Közélet

NVI: 66 ezer jelölt igényelt ajánlóívet

NVI: 66 ezer jelölt igényelt ajánlóívet

2014. szeptember 10., szerda
NVI: 66 ezer jelölt igényelt ajánlóívet

Az októberi önkormányzati választásra 66 ezer jelölt igényelt ajánlóívet, ebből 51 ezer jelöltet jelentettek be, vagyis ennyi adta le az összegyűjtött ajánlásokat - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az NVI elnöke elmondta: lezárult a jelölt- és listabejelentés az októberi önkormányzati választásra, a szerda délelőtti adatok szerint 51 ezer jelöltet jelentettek be, a már nyilvántartásba vett jelöltek száma pedig 58 ezer. Mint mondta, a különbség abból adódik, hogy egy jelöltet több választás típusra is nyilvántartásba vehetnek a választási bizottságok, például egyéni választókerületi jelöltnek és kompenzációs listás jelöltnek, esetleg polgármesterjelöltnek, ilyenkor pedig a jelölt többször jelenik meg a nyilvántartásban. Az NVI elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a nyilvántartásba vételekre egészen péntek éjfélig lehetőségük van a választási bizottságoknak, így a jelenlegi számok még változni fognak. Pálffy Ilona hangsúlyozta: mindenkinek, aki ajánlóívet igényelt és vett át a választási irodától, vissza kellett juttatnia az összes ívet az irodákhoz. Aki ezt nem tette meg, bírságra számíthat, amelynek összege minden vissza nem vitt ív után tízezer forint. A bírságokat a helyi választási bizottságok szabják ki hivatalból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.