Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: Germán-duplával nyert a Szeged-Grosics + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged2011_mezokivesd_mj017 (1)

Germán duplájával megfordította a hajrában a mérkőzést a Szeged-Grosics, Nyilas Elek együttese kiváló játékkal megverte az eddig veretlen Mezőkövesdet.

A mérkőzésig veretlen Mezőkövesdet fogadta a Szeged 2011-Grosics Akadémia szezonbeli második hazai mérkőzésén, az első otthoni környezetben lejátszott meccsén 2-2-t ért el a Cegléd ellen Nyilas Elek csapata, míg a legutóbbi fordulóban Sopronban kapott ki a hajrában megítélt soproni büntetőnek köszönhetően.

Aktívan kezdték a mérkőzést a Szeged-Grosics játékosai, a vendégek könnyen hátrányba kerülhettek volna a meccs elején. Már az ötödik percben hatalmas helyzet maradt ki a Szeged részéről, Oláh Lóránt lökete megpattant, és kevéssel kötött ki a mezőkövesdi kapu mellett. Nyolc perccel később Oláh Lóránt ezúttal az előkészítő szerepét töltötte be, Zabari azonban nem tudta elpasszolni a labdát a kapuját elhagyó Kunsági mellett. Balajti jelezte a vendégek részéről, hogy a Kövesd is jelen van, majd Kunsági mutatott be egy bravúrt Oláh Gergő 17 méterről leadott lövésénél. Az első 20 perc után vezethetett volna a Szeged, azonban gólt a Mezőkövesd szerzett: Izing távoli lövése akadt be Belecsan kapujába, így a vendégek szerezték a találkozó első gólját, 0-1.

A gólt követően majd tíz percig kicsit visszaesett a meccs üteme, majd Germán Tamás szerezhetett volna kétszer is gólt, de Kunsági kiváló reflexekkel védte lövéseit. A félidőre így vendég előnnyel vonulhattak a csapatok, a Mezőkövesd nem sokat mutatott az első félidőben, mégis vezettek, a kövesdiek legjobbja Kunsági kapus volt az első 45 percben.

A második félidőre már nem jött ki Balajti, akit Molnár Gábor váltott a Mezőkövesdnél. Az ötvenedik percben Oláh Lóránt öt méterről jó érzékkel a hosszút vette célba, de lövése nem volt pontos, nagy egyenlítési lehetőség maradt ki. Ezt követően is főleg Oláh Lóránt került helyzetbe a hazaiaktól, akik újra nyomás alá tudták helyezni a Mezőkövesdet, de ekkor az első félidővel ellentétben nem kellett annyit védenie Kunságinak. Majd a 70. percben ismét Oláh Lóránt hagyott ki egy nagy lehetőséget, Máté lapos kiugratásával gyalogolt be az ötösre, és ezúttal is mellélőtt. Érett a szegedi gól, de a vendégek taktikusan ott húzták az időt, ahol csak tudták, és a gyors támadóik miatt nem lehetett nyugta a szegedi védelemnek sem. A 80. percben meglett az eredménye a szegedi törekvéseknek, a csapatkapitány Germán Tamás lőtt a hosszú alsóba egy indítást követően, és érezhető volt, hogy a Mezőkövesdnek még ez a döntetlen is megfelel, maradt támadásban a Szeged az egyenlítést követően.

Mindössze két perccel később egy szöglet után Oláh Gergő előbb a földre lőtte a labdát, majd Germán fordulatból a hálóba bombázott, megszerezve ezzel önmaga és csapata második gólját, ezzel két perc alatt megfordította a mérkőzést a Szeged. A hátralévő bő 10 percben kétszer is szerencséje volt Nyilas Elek csapatának, egyszer a kapufát is megzörgette a vendég csapat, de nem tudott már válaszolni a második gólra a Mezőkövesd, így 2-1-re nyert a Szeged-Grosics, amely ezzel elvette a Mezőkövesd veretlenségét.

Megérdemelte ezt a győzelmet a szegedi csapat, a meccs egésze alatt rengeteget tett a sikerért, és az első félidőben helyzetek tömkelegét hagyta ki. Hátrányból felállva verték meg ellenfelüket Germánék, nagy fegyvertényt végrehajtva ezzel.

Nyilas Elek együttese legközelebb a Gyirmót otthonában lép pályára, jövő héten szombaton, 18 órától.

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző
2014. szeptember 27., 16.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Mezőkövesd Zsóry FC
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Berke Balázs • asszisztens: Kovács II. Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő.
2
1

Labdarúgó NB II, 7. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Mezőkövesd Zsóry FC 2 – 1 (0-1)
Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezeti: Berke Balázs (Kovács II. Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő.)
Szeged: Belecsan – Mészáros, Markovics, Farkas, Szabó P., Zelenyánszki (Kéri, 60′), Oláh G., Máté, Zabari (Pászka, 60′), Oláh L. (Hegedűs, 86′), Germán. Vezetőedző: Nyilas Elek.
Mezőkövesd: Kunsági – Balogh, Izing, Engel (Búrány, 71′), Hegedűs, Szeles, Takács, Kulcsár, Baracskai, Balajti (Molnár G., a szünetben), Menuougong (Pantovics, 62′).Vezetőedző: Tóth László
Gól: Germán (80′, 82′) ill. Izing (29′)
Sárga lap: Markovics (53′), Máté (63′), Oláh G. (68′), Pászka (72′) ill. Kulcsár (52′), Baracskai (90+1′)

Nyilas Elek: “Úgy éreztem, hogy ebben a mérkőzésben benne volt, hogy gólt, gólokat szerzünk, hiszen elég sok energiát mozgattunk meg ennek érdekében. Annak örülök, hogy tudunk mi így is futballozni, eléggé enerváltak voltunk a múlt héten, igaz, hogy sikerült 2-2-re hoznunk azt a meccset a Sopron ellen 2-0-s hátrányból, de nem tudtuk azt abszolválni, amit ma igen. Úgy tűnik, kicsit kétarcú a csapat, bár ezt azért szerencsére többször látjuk, mert már harmadjára álltunk fel hátrányból, olyan mentális erőt mutatunk, ami nagyon fontos egy labdarúgócsapat életében, erre pedig lehet alapozni a továbbiakban.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2′
VÉGE! Berke lefújja! Nyert a Szeged, így megállította az eddig veretlen Mezőkövesdet. Nyilas Elek játékosai kiválóan futballoztak, nagyon sokat tettek a mai napon a sikerért, amely meg is érkezett, Germán két percen belül lőtt duplájának köszönhetően. Szép volt, fiúk!
90+1′
Baracskai kap lapot, miután csúnyán megrúgja Szabó Pétert.
90+1′
Két percet tesz rá Berke játékvezető.
90′
Szabó Péter indul meg egy labdával a jobb szélen, a jobb összekötő helyén érkező Hegedűs elé passzol, aki Kunságiba lövi a labdát.

86′
Nagy szerencse, hogy nem szögletes a kapufa, mert ez a fejes arról bepattant volna, így csak a lécen csattant Molnár fejese a szabadrúgást követően.
86′
Kezezés miatt a tizenhatos oldalsó vonaláról lőhet szabadrúgást a Mezőkövesd. Oláh Lórántot cseréli le előtte Nyilas Elek, Hegedűs váltja a támadót.
84′
Szerencsére is szükség van a győzelemhez! Belecsan állt kint a kapujából, az indítás után éppen hogy mellé lő laposan a kövesdi támadó a kint álló Belecsan mellett.
82′
GÓÓÓL! OTT IS VAN! Vezet a Szeged! Germán duplája! Egy szögletet Oláh Gergő a földre pattintva lőtt kapura, Germán azonban öt méterről kapásból a kapuba lőtte a pattogó labdát, megfordítja a meccset a Szeged!
81′
Bő tíz perc van még a meccsből, akár nyerhető is ez a találkozó,és Nyilas Eleknek van még egy cseréje is, míg a Mezőkövesd már elhasználta cserelehetőségeit.
80′
GÓÓÓÓÓL! 1-1! Germán egyenlít! Nagyon megérdemelte ezt a Szeged, egy kiugratással Germán lépett meg, és laposan a hosszúba lőtt, szép akció végén egyenlít a Szeged-Grosics!
77′
Molnár Gábor küldi méterekkel mellé a labdát, hosszú idő után az első kövesdi próbálkozás.
72′
A csereként beállt Pászka is sárgát kap, hiába volt az első szabálytalansága, ennyire azért nem durva a szegedi csapat a mai napon.

71′
Cserél a vendég csapat, Engel helyére a szegedi kötődésű Búrány áll be.
70′
OLÁH LÓRI! Ez is kimarad… Máté okos passzát Oláh Lóránt öt méterről centikkel mellé perdíti, óriási helyzet volt.
68′
Oláh Gergő is sárgát kap a szegediektől, Pantovicssal szemben elkövetett szabálytalanságért. Kicsit leült a mérkőzés az elmúlt percekben.
64′
Máté Péter kap sárgát a Szeged-Grosicsból, kemény belépőjét követően.
62′
Cserél a Mezőkövesd is, Menougong helyére Pantovics érkezik.
61′
Kunsági addig dajkálgatta a labdát, amíg Oláh Lóránt közel került hozzá, majd kirúgása a szegedi csatárról visszapattan a kapuja felé, azonban mellé megy, szerencséje is volt a Mezőkövesdnek.
60′
Cserél Nyilas Elek, méghozzá kettőt is. Zabari helyére Pászka, míg Zelenyánszki helyett Kéri folytatja.
59′
Kulcsár nemes egyszerűséggel elrúgja a labdát a szegedi szabadrúgás előtt, azonban nem jár ezért lap, pedig ez a második lett volna a kövesdi játékosnak. Kunsági rabol el néhány másodpercet a meccsből a földön fekve, miután ütközött Markoviccsal a beívelt szabadrúgást követően.

57′
Oláh Lóránt csinált meg egy szép cselt a tizenhatoson belül, majd az ötösről próbálta megjátszani a középen álló Germánt, azonban az utolsó pillanatban kivágták labdáját. Fölényben a Szeged, nagyon érik az egyenlítő gól.
55′
Egy jobb oldali beadást végül Germán a másik lábára átteszi, majd elesik Izing szorításában, de nem ítél büntetőt a játékvezető. A lecsorgó labdát Oláh lövi fölé.
53′
Egy csomóban a játékosok, miután Markovics belépőjét véli szabálytalannak Berke, és ezért fel is mutatja a sárgát a szegedi védőnek. Markovics azt reklamálja, hogy előtte könyökkel arcon ütötték őt, azonban eredménytelen ilyen irányú próbálkozása.
52′
Kulcsár buktatja Oláh Gergőt, amiért a meccsen először mutat fel sárgát Berke játékvezető.
50′
Mit hagyott ki Oláh Lóránt! A tizenhatoson belül szabadon vehette át a labdát, a védőjét átverte egy csellel, majd tíz méterről leadott lövése elkerülte a kaput, nagy egyenlítési lehetőség volt.
46′
Folytatódik a mérkőzés, Kunsági remélhetőleg már “ellőtte” puskaporát. A vendégeknél Balajti már nem folytatja, Molnár Gábor a helyén a második félidőben.

SZÜNET

45′
Egyetlen percet sem hosszabbított Berke játékvezető, így véget ért az első félidő. A Szegednek több nagy helyzete is volt, de Kunsági eddig megakadályozta Germánékat a gólszerzésben, mondhatni, érdemtelenül vezet a Mezőkövesd, persze a futballt még mindig gólra játsszák…
42′
Oláh Lóránt maradt teljesen üresen a jobb oldalon, Zabari meg is játszotta őt, azonban Oláh Lóránt beadása pontatlanra sikeredett, nagy lehetőség volt ez is.
41′
Baljati lőtt fordulásból a 16-os vonaláról, Belecsan boxolta ki a labdát, lüktető, jó iramú mérkőzést láthatunk.

38′
Szép akciót vezetett a Szeged, a balra átfordított labda végül Oláh Lóránthoz került a tizenhatoson belül, aki lekészítette lövésre Germánnak, Germán bal alsó sarokba tartó lapos tekerését pedig nagy bravúrra fogta Kunsági.
35′
Germán lőtt tizenhétről kapásból, Kunsági tolja ki a léc alá tartó labdát, jól véd a vendégek kapusa.
34′
Máté vette célba 30 méterről a kaput, lövése azonban fölé szállt. A Mezőkövesd abszolút verhetőnek tűnt az első 25 perc játéka alapján, innentől viszont kontrázhatnak a vendégek.
29′
GÓL! Vezet a Mezőkövesd! Nem igazán volt benne a mérkőzésben a vendégek gólja, és ebben mintha Belecsan is “ludas” lett volna egy picit, Izing lőtt jó 20 méterről, Belecsan csak beljebb tudta segíteni a labdát, védeni nem. Kár ezért, mert a Szegednek több nagy lehetősége is volt eddig, most azonban hátrányba került.
26′
Szerencse, hogy a vendégek szögletéhez felhúzódó Balogh inkább középre tette a labdát, ugyanis teljesen üresen állt a hosszún, akár le is vehette volna a játékszert. Kicsit fölénybe kerül a Mezőkövesd, újabb szögletet végezhettek el Tóth László tanítványa, és továbbra is a szegedi kapu előterében zajlik a játék.
22′
Kulcsár belöbbölt labdája megpattant, éppen így lett jó Baracskainak, Markovics azonban kiváló ütemben csúszott be, és tisztázott, nagy mentés volt.
19′
Kunsági bravúrja! Újabb nagy helyzetet alakított ki a Szeged, több beadást is kifejeltek a kövesdiek, végül Oláh Gergő lőhetett 18 méterről, az alsó sarokba tartó labdát szép mozdulattal védte Kunsági. Oláh Gergő remekül játszik, nem csak elöl hatékony, most becsúszva szereli Balajtit a saját térfelén.
16′
Balajti lőtt jó 20 méterről, pattogós löketét magabiztosan fogta Belecsan.
13′
Oláh Lóránt adott kiváló indítást Zabarinak, aki betört a tizenhatoson belülre, a jól kimozduló Kunságiban azonban elakadt Zabari lapos lövése, szépen kialakított és nagy helyzet volt.
9′
Talán előnyszabályt is alkalmazhatott volna Berke játékvezető Oláh Gergő szerelését követően, ígéretes kontrát vezethetett volna a Szeged. A Mezőkövesd cseréi egyébként máris melegítenek.
5′
Az első nagy helyzet kimarad! Zelenyánszki centerézésére Oláh érkezett, akinek az ötösön belüli lövését blokkolták, így is centikkel ment mellé a labda.
2′
Kulcsár Kornél rúgja a kerítésen túl a labdát, majd ránta le Oláh Gergőt. Szépen megtelt a lelátó egyébként, sokan kíváncsiak a derbire.

1′
A kövesdiek kezdték a mérkőzést, a Szeged-Grosics fehérben, míg a vendég Mezőkövesd sárga felsőben, kék alsóban lép pályára.

15:50 – Köszöntjük olvasóinkat Gyuláról, ahol hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics – Mezőkövesd mérkőzés. A csapatok már tesztelték a felújított centerpályát egy bemelegítés erejéig, kellemes idő fogadta a csapatokat, reméljük, Nyilas Elek együttese megállítja a Mezőkövesdet.

A mérkőzés Berke Balázs sípszavára 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva elolvasható.

Hírzóna

Tokió 2020: három héten belül döntenek az új időpontról

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Tovább olvasom

Sport

Műfüves pálya épül a Kisstadionban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Várhatóan júniusra fog elkészülni.

Tovább olvasom

Sport

Nagy Péter: Az egyik szemem sírt, a másik nevetett a halasztás miatt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegediek 34 esztendős ólomsúlyú versenyzője az M1 aktuális csatornának nyilatkozott.

Tovább olvasom

Aktuál