Közélet

Pocsai Blanka: Aktívak az újszegediek, ha közösségükről van szó

Pocsai Blanka: Aktívak az újszegediek, ha közösségükről van szó

2014. szeptember 12., péntek
Pocsai Blanka: Aktívak az újszegediek, ha közösségükről van szó
pocsai_blanka_alairas07_gs

Tornacsarnokot a Gregor-iskolának, közösségi teret az újszegedi víztorony lábához - ezek Pocsai Blanka tervei a 19-es választókerületben. A Fidesz-KDNP-L.É.T. önkormányzati képviselőjelöltjét a fodrásztól a kisboltig egy rapid fogadóórára szinte mindenhol megállítják.

A választókerület egyetlen iskolája a Gregor József Általános Iskola, amely a szeptemberi tanévkezdésre már megújult külsővel, szivárványos köntösben várta régi és új kisdiákjait. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes nevét viselő ötven éves épület mintegy

negyven millió forintból újulhatott meg

, azonban még így is maradt tennivaló az intézmény körül. "A mindennapos testnevelés keretében az iskola él a városi lehetőségekkel: korcsolyázni és úszni járnak a gyerekek, azonban a szabványméreten aluli tornaterem miatt még mindig összehangolást igényelnek az órák" - ismertette portálunkkal a nehézségeket

Pocsai Blanka

, a Fidesz-KDNP-L.É.T. önkormányzati képviselőjelöltje. Olyan tornacsarnokra lenne szüksége az iskolának, ami nem csak a tanórákon fogadná a gyerekeket, hanem egyéb iskolai rendezvények, akár városi és sportesemények lebonyolítására is alkalmas. A fél évszázados terem az elmúlt évek alatt kisebb tatarozási munkákon átesett ugyan, a Gregor-iskola azonban kiszolgáló egységeivel együtt kinőtte. "Többfunkciós tornacsarnok lenne az ideális, amelyben az iskola, a helyi közösség és a város érdekét össze tudnánk hangolni. Alapjaiban költségesebb átalakítani és bővíteni az épületet, mintha egy könnyűszerkezetes tornacsarnokot építenénk" - vázolta a korábban építész által felülvizsgált épületrész megújítása körüli nehézségeket. A képviselőjelölt a megoldást abban látja, karöltve a szegedi sportegyesületekkel TAO-támogatáson keresztül pályázhatnának ilyen beruházásra. "Ilyen együttműködést indítottunk el a kézilabda irányába, a futsal csapatokkal már előrehaladott megbeszéléseink vannak. Ez a beruházás az egész választókört és az iskolát is egyaránt szolgálná."

Kothencz János,

a kormánypártok és a L.É.T. szegedi polgármesterjelöltje legutóbb

Napi Gondolatok című videójában

beszélt a Gregor-iskolát érintő tervekről.

pocsai_blanka_alairas02_gs

"Kulcsfontosságúnak tartom, hogy Újszegednek közösségi tere legyen" - emelt ki egy újabb, lakossági kéréseken alapuló programpontot Pocsai Blanka. Az újszegediek nem restek ha arról van szó, hogyan építsék, szépítsék környezetüket: saját virágágyásaikon és előkertjeiken túl a közterek rendezéséért is rendre sokat tesznek. Igény van tehát arra, hogy a Fő fasoron magasló víztorony tere a Holt-Maros sétányhoz méltó köntöst kapjon. "Elsősorban egy pihenésre alkalmas, zölddel telepített parkot álmodtunk a területre, a tervek már el is készültek, a városi költségvetésből kaptunk erre támogatást" - árulta el. Mindenekelőtt azonban a talajminőség javítására kell áldozni, ami az a már említett Holt-Maros környéki munkálatok miatt veszített termőképességéből. "Ezt hamarosan útnak is indítjuk, hiszen azt szeretnénk, ha már áldozunk és ennyit foglalkozunk a parkosítással, az legyen eredményes és szép." Nem csak kampányidőszakban érkeznek észrevételek, panaszok, bejelentések a 19-es újszegedi választókerület Fidesz-KDNP-L.É.T. önkormányzati képviselőjelöltjéhez, Pocsai Blanka ugyanis jelenleg is a körzet képviselője. Mint mondta, évek óta figyeli a környéken lakók problémáit, a legtöbb bosszúságot a járdák állapota vagy éppen azok hiánya okozza. "Egy 100-150 millió forintos alap az, ami városi szinten a felújításokra jár. Az ilyen munkákat néhány éve még az egyéni képviselői alapból lehetett finanszírozni, így csak lakossági kérésre, buszmegálló helyek környékén tudtuk rendezni a járdák sorsát." Hasonló a helyzet az utakkal is, mint kiderült nemrégiben a Borostyán utca és a Cinke utca is átesett egy kátyúzáson, a foltozgatás azonban nem jelent hosszútávú megoldást, aszfaltréteg híján újra tönkremennek ezek a szakaszok. "Nagyon megtisztelő, hogy a fodrászüzletben és a hentespult előtt is tartok fogadóórákat" - humorizált. Szerinte ez azt mutatja, az újszegedieknek igenis fontos, hogy hallassák hangjukat és lássák azt is, kéréseik nem süket fülekre találnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.