Sport

Labdarúgás: hamisítatlan derbi után osztozkodik a Tápé és a HFC + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: hamisítatlan derbi után osztozkodik a Tápé és a HFC + FOTÓK, VIDEÓ

2014. szeptember 27., szombat
Labdarúgás: hamisítatlan derbi után osztozkodik a Tápé és a HFC + FOTÓK, VIDEÓ
tape_hfc19_gs

Hatalmas küzdelem, őrületes mezőnycsata jellemezte a két éllovas, a Tápé és a Hódmezővásárhely csatáját, amely után összességében reális döntetlen született.

Az első félidőt végig kiegyenlített küzdelem jellemezte, túlnyomó részben a mezőnyben. A csapatok csak elvétve tudtak eljutni helyzetekig, pontosabban inkább csak helyzetecskékig. Egy alkalommal

Nikutovic

löketét kellett ártalmatlanítania

Szabó

kapusnak, a kipattanót pedig

Bertók

durrantotta kapu fölé. A lefújás előtt aztán mégis megszületett az első gól:

Pócs

ívelte át a teret, a szélről érkező, 25 méteres átadást pedig

Szentes Bíró

vágta kapásból belsővel 16-ról a bal felsőbe. (1-0) Szünetben

Bódi Attila

szavai láthatóan hatottak, a HFC teljesen más mentalitásban érkezett vissza a folytatása. A vásárhelyiek a teljes második felvonásban nyomás alatt tartották a Tápét, hogy nyomasztó mértékben, hol kissé enyhébb módon, de végig komoly fölényben. A presszingnek a 66. minutumban lett meg az eredménye, igaz, az egyenlítéshez kellett egy nagy adag szerencse is.

Maravic

távoli beívelése túl mély lett, a Szabó Gergely előtt lepattanó labdát azonban meglepetésre nem tudta megfogni a hálóőr. A kipattanóra

Nagy

érkezett, hogy teketóriázás nélkül a hálóba vágja azt. (1-1) A hátralévő időben még Mike egyszer megdöngette a kapufát egy életerős átlövéssel, majd a

Bilics

,

Varga

párost állította ki azonnali pirossal a játékvezető kettejük kakaskodása lezárásaként. A döntetlen igazából egyik félnek sem jó, azzal elsődlegesen az üldözők lehetnek elégedettek. A Tápé egy hét múlva a Csongrád otthonában javíthat, míg a Hódmezővásárhely a Tiszaszigetet fogadja.

Tápé, 200 néző
2014. szeptember 27., 16.00
Tápé ESK
Hódmezővásárhelyi FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Kovács Attila • asszisztens: Szalai Szabolcs István, Borbás Bottyán Aurél
1
-
1

Csongrád megyei I. osztály, 7. forduló:

Tápé ESK - Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (1-0)

Tápé, 200 néző. Vezette: Kovács Attila (Szalai Szabolcs István, Borbás Bottyán Aurél).

Tápé:

Szabó G. - Papdi, Bilics, Cseh, Cindel, Németh (Simovic 60'), Mike, Pócs, Szentes Bíró (Szántó 72'), Péter (Simon 88'), Glendza (Lőrinc 77').

Vezetőedző:

Paksi Péter.

HFC:

Kovács - Kerepeczki, Kökény, Tóth, Nagy, Marton, Varga R., Dordevic, Nikutovic, Bertók (Maravic - a szünetben), Szabó D. (Rácz 81').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerzők:

Szentes Bíró (45'), ill. Nagy (66').

Sárga lap:

Cseh (89'), ill. Marton (56'), Szabó D. (75').

Piros lap:

Bilics (86'), ill. Varga R. (86'). Paksi Péter:

"A mórahalmi meccs előtt azt mondtam, két jó csapat találkozik, aminek sok gól lehet a vége. Akkor ezt igazolta is a végeredmény. A mai meccs kapcsán viszont féltem attól, hogy a két csapat kioltja egymás játékát. Ez meg is mutatkozott végül, kevés helyzetet teremtve, nagy iramban, de sok hibával játszott a két együttes. Ideges és zaklatott volt mindét oldalról a produktum. A saját csapatomat illetően ezt betegségeknek, sérüléseknek tudom be Három játékosomat nem is tudtam nevezni, Cseh Dánielt pedig tulajdonképpen a félidőben le kellett volna cserélnem, mert betegen játszott.Olyan hektikus volt a találkozó, hogy abból egyik félnél sem alakulhatott ki látványos, folyamatos játék. Ennek ellenére úgy érzem, az első húsz percben uraltuk a meccset, majd onnantól a Vásárhely dominált. Mindemellett egy párját ritkító szépségű találattal mi szereztünk vezetést. Szünetben átálltunk 4-4-2-re, de teljesen összezuhantunk a második 45 percre. A HFC számos bedobással, szabadrúgással, felíveléssel jelentkezett, de igazán komoly helyzetig nem jutottak el. Nekünk volt egy-két veszélyes akciónk, illetve egy kapufánk. Ugyanakkor a mai mérkőzésen ennél több nem volt a csapatunkban. Sajnálom, hogy Szabó Gergely ilyen gólt kapott, de tudomásul vesszük, hogy ez is benne van a futballban. Összességében azt mondhatom, hogy két rangadót lejátszottunk, aminek során négy pontot gyűjtöttünk. Ez nem rossz teljesítmény, sőt, az eddig eltelt hét forduló egy jó alap ahhoz, hogy továbbra is harcban legyünk a dobogóért, és tapadjunk a Vásárhelyre."

Bódi Attila:

"Úgy gondolom, a második félidőben olyan nyomás alatt tartottuk a Tápét, ami győzelmet kellett volna, hogy eredményezzen. Az első 45 perc során nem volt különbség a két csapat között, a hazaiak egy nagyon szép támadásból, illetve a védelmi hibánkból jutottak vezetéshez. A szünet után viszont szinte felbillent a pálya. Benne lehetett volna a győzelem számunkra ebben a mérkőzésben, de egy ilyen rangadón erre az 1-1-re is rámondható, hogy elfogadható. Elsődlegesen a küzdelem jellemezte a találkozót, mind a két csapat sokat dolgozott."

https://www.youtube.com/watch?v=1Fv4phF56iw

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Vége a mérkőzésnek, Kovács Attila lefújta. Óriási csata után egy-egy ponttal osztozkodnak a felek, és bár a HFC egyenlítő találata szerencsés körülmények között esett, a játék képe alapján reális a döntetlen.
90'
A sporttárs három perc ráadást jelez.
89'
Cseh tarolta le hátulról Dordevicet, ez is lap.
88'
Védője elvesztését cserével kompenzálja Paksi mester: Simont küldte be Péter kárára.
86'
Salamoni döntés Kovács Attilától: Bilics lódult volna meg, de Varga hátulról agresszíven megrángatta. A tápéi ezt megunva, kétszer is orrba vágta könyékkel ellenfelét. Mindkét játékos mehet zuhanyozni.
83'
Nagyot játszik a szünetben beállt Maravic, most Rácz fejére varázsolt kiváló beadást. A kissé késve reagáló Szabó Gergely szerencséjére a labda elkerülte a jobb alsót.
82'
Mike Gábor! A tar középpályás bombáját zsinóron húzta a lendület 30 méteren át, de a kapufa belső oldala már nem volt hozzá kegyes.
81'
Bódi Attila is frissíti övéit: Rácz Dezső szállt be Szabó Dávid helyett.
77'
Újabb csere, Lőrinc váltotta Glendzát.
75'
Szabó Dávid szövegért kap sárgát.
74'
Maravic szabadrúgásánál Kökény tette kapu felé középen a labdát egy ollózó mozdulattal, de az érkező csatárok elől Cseh hatalmasat mentett. Foggal-körömmel védekezik a hazai gárda.
72'
Szentes Bíró Tamás megsérült egy ütközésnél, nem tudja folytatni a meccset. Szántó állt be a helyére.
70'
Az egyenlítés óta sem változik a játék képe, támad a HFC, állja a Tápé.
66'
GÓÓÓL!!! Mekkora hiba?! Maravic adott középre balösszekötőből, de túl mély lett a beívelés. Szabónak ez csemege kellett volna, legyen, azonban a kapusról meglepetésre kipattant a labda, amire Nagy kíméletlenül lecsapott és a hálóba lőtte. 1-1!
65'
Kicsit lazult a nyomás az utóbbi percekben, de a Vásárhely továbbra is megszállja ellenfele térfelét.
60'
A hazaiaké az első csere, Simovic váltotta Némethet a hátralévő időre.
58'
Maravic harcol ki szögletet Papdi mellett - a szünet óta elképesztő presszinget gyakorol ellenfelére a HFC.
56'
Megszületett az első sárga, Marton méterekről becsúszva rúgta meg több ütem késéssel hátulról Glendzát.
55'
Sajátos helyzetet enged el a játékvezető, Mike szabadrúgásába a hazai térfél közepén 30 centiről ugrott bele Dordevic, az eset folytatásaként pedig kis híján Nikutovic vette be a kaput. Szabó Gergely gyors közbeavatkozása kellett a gól elkerüléséhez.
52'
Paksi Péter válaszul Németh Lászlót küldi be Mike Gábor mellé, az eddig irányítóként funkcionáló Szentes Bíró pedig kihúzódik a vonal mellé. Magyarul mondva, védekezését erősíti a Tápé.
49'
Szerkezeti változtatást is eszközölt a szünetben Bódi Attila - pontosabban maradt a 4-3-3, de Maravic a szélre állt be, Szabó visszahúzódott a középpályára, centerként pedig az erős testalkatú Dordevic folytatja, aki eddig egy sorral hátrébb szerepelt.
46'
Azonnal letámadnak a vendégek, aminek meg is lett az eredménye: Szabó labdaszerzése után Varga lőhetett 20-ról, de félfordulatos kísérletébe nem tudott elegendő erőt vinni.
46'
Bertók helyén Maravic folytatja.
46'
Folytatódik az összecsapás, egyet cseréltek a vásárhelyiek.
SZÜNET
45+1'
Vége az első félidőnek, Kovács Attila lefújta. A játékrész teljes egészében hatalmas küzdelem zajlott mezőnyben, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, de a lefújás előtt szerzett találatával komoly lélektani előnybe került a Tápé.
45'
GÓÓÓL!!! De még mekkora gól?! Pócs adott középre balról a térfél közepéről, Szentes Bíró pedig 16-ról belsővel kapásból vágta a labdát a bal felsőbe. Kovácsnak esélye sem volt védeni. 1-0!
42'
Mike legurításából Bilics tüzelt ballal, amibe aztán Glendza még beleért a kapu előtt, de a labda így sem talált célt.
41'
Tóth nagyon rossz helyen eladott labdája után a tizenhatos sarkánál rántották le Glendzát. Veszélyes szabadrúgást kell átvészelnie a vásárhelyieknek.
37'
Nikutovic játszott össze kényszerítőben Bertókkal a tizenhatos előterében, majd életerős löketet zavart kapura, de az éppen a középen álló Szabót találta meg. A hálóőr ugyanakkor nem tudta fogni, csak öklözni a bombát, szerencséjére a kipattanót egy csel után Bertók Gábor három méterrel vágta fölé.
35'
"Hajrá Tápé! Gyerünk gyerekek, rúgjatok most már egy gólt, mert haza megyünk!" - a bömbi mögött a hazaiak örökös drukkere, Kutyka Sanyi.
33'
Kerepeczki csalafintán tekeredő szöglete eljutott ugyan a hosszú oldalra helyezkedő Tóth Józsefhez, de a felhúzódó bekk nem tudott elég nagyot hátralépni, így érdemi fejest sem mutathatott be.
30'
Fél óra eltelt, a mérkőzés első harmadának mérlege komoly küzdelem és a kapukat kevésbé veszélyeztető játék. Hozzá kell azonban tenni, a védelmek rendkívül stabilan állnak lábukon.
29'
Nikutovic szélvészként lódult meg egy kontrával, Varga és Bertók érintésével kapta vissza a labdát a tizenhatos vonalán, de Papdi mintaszerű becsúszással szerelt.
24'
Hiába a kiváló támadók mindkét oldalon, a két élcsapat játéka egyelőre kioltja egymást. Jót tenne egy mihamarabbi első gól a mérkőzésnek.
20'
Hosszabb periódust szakít meg Dordevic azzal, hogy célba vette a tizenhatos sarkától a kaput -sokat tévesztett, fölé és mellé is ment, de megtörte az egyhangú mezőnycsatát.
17'
Nagy az iram, nagy a küzdelem, de a sportszerűség nem veszett ki a játékosokból: Papdi adott vissza egy - vélhetően tévesen megítélt - bedobást a HFC-nek.
14'
Marton, majd 20 méterrel arrébb Nikutovic is nagyot üvöltve terült el egy-egy ütközés után. Utóbbi eset nyomán Bilicset figyelmeztette Kovács Attila.
10'
Komoly küzdelem zajlik mezőnyben a labdáért, érdemben egyik csapat sem tudja magához ragadni a domináns szerepet. Egy hajszálnyival talán a vásárhelyi térfélen pattog többet a játékszer.
7'
Pócs gyönyörűen ejtett át két védőt egyetlen jó labdaátvétellel, majd lerántották 25 méterre a kaputól középen. Más kérdés, hogy aztán a hazaiak elkapkodták a lehetőséget, az - a bíró külön jelzése hiányában - azonnal elvégzett lövés nem jelentett veszélyt Kovács hálójára.
4'
Glendzát figyelmezteti a játékvezető, miután a légiós csúnyán rátartott Dordevic lábára. Durvaságról szó sincs, de láthatóan nagy elánnal vetik magukat a küzdelembe a felek.
4'
Péter félmagas beadását Kerepeczki kivágta a rövidnél.
3'
Cindel kapott egy rúgást Nagytól a bokájára a tizenhatos sarkánál, jó helyről lőhet szabadot a Tápé.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.
15.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. A hazai együttes játékosai tiszta kékben lépnek ma pályára, míg a vásárhelyiek tiszta pirosban, A mérkőzés Kovács Attila sípjelére 16 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.