Kézilabda: elvesztette veretlenségét az FKSE Algyő

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fkse_algyo

Ambrus József 11 gólja ellenére elvesztette veretlenségét az FKSE Algyő, Dankó Ervin legénysége a Balassagyarmattal szemben maradt alul az másodosztály Keleti csoportjának 4. fordulójában.

A korábbi, zsinórban megnyert három meccs jelentette kiváló teljesítmény ellenére a hazaiak kissé bizonytalanul kezdték a játékot, így a vendégek hamar jelentős előnyre tettek szert (3-7). Az algyőiek kevésbé agresszív védekezését a gyarmatiak jól kihasználták, átlövésekből, illetve a beálló megjátszásából könnyű gólokat szereztek, és a szünetre megnyugtató, négygólos fölénnyel mehettek.

Úgy tűnt, a második félidőben magára talált a hazai csapat, szépített az eredményen, de a kezdeti magabiztosság idegességbe csapott át. A sorra kihagyott 100 százalékos helyzetek megbosszulták magukat, s a vendégek újra visszaállították négygólos előnyüket. A 45. percben az algyőiek újabb hajrát nyitottak, és percek alatt ledolgozták hátrányukat, de döntetlennél kétszer is ziccert hibáztak. A végjáték megint igazán izgalmasra sikerült. Dankó Ervin legénysége megtalálta a gyarmatiak ellenszerét, de az érthetetlenül sok kétperces kiállítás az algyőieket sújtotta jobban. A mérkőzés utolsó 14 másodpercében egygólos hátránynál a hazai csapat labdát szerzett, majd a gyors lerohanás végén a ziccerben levő játékost a balassagyarmati védő durva faulttal kilökte a pályáról. A várt hetes azonban elmaradt, sőt a vendégek még a dudaszó előtt az üres kapuba dobhatták a labdát.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 4. forduló:

FKSE Algyő – Balassagyarmati Kábel SE 30-32 (14-18)
Algyő, 150 néző. Vezette: Kolarovszki Zoltán, Szabó Imre.
FKSE: Kiss O. – AMBRUS 11, Raffai 5, Zöldy 2, László 1, Szepesi, Bélecki. Csere: Farkas (kapus), Gazsó 3, Pál 1, KOCSIS 2, Kiss A., Valaczkai 3, Varga, Bolvári, Teimel 2. Vezetőedző: Dankó Ervin.

Dankó Ervin: “Kicsit belealudtunk a meccsbe. A mérkőzés elején szerzett hátrányunkat az egész játék alatt magunkkal hordoztuk. Mikor sikerült volna felállnunk, súlyos technikai hibákat vétettünk. Ez végül a vereségünkhöz vezetett.”

Előző sztori

A tápéi kompközlekedés újraindításáról tárgyalt Szegeden Becsey Zsolt + FOTÓK

Következő sztori

Sipos Attila képviselőjelölt: Gondolkodjunk reálisan!