Kosárlabda: továbbjutott a Hepp Kupában a Kosársuli

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem volt bajnoki forduló a hétvégén az NB I/B csoportos kosárlabda bajnokságban, ennek ellenére nem maradt munka nélkül a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák szombaton a Békéscsabai KK ellen idegenben szerepeltek a Hepp Kupában.

A hódmezővásárhelyi csapat egy héttel ezelőtt sikerrel vette az első akadályt a bajnokságban. A jó erőkből álló közvetlen rivális Kecskemétet fektették két vállra. A sikerből Czibere, Gruda, Nyilas és Varga vállalt oroszlánrészt, de összességében mindenki jól teljesített. Sőt azóta már a győzelem mellett annak is örülhetnek, hogy a múlt hétvégén betegséggel küszködő Vas Péter teljesen meggyógyult, így minden adott volt, hogy a kék-sárgák szurkolói újabb győzelmet ünnepelhessenek.

A viharsarkiak az NB II Keleti csoportban versenyeznek, múlt héten már ők is pályára léptek. A Miskolc ellen szenvedtek 39 pontos vereséget hazai pályán Tóth Tamás tanítványai. A szombati mérkőzés előtt Elek András, a Kosársuli vezetőedzője elmondta, fontos, hogy nem marad ki egy hét sem a versenyidőszakban, emellett sokan dicsérik a viharsarkiaknál zajló szakmai munkát. Kiemelte, az sem elhanyagolható, hogy tétmeccsel készülhetnek az otthoni bajnoki debütálásra.

Az első negyed elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hazaiak elsősorban hárompontosokkal operáltak (az egész meccsen tízszer találtak be, a hármas vonal mögül). Ezután azonban a kék-sárgák keményebb védekezésükkel tették egyértelművé, hogy miért játszanak egy osztállyal feljebb a Békés megyeieknél. A Rostás Gábor, Kelemen Balázs, Nyilas István trió pedig rövid idő alatt 13 pontot vágott, amire szinte válasz sem érkezett. A második negyed közepén rengeteg labdát szereztek a vásárhelyiek, ráadásul mindössze egy kosarat kaptak. A pontgyártásról Vas, Gruda és Rostás Imre gondoskodott, így tovább nőtt az előny is.

A félidő után érthetetlen rövidzárlat következett, rengeteg eladott labda és négy perces gólínség után Nyilas nyugtatta meg társait egy kétpontossal. Sőt neki és az egész mérkőzésen jól játszó fiatal Rostás Imrének köszönhetően a harmadik játékrész végére a rossz produkció ellenére sikerült újabb 5 ponttal meglépni a viharsarkiak elől.(41-67)

A negyedik negyedben újra jól védekeztek Elek András tanítványai, akik sikeresen találták meg a Békéscsaba területvédekezésének ellenszerét. Az utolsó tíz percben újra eredményesen játszva Czibere Zoltán utolsó percben dobott hárompontosával 88-49-es győzelmet arattak. A Kosársuli tehát továbbjutással hangolt az október 18-án 18 órakor kezdődő, Eger elleni rangadóra, amelyet a közönség ingyenesen láthat a Hódtói Sportcsarnokban.

Hepp Kupa:

Békéscsabai KK – Vásárhelyi Kosársuli 49-88 (18-30, 10-19, 10-15, 11-24)
Békéscsaba. Vezette: Borgula, Papy.
Vásárhely: Vejinovic 8, Czibere 10/6, ROSTÁS I. 16, VAS P. 16/6, Gruda 7. Csere: NYILAS 16/9, Kukla 3, Varga 4, Kelemen 8, Mócsai. Edzők: Elek András, Utasi Gábor.

Elek András: “Egy NB I/B-es csapat azzal különb egy NB II-esnél, hogy jobban védekezik és jobbak a centerei. Mindkettőt bebizonyítottuk Békéscsabán.”

Default thumbnail
Előző sztori

IKV Zrt. - övezeti díjak

Következő sztori

Halálos baleset a 47-esen Algyőnél (FRISSÍTVE)

Legutóbbi hasonló cikkek