Közélet

Kreatív ötleteket várnak az Európai Hulladékcsökkentési Hetén

Kreatív ötleteket várnak az Európai Hulladékcsökkentési Hetén

2014. október 27., hétfő
Kreatív ötleteket várnak az Európai Hulladékcsökkentési Hetén
kornyezetgazdalkodas_logo

Az élelmiszerből származó hulladék mennyiségének csökkentése az Európai Hulladékcsökkentési Hét idei témája. Ehhez kapcsolódó akcióötleteket várnak a szervezők.

Idén november 22-30. között rendezik meg az Európai Hulladékcsökkentési Hetet. Az immáron hatodik éve megvalósuló eseményen az Európai Unió országaiból lelkes önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a hulladék megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára. "Az esemény idei témája az étel, és élelmiszer hulladék mennyiségének csökkentése. Ehhez kapcsolódó akcióötletekkel is lehet csatlakozni, de bármilyen a keletkező hulladékot kreatív módon csökkentő ötlet megvalósítható. Az egyes országok legjobb ötletei az Európai Hulladékcsökkentési Díjra pályázhatnak, amit nemzetközi zsűri fog átadni egy ünnepélyes gála keretében. Kérjük, csatlakozzanak az eseményhez kollégáival, családjával, vagy barátokkal, hogy a környezettudatos gondolkodásmódot tovább népszerűsítsük" - olvasható a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. felhívásában. Regisztrációs határidő: november 15. Minden további információt az esemény hivatalos weboldalán megtalálhatnak, amelyet az

alábbi linkre kattintva

érhetnek el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.