Megoldás születhet a szegedi kiskertek túlépített ingatlanjainak ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még idén megoldás születhet a szegedi kiskertekben álló, az előírásoknál nagyobb alapterületű ingatlanok többségének ügyében. Egy a témában rendezett szombati fórumon a Fidesz-KDNP, az MSZP-DK-EGYÜTT-PM, a Jobbik és az LMP képviselője is bejelentette, támogatja, hogy az önkormányzati választások után a szegedi közgyűlés a jelenlegi 3-ról 5 százalékra emelje az érintett területeken a beépíthetőség felső határát – írja az MTI.

Sándor János, a Családok a Kiskertekért Egyesület elnöke mintegy ötven érdeklődő előtt elmondta, Szeged különböző városrészeiben mintegy 5 ezer ember él kiskertekben épült házban, üdülőben, közülük sokan az elszegényedés, a családi, gazdasági problémák miatt szorultak ki a városból.

Az elmúlt évtizedekben sok ingatlan épült – a beépíthetőségre vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyva – az engedélyezettnél nagyobb alapterülettel. Több ház esetében építéshatósági eljárás indult, bizonyos ingatlanoknál már bontási határozat is született – közölte az elnök.

A civil szervezet vezetője kifejtette, a beépíthetőség határának felemelése az érintett ingatlanok többségénél megoldást jelenthet, fontos lenne azonban a fennmaradási engedélyt kapó házak esetében az építésügyi bírság elengedése is. A nehéz szociális helyzetben lévő családok képtelenek lesznek kifizetni ugyanis az akár egymillió forintot is meghaladó büntetést.

“A városvezetés nem veszi figyelembe, hogy az emberek itt nem nyaralnak, hanem életvitelszerűen laknak, ennyit ér az MSZP liberalizmusa” – fejtette ki Kothencz János, a Fidesz-KDNP-L.É.T. polgármesterjelöltje egy korábbi, a témához kapcsolódó lakossági fórumon, bővebben ITT.

Előző sztori

Birkózó-vb – Bácsi Péter aranyérmes

Következő sztori

Labdarúgás: Ismét nyert az UTC hazai pályán + FOTÓK, VIDEÓ