Közélet

Volner János: Szeged egyre jobban lemarad

Volner János: Szeged egyre jobban lemarad

2014. szeptember 17., szerda
Volner János: Szeged egyre jobban lemarad
volner_szegeden

"A dél-alföldi régió Európa húsz legszegényebb régiója közé tartozik, és erről a szegedi balliberális városvezetés és a Fidesz-kormány együttesen tehet" - nyilatkozta Volner János, a Jobbik alelnöke Szegeden.

"A régió egyik fő gondja, hogy kevés munkahely létesül a versenyszférában, szinte csak az állami szféra alkalmaz új munkaerőt, ami nem jelent igazi előrelépést, mivel nem járul hozzá a költségvetés növekedéséhez, csak közösségi forrásból, az állampolgárok által fizetett adóból tartják el a dolgozókat, nincs valódi termelés" - fejtette ki szerdai szegedi sajtótájékoztatóján

Volner János

, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke. "Szeged geopolitikai helyzetéből adódóan Magyarország déli kapuja lehetne megfelelő ipari fejlesztésekkel, a hármas határ közelségének és a vízi közlekedés lehetőségének nem szabad kihasználatlanul hagyni" - mondta el a jobbikos politikus. Volner felhívta a figyelmet arra tényre, hogy hiába egyetemi város Szeged, a fiatal munkaerő elhagyja a várost, ezért felelősként városi szinten a balliberális városvezetést, országosan pedig a"jobboldalinak mondott, valójában katyvaszt alkotó" gazdaságpolitikát jelölte meg. "Az országgyűlés most értékeli a tavalyi költségvetés zárszámadását, amelyből kiderül, hogy Magyarország leszakadása folytatódik" - ismertette Volner János. "Az államadósság az ország GDP-jének 82 százalékáról 85-re nőtt, és nőtt a munkanélküliség is az idősek körében, az oktatásra és egészségügyre fordított kiadások pedig csökkentek" - tette hozzá a politikus. "A kormány a munkahelyteremtésen igyekszik spórolni, emiatt Szeged és a dél-alföldi régió egyre jobban lemarad, a térséget tartósan ne lehet közösségi forrásból segíteni" - emelte ki Volner János. "Szegeden jelenleg licitverseny folyik a közösségi források felhasználásáról a két nagy párt között, azonban a Jobbik a szakmaiságot akarja képviselni" - árulta el

Tóth Péter

, a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje. "A mai nap folyamán a Jobbik a

kazah nagykövettel tárgyalt

Szeged gazdasági kitörési pontjairól" - tette hozzá Tóth Péter. "A városnak gazdasági fordulatra van szüksége, nem a közösségi pénzek elköltéséből kell versenyt csinálni, hanem támogatni az ipart, valamint a kutatás-fejlesztést, például a gyógyszeripart" - fűzte hozzá a polgármesterjelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.