Sport

Labdarúgás: "A csapatérdek a legfontosabb" - Bata Csongor

Labdarúgás: "A csapatérdek a legfontosabb" - Bata Csongor

2014. október 15., szerda
Labdarúgás: "A csapatérdek a legfontosabb" - Bata Csongor
szeol_sc_hfc09_gs

Zsinórban három bajnokit nyert meg a SZEOL SC csapata az NB III-ban, ráadásul mindezt kapott gól nélkül tette. A rossz kezdést követően a csapat már a negyedik helyen áll a harmadosztályban, a gárdához nyáron visszatért Bata Csongor pedig gólokkal járult hozzá az elmúlt hetek sikereihez.

Bata Csongor

egy igen nagy kitérő után a nyáron tért vissza a SZEOL-hoz, hiszen 2007 óta megfordult a Szombathely, a Paks és a Cegléd csapataiban is, az előző szezont pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei II. osztályú Tarpa SC-nél töltötte, ahol 28 meccsen szerzett 52 találatával gólkirályi címet ért el. " Ceglédről kerültem Tarpára, mert a ceglédiekkel nem egyeztek az elképzeléseink, viszont Tarpára hívott a volt edzőm, akivel kiváló a kapcsolatom, ő keresett meg, hogy hosszú sérülésemet követően náluk fel tudnám építeni magam újra. Nem voltak más lehetőségeim, így kerültem Tarpára. Az 52 gól jó ajánlólevélnek bizonyult több helyre is,

Tóth Ákos

is megkeresett, akivel elbeszélgettünk a tervekről, majd

Halkó Pállal

is egyeztettem, és ezt a lehetőséget választottam. Korrekt körülmények között tudunk készülni, úgy érzem, jó döntést sikerült meghoznom ezzel." - részletezte a SZEOL-hoz való visszatérését Bata Csongor. Az első három bajnokit pont nélkül zárta a SZEOL, azonban az elmúlt hat mérkőzéséből 13-3-as gólkülönbséget produkálva ötöt megnyert, ennek köszönhetően pedig az igen szoros bajnokság negyedik helyére lépett fel. " Az első három fordulóban bár nem szereztünk pontot, de a játékkal ott sem volt gondunk, megvoltak a helyzeteink, csak nem mentek be. A Kozármisleny ellen volt a fordulópont, ahol sikerült legyőznünk egy jó ellenfelet, innentől pedig több önbizalommal tudtunk játszani. Sok negatív kritika ért bennünket a kezdés után, de az öltözőn belül Tóth Ákossal együtt pozitívan álltunk hozzá a dolgokhoz, mert éreztük, hogy ez a csapat többre hivatott. Azóta jönnek a sikerek, ami azt bizonyítja, bár nem volt egyszerű, de sikerült kijönnünk ebből a hullámvölgyből." - idézte fel a szezonkezdetet a SZEOL SC támadója. Bata Csongor a már említett Kozármisleny elleni mérkőzésen szerezte első találatát a SZEOL-ban ebben az idényben, ami fontosnak bizonyult azon a mérkőzésen, hiszen ennek a találatnak köszönhetően vezetett újra a szegedi csapat. Azóta hat további gólt lőtt Bata Csongor, amivel nem csak csapata legeredményesebb játékosa, hanem az összetett góllövőlistán is az előkelő második helyen áll, csak a váci

Zsolnai

előzi meg a mesterlövészeknél. "Evés közben jön meg az étvágy, de ezt inkább a csapatra vetíteném ki. Most látszik igazán, hogy nagyon sűrű a mezőny, de ezekkel a győzelmekkel nagyon sokat léphetünk előre. Persze, fontosak a gólok is, de a csapat érdeke az első. Egyénileg nem tűztem ki magam elé semmit a gólok számát illetően, nyilván szeretne az ember minél több gólt szerezni,de ez csak a második számú dolog nálam. Nem az a lényeg, hogy ki rúgja a gólt, hanem az, hogy eredményesek legyünk, mert jó csapatról van szó, és úgy érzem, hogy Szeged érdemelne egy kicsit többet már futballban, ezért pedig megpróbálunk minél többet tenni, a végén pedig majd kiderül, hogy mire lesz ez elég." - nyilatkozta portálunknak Bata Csongor. A hétvégén a Gyula ellen folytathatja sorozatát a SZEOL, amely nagyon jó szériában formában várhatja a következő bajnokit, hiszen az előző három meccsét kapott gól nélkül egyaránt megnyerte. Bata Csongor úgy véli, fontos, hogy továbbra is masszívak legyenek hátul, a hétvégén szinte helyzetet sem engedélyeztek a Bölcskének. A támadó szerint eddig többnyire irányították a meccseiket, ezt a játékot szeretnék mutatni a Gyula ellen is, és a Békés megyei csapat ellen újra három pontot szeretnének szereznének, amihez Bata Csongor akár újabb góllal járulhat hozzá - tekintve, hogy az elmúlt három sikerből egyaránt góllal vette ki a részét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.