Közélet

Ma kaphatják meg a nemzetiségi jelölőszervezetek a választók adatait

Ma kaphatják meg a nemzetiségi jelölőszervezetek a választók adatait

2014. szeptember 29., hétfő
Ma kaphatják meg a nemzetiségi jelölőszervezetek a választók adatait

Ma kaphatják meg másodszor a nemzetiségi választáson induló jelölőszervezetek a nemzetiségiként nyilvántartásba vett választók adatait a kampányoláshoz. A választási irodák ugyanakkor nem adják ki azoknak a név- és lakcímadatait, akik megtiltották az adatok kampánycélú kiadását.

A nemzetiségi választáson induló jelölőszervezetek az ajánlóívek átvételekor már megkaphatták a névjegyzékben szereplő valamennyi nemzetiségi választópolgár adatait, de ezeket kizárólag az ajánlásgyűjtéshez használhatták fel. A nemzetiségi jelölőszervezetek két alkalommal kapják meg a választási kampányra ezt kifejezetten le nem tiltók név- és lakcímadatait. Először szeptember elején kaphatták meg az adatokat, másodszor pedig ma kérhetik. Ezeknek az adatkikérési lehetőségeknek az a céljuk, hogy a jelölőszervezetek célzott és takarékos kampányt folytathassanak, így választási szóróanyagaikat, kiadványaikat csak azoknak a postaládájába dobják be, akiket érint a nemzetiségi választás. A központi névjegyzékben nemzetiségi választópolgárként nyilvántartottak adatait térítésmentesen lehet kérni a helyi, a területi és a Nemzeti Választási Irodától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.