Bulvár

Szegeden találták meg a Békéscsabáról elszökött kutyát

Szegeden találták meg a Békéscsabáról elszökött kutyát

2014. szeptember 2., kedd
Szegeden találták meg a Békéscsabáról elszökött kutyát
buksi_talalt_kutya

Különös esettel találkoztak az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentői: Békéscsabáról több mint egy hónapja eltekergő kutyát mentettek Szegeden.

Hogy hogyan kerülhetett száz kilométerre eredeti lakhelyétől a csavargó eb, arra se

Szabó Gábor

kutyatulajdonos, se az állatvédő egyesület munkatársai nem tudtak megfelelő válasszal szolgálni. A békéscsabai származású, két éves, labrador szuka kutya Szeged-Kiskundorozsmán kóborolt, biztonságba helyezéséhez rendőrjárőrök kérték az Orpheus Állatvédő Egyesület segítségét. A kutyusban volt azonosító chip, így gyorsan hazakerült.

Seres Zoltán

, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa szerint a riadtan kóborló kutyák óránként akár 5-10 kilométert is képesek megtenni. Ha huzamosabb ideig menekülnek, pár nap alatt nagy távolságokat képesek megtenni. A kutya fizikai adottságaitól függetlenül az eredeti lakhelyétől nagyobb távolságra ritkán mennek el, főleg nem ilyen nagy távolságra. A hosszabb ideje kóborló, legyengült kutyákat gyakran gépjárművek ütik el a közutakon, nem ritka a vonatgázolás sem, illetve az erdőkben a vadászok is ritkítják a kóbor ebeket. Az Orpheus évente 800 kutyát és cicát ment meg, tapasztalataik szerint leginkább a szomszéd településig kószálnak el a kedvencek, mire sikerül őket biztonságba helyezni - mondta el az állatvédő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.