Közélet

Szanyi: az európai béke záloga a nacionalizmus visszaszorítása

Szanyi: az európai béke záloga a nacionalizmus visszaszorítása

2014. szeptember 14., vasárnap
Szanyi: az európai béke záloga a nacionalizmus visszaszorítása

Az MSZP szerint a tartós európai béke legfontosabb záloga az országok közötti együttműködés, ehhez pedig nem szabad további teret engedni a nacionalista szólamoknak. Szanyi Tibor, a szocialisták EP-képviselője erről az Ukrán rejtélyek címmel tartott sajtótájékoztatóján beszélt vasárnap Budapesten.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, veszélyes az a nacionalizmus, amelyet "

Orbán Viktor

és tettestársa,

Vona Gábor

" szít Magyarországon.

Szanyi Tibor

, az EU-ukrajnai parlamenti együttműködési bizottságba delegált EP-küldöttség alelnöke kiemelte, az Európai Unió radikális lépéseket tesz az orosz nagyhatalmi törekvések megfékezésére, ebben a folyamatban pedig Orbán Viktor válaszút elé került, el kell döntenie: Európa vagy Ázsia felé tart-e. Az EP-képviselő úgy látja, a helyzetet bonyolítja, hogy szerinte a magyar miniszterelnöknek Nyugaton már nincs, Keleten pedig nem is volt tekintélye, a magyar társadalom pedig nem akar kiszakadni az európai közösségből. Az MSZP-s politikus emellett az EU provokálásának nevezte Navracsics Tibor biztosi posztra jelölését az Európai Bizottságba, mivel szerinte Orbán Viktor azt az embert jelölte, aki lebontotta a modern magyar demokráciát és "anyagi érdekből szabadon engedett egy baltás gyilkost". Szanyi Tibor elmondta továbbá, hogy súlytalannak tartják a

Navracsics Tibornak

szánt biztosi posztot, mivel az uniónak közös ifjúsági, oktatási és állampolgársági politikája sincs, megjegyezte ugyanakkor, hogy a "Juncker-bizottság összértékeire" tekintettel igennel szavaznak majd a testületre. "Bár nem sok jót jósolunk" a magyar biztosnak - fűzte hozzá Szanyi Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.