Közélet

Kothencz János: Nemcsak múltja, jelene és jövője is van a szépkorúaknak!

Kothencz János: Nemcsak múltja, jelene és jövője is van a szépkorúaknak!

2014. október 9., csütörtök
Kothencz János: Nemcsak múltja, jelene és jövője is van a szépkorúaknak!
idosekotthona11_gs

Tarjánban köszöntött időseket Kothencz János polgármesterjelölt, aki azt hangsúlyozta, nemcsak az Idősek Napján, hanem egész évben köszönettel kell fordulni a szépkorúak felé.

Idősek Napja alkalmából egész napos programot szerveztek a Kereszttöltés utcai Idősek Klubjában, délelőtt felléptek a református óvodába járó gyermekek, istentiszteletet tartottak, majd délután is zenén, verses rendezvényekre invitálták a szépkorúakat. A tarjáni nyugdíjasokat

Kothencz János

, a kormánypártok és a L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje egy-egy szál virággal köszöntötte, s azt hangsúlyozta, hogy az esztendő minden napján köszönettel és szeretettel kell az idősebb embertársaink felé fordulni. „Amikor szépkoúrakról van szó, az a benyomásom, hogy sokszor csak a múltat aktualizálják, s nem beszélnek a jelenükről és jövőjükről. Az elmúlt hat évben a L.É.T. mozgalom keretében négy nyugdíjasklubot indítottunk el ebben a városrészben, több száz nyugdíjas élhet meg ott egyfajta közösséghez tartozást” – fogalmazott Kothencz János. A Fidesz-KDNP-L.É.T. polgármesterjelöltje hozzátette, tapasztalatai szerint sok idős ember azért magányos Szegeden, mert gyermekeik, unokáik már nem ebben a városban élnek, így nincs aki meglátogassa őket. „Mi egy olyan jövőt szeretnénk minden egyes idős embertársunknak, melyben családtagjaikkal, szeretteikkel és barátaikkal egy közösségben élhetik meg a mindennapjaikat” – tette hozzá, majd minden egyes klubtagnak egy-egy szál rózsát adott át a Kereszttöltés utcai Idősek Klubjában.

idosekotthona06_gs

Kérdésünkre Kothencz elmondta, egy hónappal az előtt, hogy polgármesterjelöltnek kérte volna fel őt a Fidesz-KDNP, bejelentették, hogy a L.É.T. Egyesület kiterjeszti tevékenységét, és a jövőben nemcsak Tarjánban, hanem Szeged mind a nyolc lakótelepi körzetére kiterjesztik önkéntes munkájukat. „Évek óta önkéntes látogatói szolgálatot működtet a L.É.T., közösségi rendezvényeinken külön az időseknek is szervezünk programokat, továbbá rendszeresen oszt élelmiszereket az egyesület” – részletezte. Kothencz János választási programjából kiemelte, állandó nyugdíjasklub-hálózat kiépítését tartja fontosnak, hogy az idősek ne csak meghatározott időpontokban tudjanak egymással találkozni, ezen felül egészségházak építését tervezi pályázati források felhasználásával. Ez utóbbi a szegedi termálkincs hasznosítását jelenti, amit a szépkorúak számára is elérhetővé tenne. „Ingyenessé szeretném tenni a nyugdíjasoknak a szemétszállítást is, azért, hogy valamivel több maradjon a pénztárcájukban és a Szegedi Nyugdíjasokért Kártyának is ez lenne a célja, hiszen ezzel bizonyos termékeket és szolgáltatásokat kedvezményesen vehetnek igénybe” – sorolta a kormánypártok és a L.É.T. polgármesterjelöltje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.