Sport

Labdarúgás: kéthetes pihenő után csap össze az Algyő és az UTC

Labdarúgás: kéthetes pihenő után csap össze az Algyő és az UTC

2014. október 31., péntek
Labdarúgás: kéthetes pihenő után csap össze az Algyő és az UTC
algyo_utc_mj-161

Kisebb szünet után lép pályára ismét az Algyő és a vendég UTC szombaton, a két gárda előző fordulóbeli bajnokija egyaránt elmaradt, így bőven volt rákészülniük az egymás elleni derbire.

A felek előző szezonbeli összecsapásain mindössze egy-egy gól született, méghozzá az aktuális pályaválasztó reprezentálásában. Más kérdés, hogy az említett két találatot jegyző

Hadár Attila

és

Szentes Bíró Tamás

is távozott már csapatától, ahogyan az Algyő és az UTC sem ugyanazt a szerepet tölti be a mezőnyben, mint amit tavaly. A szombati vendéglátók játékosállományukhoz képest szerény eredményeket tudhatnak idén a magukénak, míg

Brinszky Adrián

legénysége a nyári jövés-menés tükrében némiképp meglepetésszerű meneteléssel lépked az élen haladók sarkán. Jelen állás szerint tehát az újszegediek a szombati összecsapás esélyesei, de a fogadóirodák szakértői bizonyára így is jó szorzókat adnának a vendégsikerre, ha az amatőr labdarúgás szerepelne a kínálatukban. Izgalmas 90 percre van kilátás.

Élesítésre szorulnak az algyői oroszlán karmai

Online

Szombaton 13.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk az Algyő SK - Ujszegedi TC megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Váratlanul beragadt a rajtnál az Algyő, a SZVSE elleni diadalmas nyitókört egy hatmeccses nyeretlenségi széria követte.

Takács Zoltán

legénysége azóta sem találja igazán önmagát, a csapat egyedül a Mártélyt tudta két vállra fektetni, legutóbb pedig hazai környezetben maradt alul a Tápéval szemben. Bogdán Péterék két győzelmük alkalmával egyaránt négyszer-négyszer találtak a hálóba, annyiszor, mint a többi nyolc fellépésükön összesen. Hiába sorolandó a mezőny első harmadába a gárda védelme, az Ausztriában munkát vállaló

Kohajda Gergely

, az egyaránt Budapestre költöző

Hegedűs Tibor

és

Mohácsi László

, illetve a

nyáron visszavonult

Hadár Attila hiányában a támadások eredményes befejezése láthatóan akadozik. „Remélem, nem olyan formában várjuk az UTC-t, mint amilyet egész ősszel mutattunk. Szinte az összes meccsünket végig támadtuk, gólokat mégsem tudtunk szerezni. Az pedig a futball örök igazsága, hogy ilyen szituációkban az ellenfél azonnal büntet, amivel még nehezebb helyzetbe kerülünk. Utoljára a Tápé ellen játszottunk, még október 18-án, amikor vereséget szenvedtünk. Ezúttal szeretnénk javítani, győztesen hagynánk el a pályát a hétvégén. Mivel a múlt héten elmaradt a Tiszasziget elleni mérkőzésünk, nehéz lenne megmondani, milyen jelenleg a csapat formája. Az viszont látszik az őszi szezon eddig eltelt részéből is, hogy támadóproblémákkal küszködünk. Ettől függetlenül azonban igyekszünk mindent megtenni és begyűjteni a három pontot szombaton az UTC ellen” – fogalmazott portálunk érdeklődésére Takács Zoltán edző. Hozzátette, keretéből majd’ mindenki hadra fogható, még ha akadnak is kisebb sérülések. Az egyedüli hiányzó

Takács Roland

lesz, miután öt sárga lapos eltiltását nem tudta letölteni a Tiszasziget ellenében.

Visszatérne a győzelmek útjára az UTC

algyo_utc_mj-191

Kisebb hullámvölgy után utazik a tavalyi ezüstérmes Algyőre, már amennyiben hullámvölgynek lehet nevezni egy

szoros vereséget

a bajnokaspiráns HFC ellen, majd egy döntetlent az ikszeket egyébként is rendkívül hatékonyan halmozó Csongrád otthonában. A sort az eredeti kiírás szerint a Makó elleni derbi tette volna teljessé, de az elmúlt heti esőzések az újszegediek pályáját sem kímélték, így Gajdacsi Mátyásék mérkőzés nélkül maradtak az elmúlt hétvégén. „Közös edzéseket tartottunk, a futsalosokkal együtt az egész kerettel teremben készültünk Kiskundorozsmán. A Kertész utcai pályán világítás hiányában nem tudunk dolgozni, a bajnokságból hátralévő időszakban is igyekszünk majd valamelyik műfüves pályán folytatni a munkát. Az Algyő ellen

Zsibrita Ákosra

eltiltás miatt nem számíthatok,

Berndt Dániel

és

Rácz Zoltán

pedig kisebb megbetegedéssel küzdött a héten, de közel teljes létszámban tudunk majd kiállni szombaton. Igazán vehemens elvárásaink a téli szünetig már nincsenek, ha a hátralévő öt találkozónkon a begyűjthető pontok felét megszerezzük, azzal már elégedettek lehetünk” – árulta el kérdésünkre Brinszky Adrián játékos-edző.

Az Algyő SK várható kerete:

Szűcs M., Révész (kapusok), Szélpál, Pénzváltó, Gyimesi, Sebők, Koza, Szűcs K., Daróczi, Pataki, Podonyi, Farkas, Aguilar, Szalma, Bogdán, Bella.

Az Ujszegedi TC várható kerete:

Szabó M., Béry (kapusok), Mészáros Z., Bálint, Mihalkó, Balogh, Rácz, Laczkó, Mészáros T., Zsíros, Brinszky, Bánóczki, Berndt, Kovács, Szántó, Valach, Gajdacsi.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni bajnokijukon (2014. március 29.):

Ujszegedi TC - Algyő SK 1-0 (0-0)

Újszeged, Kertész utca. Vezette: Szeles Ádám (Kasza László, Kovács Imre).

UTC:

Tombácz - Bálint, Bilics, Mészáros Z., Balogh, Puhalák, Dürgő, Kazi, Hegyesi (Mészáros T. 70'), Szentes Bíró, Gajdacsi.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Algyő:

Szűcs M. - Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi (Kiss 80'), Takács, Farkas, Sebők (Mohácsi 65'), Pataki (Podonyi 70'), Bogdán, Kohajda.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gólszerző:

Szentes Bíró (79').

Sárga lap:

Mészáros Z. (86'), Puhalák (87'), ill. Bogdán (61'), Takács (83').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.