Kézilabda: súlyos SZKKSE-vereség Siófokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szkkse_ftc_33_gs

A jó erőkből álló Siófok otthonában lépett pályára a Szeged KKSE az NB I hatodik fordulójában. A szegediek nem tudták megnehezíteni a Balaton-parti csapat dolgát, amely még a félidő előtt eldöntötte a két pont sorsát.

A sérült Dajka Bettina mellett ezúttal a beállós Marija Lojpur is hiányzott az SZKKSE keretéből, aki a mérkőzés előtti napon belázasodott, így nem tudta vállalni a játékot. A Balaton-parti csapat erejét jól jelzi, hogy a bajnokság korábbi szakaszában a Bajnokok Ligája kapujában elbukó Ferencváros otthonában ért el döntetlent.

Nehezen állt össze az SZKKSE védekezése, és a Siófok sorra szerezte a találatokat, amelynek eredményeképpen a 18. percben Erdősi találata már azt jelentette, hogy tíz gól volt a csapatok között. A kapuscsere sem segített a szegedieken, és a folytatásban is a Siófok irányította a mérkőzést, amely nem engedett ki, így a 27. percben már 20 gól volt a Siófok előnye. Nem maradt esélye a bravúrra Marosán György csapatának, a hazaiak majd’ 30-ig jutottak egy félidő alatt, 29-8-al zárult az első harminc perc.

A második félidőben már összeszedettebb volt a Szeged, és ha szigorúan a második félidei eredményt nézzük, akkor ott az 54. percig vezetett az SZKKSE, azonban ilyen első félidő után ez volt a legtöbb, amit kihozhattak a mérkőzésből a szegedi lányok. Végül 23 góllal bizonyult jobbnak a Siófok a Szegednél, így a hazaiak felléphettek a dobogóra, míg az SZKKSE egy ponttal a tabella utolsó helyén áll.

Marosán György együttese legközelebb a Mosonmagyaróvár ellen lép parkettre, október 25-én 18 órától az újszegedi sportcsarnokban javíthat a szegedi csapat.

Női kézilabda NB I 6. forduló:

Siófok-Galérius Fürdő–Szeged KKSE 44–21 (29–8)
Siófok, 350 néző.
Siófok: Pastrovics, Valiantsina (kapusok), Schneider 1, PIEDADE 6, Wörz, Szabadfi 3, Szekercés 3, Szalai 3, ORBÁN 5, Fauszt 2, DEÁKI 6, Németh Csilla 1, Such 5, ERDŐSI 5,Bozsáki 3, Polics 1. Vezetőedző: Vladimir Golovin.
SZKKSE: Dobó, Futaki (kapusok), Hárs, Cubela 3, Barján, Albert, Mistric 3, Kiss Klaudia, Zsilák 1, Gulyás 5, Selmeci, Lehmann-Dobó, Szabó 3, Tóth 3, Karsai 3. Vezetőedző: Marosán György.

Marosán György: ” Két meghatározó emberünk hiányzott,de nem az otthon maradottakról kell beszélni. Az első félidőben 29 gólt kaptunk, úgy gondolom, hogy ennek következményei kell, hogy legyenek, és lesznek is. Vannak játékosaim, akik alkalmatlanok erre a szintre, ezt még át kell értékelni. A második félidő az vállalható játékrész volt, az első félidő az viszont megszégyenítése volt a kézilabdának, illetve, annak, hogy mi a Szeged-mezt viseljük. Ha valaki Szeged városának mezét magára húzza, azt tartalommal kell, hogy megtöltse, és elsősorban érzelmi tartalommal. Ez nem érkezett meg pár játékosomtól, ennek pedig következményei lesznek. Ha valaki a szívét nem teszi bele ebbe a szegedi mezbe, akkor annak következményekkel kell járnia. Ehhez kellett egy ilyen első félidő is, ahol látszódtak a mentális hiányosságaink. Egy európai szintű csapat ellen, a Siófok ellen játszottunk, nem szégyen tőlük kikapni, de nem szükségszerű ilyen első félidőt produkálni. Én szégyellem magam, de nem egy tendencia ez az érzelmi állapot, ezt a hitetlenséget kell eltüntetni a csapatból, és menni kell tovább a megkezdett úton, azon az úton, amely sikerhez vezethet.”

Előző sztori

Morvai Krisztina országjárásra indult, első állomása Makó volt

Következő sztori

Ferenc pápa: az egyház hallja meg saját kora szavát