Hírzóna

Vesztegetéssel gyanúsítanak két NAV-ügyintézőt

Vesztegetéssel gyanúsítanak két NAV-ügyintézőt

2014. szeptember 26., péntek
Vesztegetéssel gyanúsítanak két NAV-ügyintézőt

A gyanú szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két ügyintézője pénzért adott úgynevezett nullás adóigazolásokat vállalkozásoknak, amelyek így közbeszerzési pályázatokon indulhattak, illetve banki hiteleket vehettek fel - hangzott el az M1 péntek esti Híradójában

. A hírműsor értesülése szerint az adóhatóság Észak-budapesti Adóigazgatóságának két ügyintézője pénzért nullás adóigazolásokat állított ki köztartozásokat felhalmozott vállalkozóknak. A Nemzeti Védelmi Szolgálat, amely hónapokon keresztül figyelte a gyanúsítottakat, negyven bűncselekményt dokumentált. Húsz cég kaphatott hamis igazolást, amelyeket közbeszerzési pályázatokon vagy hitelek felvételénél használtak fel.

Bognár Kinga

, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a hírműsorban elmondta: az ügyben a főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya folytat nyomozást négy ember ellen, hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A két kormánytisztviselő mellett eljárás indult a vesztegető ügyfeleket szerző két civil ellen is. Hozzáfűzték: a feljelentésben a vesztegetés mellett közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés és zsarolás is szerepel; az ügyben az eddig kihallgatott négy ember mellett további tizenhárman lehetnek érintettek. A két ügyintéző munkaviszonyát a NAV előállításuk napján, szeptember 16-án megszüntette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.