Közélet

Lázár János elrendelte a nyelvvizsgák felülvizsgálatát

Lázár János elrendelte a nyelvvizsgák felülvizsgálatát

2014. október 27., hétfő
Lázár János elrendelte a nyelvvizsgák felülvizsgálatát

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elrendelte a nyelvvizsga bizonyítványok teljes körű felülvizsgálatát az irányítása alá tartozó közigazgatási szerveknél - tartalmazza Lázár János egy írásbeli kérdésre adott válasza, amely hétfőn került fel az Országgyűlés honlapjára.

A miniszterhez

Szelényi Zsuzsanna

, az Együtt-PM politikusa, független országgyűlési képviselő fordult írásbeli kérdéssel, "Következmények nélkül hagyja-e a kormány a nyelvvizsgabotrányt?"- címmel.

Lázár János

válaszában azt írta: a kabinet mindent megtesz az ilyen botrányos ügyek visszaszorítására és felderítésére. Közölte azt is: bűncselekménnyel okozott károkozásnak minősül, ha a bíróság jogerősen megállapította, hogy a közszolgálati tisztviselőt hamis vagy hamisított nyelvvizsgát felhasználva alkalmazták, és ennek alapján állapították meg besorolását, nyelvpótlékát. Ha ez bebizonyosodik, mód van ez utóbbi visszakövetelésére. A Pest Megyei Főügyészség szóvivője szeptember elején közölte: több mint ezer gyanúsítottal szemben zárult le a nyomozás a vesztegetéssel megszerzett nyelvvizsgák ügyében Pest megyében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.