Közélet

Hatalmas érdeklődés a Csongrádi Járásbíróság nyílt napján

Hatalmas érdeklődés a Csongrádi Járásbíróság nyílt napján

2014. október 21., kedd
Hatalmas érdeklődés a Csongrádi Járásbíróság nyílt napján

A Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja alkalmából a Szegedi Törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságok közül elsőként a Csongrádi Járásbíróság fogadta az érdeklődőket október 17-én.

Bár Csongrádon nagy hagyománya van a szervezett iskolai tárgyaláslátogatásoknak, a Szegedi Törvényszék programsorozata keretében tárta a Csongrádi Járásbíróság először szélesre patinás kapuit a nagyobb nyilvánosság előtt. Az eredeti állapotára precízen helyreállított, 1931-ben is bíróság céljára emelt épületben ezúttal nem csak az amúgy is látogatható lajstromirodát és tárgyalótermeket lehetett megtekinteni, hanem

Geréby Zsuzsanna

, a bíróság elnöke és

Czédli Gergő

bírósági titkár kalauzolta körbe az egymást érő csoportokban érkező érdeklődőket. A megye legszebb bírósági épületének bejárását követően a látogatók a szó átvitt értelmében is bepillanthattak a kulisszák mögé:

Badóné Murányi Edit

bíró és Czédli Gergő bírósági titkár a bíróságok működéséről és magyar jogrendszer alapjairól, illetve a középiskolásoknak a jogászi szakma szépségeiről és a bíróvá válás útjáról tartott előadást a nagyobbik tárgyalóteremben, melyet követő kötetlen beszélgetésen a résztvevők minden kérdésükre választ kaphattak. A Csongrádi Járásbíróság első ízben tartott a maihoz hasonló nylít napot, azonban a rendezvényen részvevő közel 150 érdeklődő a jövőben is hasonló programok megszervezésére inspirálja a szervezőket. A program az első eleme volt a Szegedi Törvényszék Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja alkalmából szervezett programsorozatának, amelyet október 22-én és november 14-én további programok követnek, amelyekről részletesen

itt olvashat

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.