Közélet

Szegedi LMP: A pártok a támogatás hitelesítéséért kampányolnak civilekkel

Szegedi LMP: A pártok a támogatás hitelesítéséért kampányolnak civilekkel

2014. szeptember 25., csütörtök
Szegedi LMP: A pártok a támogatás hitelesítéséért kampányolnak civilekkel
lmp_sajttaj01_gs

A pártok fiktív civilekkel kampányolnak, az autonóm szervezetektől viszont félnek, mert azok befolyásolják a közvéleményt - állítja a szegedi LMP.

A politikai pártok klientúrát építenek azokból a pénzekből, amelyből autonóm módon működő civil szervezeteket kellene támogatni - így látja a szegedi LMP polgármesterjelöltje, egyúttal a 19-es körzet képviselőjelöltje,

Málovics György

. Mint mondta, a pártok azért nyúlnak ehhez az eszközhöz, mert érzik, az elmúlt ciklusokban lejáratták magukat. Úgy folytatta, a politikában jelenleg kettős szerepet játszanak a résztvevők: míg az MSZP kiszorítja, addig a Fidesz bekebelezi a szervezeteket, mintegy hiteles támogatóként a képviselőjelöltek, polgármesterjelöltek neve mellé biggyesztik a lojális civil szerveztek logóit. "Az autonóm civilektől viszont félnek, mert nem folytatnak pártpolitikát, viszont aktívan részt vesznek a közösséget érintő döntésekben és a befolyásolják a közösség véleményét. Az aktuális politikai hatalomnak pedig nem érdeke, hogy a hiteles hangok kritikaként megjelenjenek" - folytatta. Hozzátette, a város jelenlegi polgármestere az Összefogás Szegedért Egyesülettel, egy fiktív civil szervezettel karöltve kampányol, holott a társulás érdemi tevékenységet nem végez. Ezért akarja ellehetetleníteni az Ökotárs Alapítvány működését a Fidesz-kormány - utalt Málovics szavaira

Szentistványi István

, az LMP 17-es körzetének képviselőjelöltje. "A pártok fontosnak tartják, hogy civilként is megjelenjenek, pedig ezek java fiktív szervezet, csak a támogatottság hitelesítéséért mutatkoznak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.