//

Új lendületet kaphat Szentmihály lovassportja + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szentmihalylovasnap_mj-039

Sok százan látogattak ki a 11. szentmihályi lovas találkozóra, ahol a jövő fejlesztési lehetőségeit is számba vették.

Szombaton ismét a lovas hagyományok népszerűsítésének jegyében találkozott Szentmihály apraja és nagyja. A tizenegyedik szentmihályi lovas találkozón és szomszédoló pikniken egész nap a magyar lovaskultúrához kapcsolódó rendezvényekkel várták a Patkó tér – Csoda tanya szomszédságába az érdeklődőket. Sok százan voltak kíváncsiak a díjlovas és futószáras lovas bemutatóra, a gyermek és ifjúsági ügyességi lovas bemutatóra, illetve nyerhettek bepillantást a pásztorélet sajátosságaiba. Természetesen gyermekfoglalkozások és egyéb közösségi programok is szórakoztatták a közönséget.

“A hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő szentmihályi lovasnapot idén új helyszínen, Tóth Zoltán tanyáján rendezték meg. Tóth Zoltán él-hal a lovassportért, a lovakért, a szentmihályi lovas napok frontembere. A szervezésért rajta kívül még köszönet illeti Csicsai Antalt, a művelődési ház igazgatóját is, aki magas színvonalú kísérőprogramokat, műsorokat biztosított a kilátogatóknak. Volt állatsimogató, pörköltfőzés, pónilovaglás, lovaskocsikázás, és a résztvevők bejárták a Sárga-bányát és környékét. Szeged környékének egyik leglaposabb területéről van szó, idén pedig külön izgalmassá tette a bejárást, hogy a nagy esőzések miatt számos hatalmas tócsán kellett átkelniük azoknak, akik élvezni akarták a természet gyönyörűségét. Szóba került a rendezvényen az is, hogy a Karolina-iskola működtetésében 2015. szeptembertől újraindul Szentmihályon az általános iskola, ahol tanórán kívüli foglalkozásként a lovaglást, a lovassportot is oktatni szeretnénk. Ez új lendületet adhat Szentmihály lovassportjának. Az iskola mellett található a Patkó tanya, a Tóth Zoltán tulajdonában lévő terület, itt kiváló lehetőség nyílik lovaspálya építésére” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő, az esemény védnöke (aki az október 12-i önkormányzati választáson a Szentmihályt is magába foglaló 3-as választókörzet Fidesz-KDNP-L.É.T.-es képviselőjelöltje).

Megtudtuk: a szentmihályi részönkormányzat és az önkormányzati képviselő keresik a tanpálya létesítéséhez szükséges forrásokat, pályázati lehetőségeket.

no images were found

Előző sztori

Embermagasságig nőtt a kender Szentesen

Default thumbnail
Következő sztori

Játékos játszótéravatás a Lidicei téren

Legutóbbi hasonló cikkek