarolását. Magyar László szerint a városnak és az itt lakóknak se jó, ha például a Kárász utcából még több üzletet „szívnak el” a plázák, hiszen nincs lehangolóbb látvány, mint a bezárt üzletek sora. Ez a lakások értékét is csökkenti. Az itt élők és a kereskedők érdekeit össze kell hangolni, ez áldozatot követel az önkormányzattól, de meg kell ezt hozni az itteniek komfortja érdekében – és hogy a városrész vonzereje ne csökkenjen.

„Az lesz a feladatom, hogy közreműködjek a megoldáskeresésben, és úgymond kijárjam az utat a közgyűlésben vagy akár egy-egy szakigazgatási szervnél. Ezzel együtt Szeged belvárosa akkor maradhat, lehet igazán élhető, ha egy átfogó rendezési és fejlesztési tervet készítünk, s aszerint fejlesztünk” – mondja. Magyar László arra is felhívta a figyelmet, hogy a belvárosban vannak a városképi védettségű épületek, amelyeket kívülről ugyan felújítottak közpénzből, de belül minden elavult, mert a tulajdonosoknak nincs pénze. A kétarcú, vagyis kívül szép, belül elhanyagolt házak meglehetősen rossz városi referenciák a képviselőjelölt szerint.

Érzékeny pont Jókai utca 7–9. szám alatti lakóépület: az IKV-s ingatlan belső épületgépészeti problémákkal küzd, komplett felújítást igényelne a ház egyes része, a nekik fenntartott parkolót idegenek is igénybe veszik, falait pedig nyilvános vécének használják. „Egy utcafórumon elmondtam a lakóknak, hogy lehetséges megoldásnak tartanám, ha szintenként egy megbízott képviselőt jelölnének ki az itt élők, akik valamilyen módon kinyilváníthatnák véleményüket” – fűzte hozzá Magyar László.

Az önkormányzati képviselőjelölt együttműködési készségét jelzi, hogy Haág Zalán és az ő választókörzetének határán fekszik a Bartók tér, melynek rendbetételét mindkét képviselőjelölt fontosnak tekinti. „Városfejlesztési szakemberekkel is egyeztetettünk, s kiderült, a tér minimális felújítása tízmillió forintba kerülne, de egy elképzeléseink szerinti rekonstrukció több tízmilliós tétel lenne” – közölte. Magyar László szerint a munkálatok uniós forrásokból is finanszírozhatóak, például sportcélú és rekreációs fejlesztésekre lehívható pénzekből.

„Komolyan gondolom, hogy nem a képviselői pozíció, hanem a feladatok, megoldások érdekelnek. A lakosság problémáinak megismerése után jól képzett, gondolkodó emberek segítették, hogy kialakítsam a belvárosról az elképzeléseimet, köszönöm az itt lakók, a körzetben dolgozó kereskedők segítségét is” – hangsúlyozza Magyar László, aki arra biztatja a 11-es körzet lakosait, hogy szavazzanak rá október 12-én, hiszen ahogy fogalmazott: „együtt többet tehetünk.” Október 12-én felelős döntést kell hozni mindenkinek, hogy büszke szegedinek mondhassuk magunkat.

Előző sztori

Ezer rózsatövet osztott Újszegeden Német Ferenc + FOTÓK

Következő sztori

105 hatásértőt fogtak alig 24 óra alatt