Bulvár

Indul a szauna szezon a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben

Indul a szauna szezon a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben

2014. október 31., péntek
Indul a szauna szezon a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben
NIM_9834_resize

Nemcsak a testünket, de a lelkünket is felfrissítjük, amikor szaunázunk. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben valóságos szaunapark várja a vendéket.

A hideg idő beköszöntével különösen ajánlott a szaunázás, amellyel komoly mértékben elősegítjük az "öngyógyulásunkat": erősödik az immunrendszerünk, méregtelenítjük a szervezetünket, fertőtlenítjük a bőrünket és a teljes regenerálódás mellett a pihenésről, a relaxációról sem szabad megfeledkeznünk. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben az országosan is egyedülálló, 11 kabinnal rendelkező szaunapark és a hozzá tartozó relax medencetér tökéletes kikapcsolódást és ellazulást biztosít a szaunázók számára. A földszinti szaunavilágban a vendégeket gőzkabin, finn-, aromaterápiás-, és infra szaunák, termálvizes relax medence, Kneipp-medence, csobbanó medence, valamint jégkása kút várja. A mórahalmi fürdőben mindenki megtalálja a számára megfelelő hőmérsékletű és páratartalmú izzasztó kabint. Az emeleti textilmentes részlegen a szaunázás szerelmeseinek külön szekciót alakítottunk ki pezsgőmedencével, trópusi élményzuhannyal, finn-, és bio szaunával, valamint egy udvari orosz szaunával – árulta el

Berta Zsolt

, turisztikai referens. A szaunázás heti rendszerességgel ajánlható a kezdő és a haladó szaunázóknak egyaránt. Kezdőknek heti 4-6 alkalom javasolt - alkalmanként 10-12 perces programmal-, ebbe bele kell hogy tartozzon a meleg vizes medence és a gőzkabin használata is. Érdemes mindig alacsony szaunázási idővel kezdeni, később folyamatosan növelhetjük az időt. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben szaunamesterek gondoskodnak a változatos szaunaszeánszokról, amelyek közül mindenki megtalálhatja a számára leginkább vonzót.

Kiss Anita

, szaunamester bőrfertőtlenítésre a Bolognai paradicsomos szeánszt ajánlja: - A paradicsom nemcsak bőrfertőtlenítő, de puhító hatással is rendelkezik, segít a zsíros, pattanásos bőr kitisztulásában. A Karibi kókuszos-ananászos szeánszon szintén a megizzadt bőrfelületre viszik fel a szaunázni vágyók az összeturmixolt ananászt, kókuszreszelékkel keverve. A kókuszreszelék segít eltüntetni az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről és illatossá teszi azt. Érzékeny, pattanásos bőrre is használható bőrradírként, mert nem okoz gyulladást, mint más hámlasztó hatású krémek. Az ananász bőrfrissítő hatású, mely fiatalítja a bőrt és igazán finom energiapótlás szaunázás után - tudtuk meg a szaunamestertől. Azért azzal sem árt tisztában lenni, hogy télen a szaunázás nem elég a baktériumok, vírusok legyőzésében. Sok zöldséget, gyümölcsöt, és főleg citrusféléket kell fogyasztani.

Szaunaszeánsz - Mórahalom from Norbert Németh on Vimeo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.