Sport

Labdarúgás: kiváló meccsen ikszelt a Szeged-Grosics a Diósgyőrrel + FOTÓK

Labdarúgás: kiváló meccsen ikszelt a Szeged-Grosics a Diósgyőrrel + FOTÓK

2014. október 8., szerda
Labdarúgás: kiváló meccsen ikszelt a Szeged-Grosics a Diósgyőrrel + FOTÓK
szeged2011_dvtk46_gs

Hangulatos, sok néző előtt lejátszott mérkőzésen 2-2-re végzett egymással a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a Diósgyőri VTK a SZVSE-stadionban.

Nem kezdődött jól a találkozó a vendéglátóknak, hiszen egy Mátén lábán balszerencsésen megpattant labdával

Grumic

egy az egyben mehetett

Belecanra

, a szegediek szerencséjére azonban közelről nem talált kaput. A folytatásban magához ragadta a kezdeményezést

Nyilas Elek

együttese, sőt, összességében elmondható, az összecsapás teljes időtartama alatt meg is tartotta azt. A 7. percben

Fodor

, majd a 13-ikban

Oláh Lóránt

is nagy helyzetben hibázott. A jég a 25. minutumban tört meg, amikor Oláh második komoly gólszerzési sanszát már nem hagyta veszni. (1-0) Nem sokkal később ugyanakkor egyenlíteni tudott a DVTK:

Gosztonyi

állt egy 25 méteres szabadrúgás mögé, és a 2009-ben U20-as világbajnoki bronzérmet szerzett szélső mesterien csavart a kapu jobb oldalába. (1-1) Mégsem döntetlen állás mellett mentek szünetre a felek, miután

Germán

továbbított a hálóba közvetlenül a lefújás előtt egy szögletből érkező beadást. (2-1) Fordulás után Oláh Lóránt duplázhatta volna meg góljai számát, de ordító ziccerben nem talált kaput, amit a túloldalon Grumic büntetett meg egy a jobb alsóban elhelyezett lövéssel. (2-2) A folytatásban hiába érvényesült továbbra is elsősorban a Szeged akarata, újabb találat már nem született, így a SZVSE-pálya népes közönsége döntetlen után tapsolhatott a hosszú idő után hazatérő kedvenceinek. Germán Tamásék legközelebb vasárnap délután lépnek pályára, az NB II 9. fordulójában a Vasas látogat Gyulára.

Szeged, SZVSE-stadion, 800 néző
2014. október 8., 15.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Diósgyőri VTK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Brezovai Zoltán * Asszisztensek: Kormányos II. Gábor, Lászlai Róbert
2
-
2

Barátságos mérkőzésen:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Diósgyőri VTK 2-2 (2-1)

Szeged, SZVSE-stadion, 800 néző. Vezette: Brezovai Zoltán (Kormányos II. Gábor, Lászlai Róbert).

Szeged:

Belecan (Molnár - a szünetben) - Zelenyánszki (Szabó Cs. - a szünetben), Markovic, Deák (Czirok - a szünetben), Mészáros, Gadó (Kapic B. 38'), Máté, Oláh G. (Erdős 64'), Fodor (Zabari 82'), Oláh L. (Hegedűs E. 82'), Germán (Hegedűs M. 72').

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

DVTK:

Rajic - Okuka (Szabó B. 56'), Alves, Debreceni (Szalai - a szünetben), Husic, Kim (Bacsa - a szünetben), Chen (Marjanovic 32'), Egerszegi (Bori - a szünetben), Gosztonyi (Csirszki 64'), Barczi, Grumic.

Vezetőedző:

Tomislav Sivic.

Gólszerzők:

Oláh L. (25'), Germán (45+1'), ill. Gosztonyi (36'), Grumic (57').

Sárga lap:

Szalai (59'), Bori (62'). Nyilas Elek:

"Örülünk, hogy a népes közönség előtt egy olyan játékot tudtunk produkálni, amit lehetett élvezni. Rengeteg támadást vezettünk, mondhatni, a futball olyan elemeit is bemutattuk, amelyekért tényleg érdemes meccsre járni. A végjátékunkban akadtak problémák, de abszolút nem vagyok elégedetlen. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy a játékosok érzik, jó dolog futballistának lenni, és vannak ilyen mérkőzések, amikor nem kell külön motiválni őket, hiszen egy NB I-es csapat ellen mutathatják meg magukat. A srácok ma átérezték, hogyha alázatosak és odateszik magukat, küzdenek, harcolnak, abból bármi kisülhet."

Online közvetítésünk:

SZÜNET
90+1'
Brezovai Zoltán sípjele mellett egyöntetű taps zárja a találkozót, amire rá is szolgált Nyilas Elek legénysége. A látottak alapján Germánék a győzelemtől sem álltak távol az élvonalbeli ellenfél ellen. Folytatás vasárnap már a bajnokságban, a Vasas ellen.
89'
Jól passzolgatnak a Szeged 2011-Grosics Akadémia fiataljai, különösen a két Hegedűs és Erdős aktív. A vendégek továbbra is csak gyors csatáraikban bíznak. AZ imént Barczi kapott vissza egy labdát kényszerítőben Szabótól, de 8 méterről az oldalhálót trafálta telibe.
84'
Megállt egy pillanatra a szotyi a hazai szurkolók kezében, Bacsa bő 5-6 méteres hátrányból futotta le Markovicot a félpályán keresztül, a vendégek szélsője azonban nagyon kisodródott, az ötös sarkától csak az oldalhálót találta el.
83'
Gadó Gábor is elszánja magát néhány aláírás kiosztására - az előtte tolongó gyermekek száma alapján csak remélni lehet, nem fogy ki a toll idő előtt.
82'
Oláh Lórántot és Fodort is lehívja Nyilas Elek, Hegedűs Edvin és Zabari kapott lehetőséget.
81'
Jár a taps, Czirok és Hegedűs bolondították meg a teljes diósgyőri védelmet, végül előbbi lőtt kiszorított szögből, Rajic védett.
77'
Kissé hektikussá vált a mérkőzés az utóbbi percekben, a csapatoknak szüksége van némi időre, amíg a számtalan csere után rendezni tudják soraikat.
72'
Germán Tamás szolgálataira nagy szükség lesz még vasárnap a Vasas ellen, kap is egy kis pihenőt. Hegedűs Martin vette át a helyét.
70'
Mi maradt ki?! Oláh futtatta lyukra Mátét, a középpályás élesen belőtt labdáját középen Erdős tette kapura, de 7-8 méterről eltévesztette a jobb alsót.
68'
Miközben a gyepen küzdenek a felek, az imént lecserélt Gosztonyit megtámadták - gyermekek hadának oszt autogramot a kerítésnél. Az utánpótlás szinten világbajnoki bronzérmes szélső igen népszerűnek bizonyul Szegeden is.
66'
Továbbra is kezdeményezőbb a Szeged, Nyilas Elek együttese hajt a győzelemért becsülettel.
64'
Csere mindkét oldalon, Gosztonyi és Oláh Gergő számára ért véget a mérkőzés, Csirszki és Erdős szállt be a játékba.
63'
Máté - Oláh L. - Germán volt a labda útja a vendégek büntetőterületén belül, utóbbi lőtt is 11 méterről, alaposan fölé.
62'
Bori is túlzottan keménynek bizonyult mezőnyben, járt érte a lap.
59'
Germán tekerése kecsegtetően csapódott a rövidre, de Rajic még odaért.
59'
Utánrúgásért jár a meccs első sárgája, Szalai kapta, a szenvedő fél Oláh Lóránt volt. 26-27 méterről, középről lőhet szabadot a Szeged.
57'
Gól! Gyorsan fordult ellentámadásba a Diósgyőr, Grumichoz jutott el a felívelés, a légiós pedig mintaszerű átvétel után mintaszerűen lőtte ki a jobb alsót. 2-2.
56'
Szabó Balázsnak is lehetőséget ad Sivic mester, Okuka hagyta el a pályát.
54'
Ez hogy maradt ki?! Germán készített le Máténak, a lövést Rajic éppen Czirokhoz ütötte, aki azonban nem vállalta el a ziccert, hanem kapásból középre játszott Oláh Lóránthoz. Az üresen álló csatárnak már csak 5 méterről az üres kapuba kellett volna találnia, de a keresztléc fölé gyötörte a labdát.
51'
Okuka távolija törte meg a viszonylagos eseménytelenséget. A lapos, erőtlen próbálkozás azonban nem jelentett veszélyt a szegedi kapura.
46'
A hazaiaknál Molnár, Szabó Cs. és Czirok váltotta Belecant, Zelenyánszkit és Deákot, míg a vendégeknél Debreceni, Kim és Egerszegi jött le, Szalai, Bori és Bacsa állt be.
46'
Folytatódik a találkozó, mindkét oldalon bőven akadtak cserék.
SZÜNET
45+1'
Ez volt a játékrész utolsó mozzanata, sznetben megérdemelten vezet az összességében élesebben, gólratörőbben futballozó Szeged.
45+1'
GÓÓÓL!!! Az újabb szögletet Germán továbbította ellentmondást nem tűrően a hálóba! 2-1!
45'
Jött is középre a sarokrúgás, ami Debreceni hátáról kis híján saját kapujába vágódott. Kevéssel ment csak fölé.
44'
Rajic! Germán löketét tolta ki a bal felső elől szögletre a diósgyőri portás.
44'
Villámgyorsan robogtak a hazaiak egy kontrával, Oláh Lóránt löbbölt középre, ahol a Germán mögött érkező Oláh Gergő lépett ki, Alves az utolsó pillanatban tudta csak szerelni.
40'
Jó ívben repült középre Máté beadása jobbról, Oláh Lóránt védője szorításában csúsztatott kapu fölé 7-8 méterről.
38'
Nyilas Elek is cserélt, a sérüléséből csak nem régen felépült Gadó helyét Bekim Kapic vette át a folytatásra.
36'
Gól! Gosztonyi állt egy 25 méteres szabadrúgás mögé, majd elképesztő pontossággal tekert a kapu jobb oldalába. Zsinóron húzták, ahogy mondani szokás. 1-1.
34'
Mutatnak valamit a vendégek is: Barczi lőtt be balról laposan a tömegbe, labdájáról azonban a kivetődő Belecan lemaradt. Az ötösön álló Grumic levenni nem tudta a passzt, de az így lett jó Debreceninek, Deák blokkja kellett a nagyobb baj elkerüléséhez.
32'
Máris cserél Tomislav Sivic, Chent hívta le Marjanovic javára. Eddig tartott volna az ázsiai légiós diósgyőri karrierje?
30'
Szépen játszott össze középen a két koreai, Chen és Kim. Utóbbi ugratta ki a balon Husicot, akinek laposan belőtt labdájánál a jól helyezkedő Markovic tudta megelőzni Grumicot. Fontos mentés volt.
25'
GÓÓÓL!!! Nagyon érett már. Oláh lépett ki üresen, Alves nagyon beragadt, így lesről szó sem lehetett. A szegedi támadó a büntetőterületen belül már elegánsan nyúlt a labda alá, amely az elfekvő Rajic felett átszállva jutott el a hálóig. 1-0!
22'
Egerszegi szépen tört be a tizenhatoson belülre Máték és Markovic között, de győzött a túlerő. A diósgyőri még megpróbált egy esést, de Brezovai Zoltán ezt sem ette meg, ezúttal sincs büntető.
20'
A pirosaké az első szöglet, de ebből is a hazaiak indulnak meg. Zelenyánszki lőtt be balra az üres területre Fodornak, a szélső azonban egyből próbált 30 méteres magasságból a középen érkező Oláhnak centerezni. Az átadás túl mély lett, Rajic könnyedén fogta.
17'
Az eddig eltelt időben aktívabbnak, frissebbnek mutatkozik a Szeged, Nyilas Elek tanítványai vezethetnének is a helyzetek alapján.
13'
Megint Oláh! Gadó löbbölt be neki a szélen a védők mögé, a támadó pedig 14 méterről, jobbról lőhetett tiszta helyzetben. Rakétája centikkel tévesztett csak célt.
10'
Ismét Oláh Lóránt emelte meg a nézők vérnyomását, az ötös és az alapvonal találkozásától centerezhetett, de passza pontatlanra sikerült, és az érkező társak háta mögé érkezett.
7'
"Menjél, Tamás!" - kiáltották a szurkolók, amint Germán két társával mehetett két védőre egy megszerzett labdával. Jó ütemben játszotta meg Fodort a balon, de a szélső ziccerét a határozottan kimozduló Rajic bravúrral hárította.
5'
Tapogatózó játék jellemzi az első perceket, amit Oláh Lóránt törne meg egy szólóval. A rutinos támadó három ember mellett szaladt el, majd a tizenhatos vonalát átlépve elesett védője mellett, de Brezovai sporttárs jelzi neki, álljon fel gyorsan, ez nem tizenegyes.
1'
"Uh!" - zengi a lelátó. Kis híján máris vezet a Diósgyőr, miután Máté okszival rosszul nyúlt bele egy visszafejelt kirúgásba, az ajándékkal pedig Grumic egyedül roboghatott Belecanra, de a tar támadó 5-6 méterről a rövid felső fölé bombázott.
1'
A vendégek indíthatták útjára a labdát.
15.37: A kezdőrúgást Kothencz János, a szegedi klub tiszteletbeli támogatója, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. egyesület polgármesterjelöltje végezte el. 15.34: Érkeznek a főszereplők, egyaránt csíkosban. A hazaiak kék-fekete, a vendégek piros-fehér kombinációval. 15.30: Csúszik pár percet a kezdés, így van időnk leírni, mindkét oldalon helyet kaptak próbajátékosok is a csapatban. Nyilas Elek együttesében Stelán Deák tartozik e kategóriába, míg a diósgyőrieknél két koreai futballista, Young Ho Kim és Kim Ye Chen rúgja majd a bőrt. 15.20: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Szépen telik a SZVSE-stadion lelátója, a tribünről kiszűrődő zsivaj is azt sugallja, különleges mérkőzésre van kilátás. A mérkőzés 15.30-kor kezdődik.

A találkozó elé:

Impozáns mérleggel kezdte az NB I küzdelmeit a Diósgyőr, Tomislav Simic tanítványai az eddig eltelt 10 forduló alatt 20 pontot gyűjtöttek, ráadásul a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a Paks elleni meccsüket a hetedik körből csak október 22-én teljesítik. Így áll jelenleg a miskolci együttes a táblázat harmadik helyén. A csapat a Magyar Kupában a Videotonnal küzdhet meg a nyolcaddöntőért, a Ligakupában pedig vezeti az "A" csoportot. Bacsa Patrikék a hétvégén a Ferencvárost verték 2-1-re, tegnap pedig a Nyíregyházát 3-0-ra a harmadik számú hazai sorozatban. Összességében elmondható, egy igazán nívós ellenfelet csábít Szegedre Nyilas Elek legénysége, aligha unatkozhat majd tehát a minden remény szerint igen népes publikum.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.