Sport

Labdarúgás: Germán-duplával nyert a Szeged-Grosics + FOTÓK

Labdarúgás: Germán-duplával nyert a Szeged-Grosics + FOTÓK

2014. szeptember 27., szombat
Labdarúgás: Germán-duplával nyert a Szeged-Grosics + FOTÓK
szeged2011_mezokivesd_mj017 (1)

Germán duplájával megfordította a hajrában a mérkőzést a Szeged-Grosics, Nyilas Elek együttese kiváló játékkal megverte az eddig veretlen Mezőkövesdet.

A mérkőzésig veretlen Mezőkövesdet fogadta a Szeged 2011-Grosics Akadémia szezonbeli második hazai mérkőzésén, az első otthoni környezetben lejátszott meccsén 2-2-t ért el a Cegléd ellen

Nyilas Elek

csapata, míg a legutóbbi fordulóban Sopronban kapott ki a hajrában megítélt soproni büntetőnek köszönhetően. Aktívan kezdték a mérkőzést a Szeged-Grosics játékosai, a vendégek könnyen hátrányba kerülhettek volna a meccs elején. Már az ötödik percben hatalmas helyzet maradt ki a Szeged részéről,

Oláh Lóránt

lökete megpattant, és kevéssel kötött ki a mezőkövesdi kapu mellett. Nyolc perccel később Oláh Lóránt ezúttal az előkészítő szerepét töltötte be,

Zabari

azonban nem tudta elpasszolni a labdát a kapuját elhagyó

Kunsági

mellett.

Balajti

jelezte a vendégek részéről, hogy a Kövesd is jelen van, majd Kunsági mutatott be egy bravúrt

Oláh Gergő

17 méterről leadott lövésénél. Az első 20 perc után vezethetett volna a Szeged, azonban gólt a Mezőkövesd szerzett:

Izing

távoli lövése akadt be Belecsan kapujába, így a vendégek szerezték a találkozó első gólját, 0-1. A gólt követően majd tíz percig kicsit visszaesett a meccs üteme, majd

Germán Tamás

szerezhetett volna kétszer is gólt, de Kunsági kiváló reflexekkel védte lövéseit. A félidőre így vendég előnnyel vonulhattak a csapatok, a Mezőkövesd nem sokat mutatott az első félidőben, mégis vezettek, a kövesdiek legjobbja Kunsági kapus volt az első 45 percben. A második félidőre már nem jött ki Balajti, akit

Molnár Gábor

váltott a Mezőkövesdnél. Az ötvenedik percben Oláh Lóránt öt méterről jó érzékkel a hosszút vette célba, de lövése nem volt pontos, nagy egyenlítési lehetőség maradt ki. Ezt követően is főleg Oláh Lóránt került helyzetbe a hazaiaktól, akik újra nyomás alá tudták helyezni a Mezőkövesdet, de ekkor az első félidővel ellentétben nem kellett annyit védenie Kunságinak. Majd a 70. percben ismét Oláh Lóránt hagyott ki egy nagy lehetőséget,

Máté

lapos kiugratásával gyalogolt be az ötösre, és ezúttal is mellélőtt. Érett a szegedi gól, de a vendégek taktikusan ott húzták az időt, ahol csak tudták, és a gyors támadóik miatt nem lehetett nyugta a szegedi védelemnek sem. A 80. percben meglett az eredménye a szegedi törekvéseknek, a csapatkapitány Germán Tamás lőtt a hosszú alsóba egy indítást követően, és érezhető volt, hogy a Mezőkövesdnek még ez a döntetlen is megfelel, maradt támadásban a Szeged az egyenlítést követően. Mindössze két perccel később egy szöglet után Oláh Gergő előbb a földre lőtte a labdát, majd Germán fordulatból a hálóba bombázott, megszerezve ezzel önmaga és csapata második gólját, ezzel két perc alatt megfordította a mérkőzést a Szeged. A hátralévő bő 10 percben kétszer is szerencséje volt Nyilas Elek csapatának, egyszer a kapufát is megzörgette a vendég csapat, de nem tudott már válaszolni a második gólra a Mezőkövesd, így 2-1-re nyert a Szeged-Grosics, amely ezzel elvette a Mezőkövesd veretlenségét. Megérdemelte ezt a győzelmet a szegedi csapat, a meccs egésze alatt rengeteget tett a sikerért, és az első félidőben helyzetek tömkelegét hagyta ki. Hátrányból felállva verték meg ellenfelüket Germánék, nagy fegyvertényt végrehajtva ezzel. Nyilas Elek együttese legközelebb a Gyirmót otthonában lép pályára, jövő héten szombaton, 18 órától.

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző
2014. szeptember 27., 16.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Mezőkövesd Zsóry FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Berke Balázs • asszisztens: Kovács II. Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő.
2
-
1

Labdarúgó NB II, 7. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Mezőkövesd Zsóry FC 2 - 1 (0-1)

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezeti: Berke Balázs (Kovács II. Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő.)

Szeged:

Belecsan - Mészáros, Markovics, Farkas, Szabó P., Zelenyánszki (Kéri, 60'), Oláh G., Máté, Zabari (Pászka, 60'), Oláh L. (Hegedűs, 86'), Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Mezőkövesd:

Kunsági - Balogh, Izing, Engel (Búrány, 71'), Hegedűs, Szeles, Takács, Kulcsár, Baracskai, Balajti (Molnár G., a szünetben), Menuougong (Pantovics, 62').

Vezetőedző:

Tóth László

Gól:

Germán (80', 82') ill. Izing (29')

Sárga lap:

Markovics (53'), Máté (63'), Oláh G. (68'), Pászka (72') ill. Kulcsár (52'), Baracskai (90+1') Nyilas Elek:

"Úgy éreztem, hogy ebben a mérkőzésben benne volt, hogy gólt, gólokat szerzünk, hiszen elég sok energiát mozgattunk meg ennek érdekében. Annak örülök, hogy tudunk mi így is futballozni, eléggé enerváltak voltunk a múlt héten, igaz, hogy sikerült 2-2-re hoznunk azt a meccset a Sopron ellen 2-0-s hátrányból, de nem tudtuk azt abszolválni, amit ma igen. Úgy tűnik, kicsit kétarcú a csapat, bár ezt azért szerencsére többször látjuk, mert már harmadjára álltunk fel hátrányból, olyan mentális erőt mutatunk, ami nagyon fontos egy labdarúgócsapat életében, erre pedig lehet alapozni a továbbiakban."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+2'
VÉGE! Berke lefújja! Nyert a Szeged, így megállította az eddig veretlen Mezőkövesdet. Nyilas Elek játékosai kiválóan futballoztak, nagyon sokat tettek a mai napon a sikerért, amely meg is érkezett, Germán két percen belül lőtt duplájának köszönhetően. Szép volt, fiúk!
90+1'
Baracskai kap lapot, miután csúnyán megrúgja Szabó Pétert.
90+1'
Két percet tesz rá Berke játékvezető.
90'
Szabó Péter indul meg egy labdával a jobb szélen, a jobb összekötő helyén érkező Hegedűs elé passzol, aki Kunságiba lövi a labdát.
86'
Nagy szerencse, hogy nem szögletes a kapufa, mert ez a fejes arról bepattant volna, így csak a lécen csattant Molnár fejese a szabadrúgást követően.
86'
Kezezés miatt a tizenhatos oldalsó vonaláról lőhet szabadrúgást a Mezőkövesd. Oláh Lórántot cseréli le előtte Nyilas Elek, Hegedűs váltja a támadót.
84'
Szerencsére is szükség van a győzelemhez! Belecsan állt kint a kapujából, az indítás után éppen hogy mellé lő laposan a kövesdi támadó a kint álló Belecsan mellett.
82'
GÓÓÓL! OTT IS VAN! Vezet a Szeged! Germán duplája! Egy szögletet Oláh Gergő a földre pattintva lőtt kapura, Germán azonban öt méterről kapásból a kapuba lőtte a pattogó labdát, megfordítja a meccset a Szeged!
81'
Bő tíz perc van még a meccsből, akár nyerhető is ez a találkozó,és Nyilas Eleknek van még egy cseréje is, míg a Mezőkövesd már elhasználta cserelehetőségeit.
80'
GÓÓÓÓÓL! 1-1! Germán egyenlít! Nagyon megérdemelte ezt a Szeged, egy kiugratással Germán lépett meg, és laposan a hosszúba lőtt, szép akció végén egyenlít a Szeged-Grosics!
77'
Molnár Gábor küldi méterekkel mellé a labdát, hosszú idő után az első kövesdi próbálkozás.
72'
A csereként beállt Pászka is sárgát kap, hiába volt az első szabálytalansága, ennyire azért nem durva a szegedi csapat a mai napon.
71'
Cserél a vendég csapat, Engel helyére a szegedi kötődésű Búrány áll be.
70'
OLÁH LÓRI! Ez is kimarad... Máté okos passzát Oláh Lóránt öt méterről centikkel mellé perdíti, óriási helyzet volt.
68'
Oláh Gergő is sárgát kap a szegediektől, Pantovicssal szemben elkövetett szabálytalanságért. Kicsit leült a mérkőzés az elmúlt percekben.
64'
Máté Péter kap sárgát a Szeged-Grosicsból, kemény belépőjét követően.
62'
Cserél a Mezőkövesd is, Menougong helyére Pantovics érkezik.
61'
Kunsági addig dajkálgatta a labdát, amíg Oláh Lóránt közel került hozzá, majd kirúgása a szegedi csatárról visszapattan a kapuja felé, azonban mellé megy, szerencséje is volt a Mezőkövesdnek.
60'
Cserél Nyilas Elek, méghozzá kettőt is. Zabari helyére Pászka, míg Zelenyánszki helyett Kéri folytatja.
59'
Kulcsár nemes egyszerűséggel elrúgja a labdát a szegedi szabadrúgás előtt, azonban nem jár ezért lap, pedig ez a második lett volna a kövesdi játékosnak. Kunsági rabol el néhány másodpercet a meccsből a földön fekve, miután ütközött Markoviccsal a beívelt szabadrúgást követően.
57'
Oláh Lóránt csinált meg egy szép cselt a tizenhatoson belül, majd az ötösről próbálta megjátszani a középen álló Germánt, azonban az utolsó pillanatban kivágták labdáját. Fölényben a Szeged, nagyon érik az egyenlítő gól.
55'
Egy jobb oldali beadást végül Germán a másik lábára átteszi, majd elesik Izing szorításában, de nem ítél büntetőt a játékvezető. A lecsorgó labdát Oláh lövi fölé.
53'
Egy csomóban a játékosok, miután Markovics belépőjét véli szabálytalannak Berke, és ezért fel is mutatja a sárgát a szegedi védőnek. Markovics azt reklamálja, hogy előtte könyökkel arcon ütötték őt, azonban eredménytelen ilyen irányú próbálkozása.
52'
Kulcsár buktatja Oláh Gergőt, amiért a meccsen először mutat fel sárgát Berke játékvezető.
50'
Mit hagyott ki Oláh Lóránt! A tizenhatoson belül szabadon vehette át a labdát, a védőjét átverte egy csellel, majd tíz méterről leadott lövése elkerülte a kaput, nagy egyenlítési lehetőség volt.
46'
Folytatódik a mérkőzés, Kunsági remélhetőleg már "ellőtte" puskaporát. A vendégeknél Balajti már nem folytatja, Molnár Gábor a helyén a második félidőben.
SZÜNET
45'
Egyetlen percet sem hosszabbított Berke játékvezető, így véget ért az első félidő. A Szegednek több nagy helyzete is volt, de Kunsági eddig megakadályozta Germánékat a gólszerzésben, mondhatni, érdemtelenül vezet a Mezőkövesd, persze a futballt még mindig gólra játsszák...
42'
Oláh Lóránt maradt teljesen üresen a jobb oldalon, Zabari meg is játszotta őt, azonban Oláh Lóránt beadása pontatlanra sikeredett, nagy lehetőség volt ez is.
41'
Baljati lőtt fordulásból a 16-os vonaláról, Belecsan boxolta ki a labdát, lüktető, jó iramú mérkőzést láthatunk.
38'
Szép akciót vezetett a Szeged, a balra átfordított labda végül Oláh Lóránthoz került a tizenhatoson belül, aki lekészítette lövésre Germánnak, Germán bal alsó sarokba tartó lapos tekerését pedig nagy bravúrra fogta Kunsági.
35'
Germán lőtt tizenhétről kapásból, Kunsági tolja ki a léc alá tartó labdát, jól véd a vendégek kapusa.
34'
Máté vette célba 30 méterről a kaput, lövése azonban fölé szállt. A Mezőkövesd abszolút verhetőnek tűnt az első 25 perc játéka alapján, innentől viszont kontrázhatnak a vendégek.
29'
GÓL! Vezet a Mezőkövesd! Nem igazán volt benne a mérkőzésben a vendégek gólja, és ebben mintha Belecsan is "ludas" lett volna egy picit, Izing lőtt jó 20 méterről, Belecsan csak beljebb tudta segíteni a labdát, védeni nem. Kár ezért, mert a Szegednek több nagy lehetősége is volt eddig, most azonban hátrányba került.
26'
Szerencse, hogy a vendégek szögletéhez felhúzódó Balogh inkább középre tette a labdát, ugyanis teljesen üresen állt a hosszún, akár le is vehette volna a játékszert. Kicsit fölénybe kerül a Mezőkövesd, újabb szögletet végezhettek el Tóth László tanítványa, és továbbra is a szegedi kapu előterében zajlik a játék.
22'
Kulcsár belöbbölt labdája megpattant, éppen így lett jó Baracskainak, Markovics azonban kiváló ütemben csúszott be, és tisztázott, nagy mentés volt.
19'
Kunsági bravúrja! Újabb nagy helyzetet alakított ki a Szeged, több beadást is kifejeltek a kövesdiek, végül Oláh Gergő lőhetett 18 méterről, az alsó sarokba tartó labdát szép mozdulattal védte Kunsági. Oláh Gergő remekül játszik, nem csak elöl hatékony, most becsúszva szereli Balajtit a saját térfelén.
16'
Balajti lőtt jó 20 méterről, pattogós löketét magabiztosan fogta Belecsan.
13'
Oláh Lóránt adott kiváló indítást Zabarinak, aki betört a tizenhatoson belülre, a jól kimozduló Kunságiban azonban elakadt Zabari lapos lövése, szépen kialakított és nagy helyzet volt.
9'
Talán előnyszabályt is alkalmazhatott volna Berke játékvezető Oláh Gergő szerelését követően, ígéretes kontrát vezethetett volna a Szeged. A Mezőkövesd cseréi egyébként máris melegítenek.
5'
Az első nagy helyzet kimarad! Zelenyánszki centerézésére Oláh érkezett, akinek az ötösön belüli lövését blokkolták, így is centikkel ment mellé a labda.
2'
Kulcsár Kornél rúgja a kerítésen túl a labdát, majd ránta le Oláh Gergőt. Szépen megtelt a lelátó egyébként, sokan kíváncsiak a derbire.
1'
A kövesdiek kezdték a mérkőzést, a Szeged-Grosics fehérben, míg a vendég Mezőkövesd sárga felsőben, kék alsóban lép pályára.
15:50 - Köszöntjük olvasóinkat Gyuláról, ahol hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics - Mezőkövesd mérkőzés. A csapatok már tesztelték a felújított centerpályát egy bemelegítés erejéig, kellemes idő fogadta a csapatokat, reméljük, Nyilas Elek együttese megállítja a Mezőkövesdet. A mérkőzés Berke Balázs sípszavára 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva elolvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.