Sport

Labdarúgás: SZEOL-bravúr Rákospalotán

Labdarúgás: SZEOL-bravúr Rákospalotán

2014. szeptember 13., szombat
Labdarúgás: SZEOL-bravúr Rákospalotán
szeol_sc_pecs19_gs

A szegediek elvették a bajnokesélyes REAC veretlenségét, nagyszerűen futballozva gyűjtötték be az újabb három pontot.

Budapest, Budai II. László-stadion, 150 néző
2014. szeptember 13., 16.30
REAC
SZEOL SC
A meccs véget ért.
játékvezető: Pillók Ádám • asszisztens: Mohos Mátyás Tamás, Bornemissza Norbert.
1
-
3

NB III Közép csoport, 5. forduló

REAC - SZEOL SC 1-3 (0-2).

Budapest, Budai II. László-stadion, 150 néző. Vezette: Pillók Ádám (Mohos Mátyás Tamás, Bornemissza Norbert).

REAC:

Kőhalmi - Balázs, Dinka (Fézler 71'), Kollár, Birtalan, Pfister, Nagy, Kiss, Csete (Herbály 46'), Lucz (Olay 57'), Csiszár.

Vezetőedző:

Dzurják József.

SZEOL:

Dongó - Buzási (Kormányos 57'), Dlusztus, Forró, Bjedov, Grünvald, Ondrejó, Puskás, Bata (Zámbó 78'), Beretka (Mucsi 88'), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Balázs B. (71'), illetve Beretka P. (11'), Bata Cs. (42'), Ondrejó T. (92')

Sárga lap:

Buzási P. (39'), Faragó B. (61'), Bata Cs. (76') Tóth Ákos:

"Igazi futballélményben volt ma részünk! Egy lelkes közönség előtt, gyönyörű sportlétesítményben végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, és értékes győzelmet arattunk a jó játékerőt képviselő REAC ellen. Sajnálom, hogy ilyen hangulatú találkozók egyelőre nincsenek Szegeden, remélem, mihamarabb odahaza is átélhetünk ehhez hasonló derbiket, nagyon sokat jelentene a futballistáimnak és a szegedi gyerekeknek is!"

Online közvetítésünk

VÉGE!

94'
Itt a vége, fuss el véle, a Szeged elvette a REAC veretlenségét, bravúros diadalt aratott Rákospalotán. Le a kalappal Tóth Ákos legénysége előtt, jár a gratuláció, a Kozármisleny után újabb bajnokesélyt vert meg a kék-fekete sereg.
92'
GÓÓÓL 1-3! Klasszikus kontrával döntötte el a meccs sorsát a SZEOL. A félpályától Faragó Bence ugratta ki Ondrejó Tamást a jobb szárnyon, ő befelé húzott, majd elemi erővel lőtte ki a hosszú sarkot.
91'
Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető. Puskás ugratta volna ki a ráadás kezdetén Zámbót, óriási helyzet volt kialakulóban, de sajnos közbelépett egy hazai védő lába...
88'
Mucsi Mátét küldte Beretka helyére Tóth Ákos. Ezt követően a hazai korner meleg pillanatokat okozott, Grünvaldnak lehetünk hálásak, ő szabadított fel végül.
87'
Sajnos a szegedi középpályások, élen Beretkával képtelenek megtartani a labdát, több párharcot veszítettek, sorra érkeznek a rákospalotai szögletek.
84'
Egy hazai játékost kellett ápolni egy kemény ütközést követően, állt a játék, biztosan lesz majd kis ráadás. A REAC térfelén folyik a játék, több bedobást végeztünk el, araszolgattunk előre. Ondrejó Tamás cselezte be magát a tizenhatoson belülre, Kollár Zsolt kivágta előle végül a bogyót.
80'
Bata Csongor helyére Zámbó Dániel állt, a csere oka az volt, hogy a jól játszó Bata lába görcsöt kapott, és Tóth Ákos nem akart kockáztatni. Őrizzük a vezetést. Tíz perc van hátra.
76'
A hazai tizenhatosnál Bata Csongor szabálytalanul akadályozott meg egy támadásindítást, ezért sárgát kapott. Gőzerővel megy most előre az egyenlítésért a vérszemet kapott REAC, a mieink becsülettel küzdenek, a támadásokról sem mondanak le, de a védekezésre most nagyon odafigyelnek.
71'
GÓÓÓL 1-2! A szegedi belső védelmet kipasszolták a hazaiak, és szinte a semmiből szépítettek. Komoly megingás volt ez a mieink részéről, Bjedovék korántsem voltak a helyzet magaslatán, és akkor még finoman fogalmaztunk. A REAC-futballista, Balász Bálint sakk-mattra játszott ziccerből lőtte ki közelről a jobb felsőt. Szinte a semmiből jött a szépítés...
68'
Beretka Péter 14 méteres lövését szedte ki a jobb felsőből a hazai portás, majd négy szögletet is elvégezhettünk, eredmény nélkül.
64'
A villámgyorsan kevergető Bata Csongor jobbról vette célba a hazai ketrecet, a kapus a jobb alsóból tornászta szögletre a bogyót.
63'
Aktívan, szellemesen fociznak a szegediek. Bata a jobb oldalon tört előre, az alapvonalig jutott, Beretkához játszott, aki úgy pörgetett külsővel a labdába, hogy az szinte már a gólvonalról kifelé perdült, vissza a mezőnybe, majd kivágták a hazaiak.
61'
Faragó Bence kapott sárga lapos figyelmeztetést.
60'
Odaát Dzurják József örömünkre lehívta a pályáról Lucz Viktort, Olay Balázsnak adott lehetőséget.
59'
Mezőnyjátékkal telnek a percek, illetve egy csere is történt a mieinknél. Buzási Péter követett el taktikai faultot, és mivel Tóth Ákos attól tartott, a sárgás játékost nehogy előbb-utóbb kiszórja a spori, Kormányos Kolost küldte a helyére.
55'
Újabb formás vendégakciónak örülhettünk, ezúttal Beretka Péter löbbölt a felfutó Grünvald Attila elé, a balhátvéd befelé tekert, érkezett is Faragó Bence, ám figyeltek a sárga-fekete mezes védők, és felszabadítottak.
50'
Óriási ziccert hibázott a SZEOL! Lendületes Buzási, Beretka összjáték végén Beretka adott be, az ötös sarkán egyedül álló Faragó Bence laposan a kapusba vágta a bőrt, majd a kipattanót fél méterrel fölé bombázta. Reméljük, nem bosszulja meg magát ez a kihagyott lehetőség...
46'
A partjelző a szünetben arról tájékoztatta a szegedieket, hogy les miatt nem adták meg Dlusztus András találatát a mérkőzés elején. Eléggé valószínűtlennek tűnik, hogy les lett volna, kintről nem úgy tűnt, persze a döntés mindig a játékvezetői hármas joga.
46'
A mieink kezdték a második félidőt.

SZÜNET!

45+1'
Lesen állították meg az utolsó hazai akciót. Kétgólos szegedi vezetésnél vonultak pihenőre a felek. Le a kalappal a mieink eddigi produkciója előtt!
42'
GÓÓÓL 0-2! Még az első félidőben egy korszerű támadás végén sikerült növelnünk az előnyt! Faragó Bence lépett ki, úgy nézett ki, hogy beérik, mert pepecselt a lasztival, de aztán mindenkit meglepett, mesterien sarkalta Bata Csongor elé, aki 14 méterről a bal felsőbe helyezett. Ez bizony tapsot érdemlő produkció volt mindkét játékos részéről!
39'
Buzási sárgult be, miután kapujától úgy 40 méterre szabálytalanságot követett el. Élesen lőtték be a rákospalotaiak a szabadrúgást, Dongó határozottan mozdult ki ketrecéből, és letépte a lasztit Lucz fejéről.
34'
Buzási Péter nagy rössel indult meg a jobb oldalon, belül hárman is kísérték az akciót, Buzási azonban lövésre szánta el magát, próbálkozása centikkel zúgott el a jobb felső mellett.
33'
Visszavettük a kezdeményezést, sikerült átvészelni a nehéz perceket. Puskás végzett el szabadrúgást szinte ugyanonnan, mint a meg nem adott gólnál, befelé kanyarított, kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, Buzási Péter végül nem jutott lövéshez.
30'
A tarthatatlan Lucz 6 méterre a szegedi kaputól került óriási helyzetbe, kísérletébe Dongó Dénes elképesztő reflexszel vetődött bele, a labda visszapattant a mezőnybe. Most már nyom a REAC.
27'
A bal szárnyon mozgó, 190 centinél is magasabb Lucz Viktorral egész egyszerűen nem bírunk, ezt el kell ismerni. Ezúttal is jól cselezett befelé, majd a tizenhatos sarkától ívelt középre, Csete Kristóf alig maradt le a labdáról.
23'
Birtalan János ügyesen tört előre a szegedi védelem bal oldalán, beadására szerencsénkre nem érkezett senki.
20'
Bata Csongor pompásan vett át egy indítást az előbb, majd a földbe gyalulták 18 méterre a kaputól, néma maradt a bírói síp.
19'
Lucz fordult befelé veszélyesen a SZEOL tizenhatosán, Bojan Bjedov azonban nagyszerű mozdulattal szerelte. A veszélyes szögletet Dlusztus András bólintotta ki.
17'
Magabiztosan őrzi előnyét a SZEOL, taktikusan, szemre is tetszetősen futballoznak a mieink.
13'
Lucz Viktor nevéhez fűződik az első hazai löket, 16 méterről ballal tűzte rá, Dongó Dénes biztosan ölelte mellre a labdát.
11'
GÓÓÓL 0-1! Ezen már nincs mit visszavonni! Faragó Bence kapott remek indítást, ám elperdült tőle a bogyó, de szerencsére a hazai védők is ügyetlenkedtek, így az érkező Beretka Péter 12 méterről kilőhette az üres kapu bal felső sarkát! Előnyben a Szeged!
9'
Nincs most helyzet ezekben a percekben, a középpályán feszülnek egymásnak a sárga-feketék és a kék-feketék.
6'
Nagy elánnal küzdenek a mieink, megpróbálják meglepni az ellenfelet. Ha a körülmények sem szólnak ellenünk a továbbiakban, akár a vezetés is összejöhet a következő percekben.
4'
Beretka Péter tálalt Ondrejó Tamás elé, kinek félmagas lövése nem sokkal ment mellé.
2'
Egészen elképesztő jelenet a találkozó elején! A 2. percben máris gólt értek el a szegediek, de az asszisztens intésére a játékvezető nem adta azt meg, senki sem tudja, miért. Az ötödik meccsen a negyedik találatot veszik el a SZEOL-tól... Puskás Csaba a térfél közepéről, oldalról előreívelt szabadrúgását a felhúzódó Dlusztus András bólintotta amúgy mintaszerűen a jobb alsóba, és már örültünk, de sajnos korán. Les nem nagyon lehetett, szabálytalanságot sem véltünk felfedezni, mindenesetre nincs meg a vezetés.
1'
Sándor Csikar emlékére egyperces gyászszünetet tartottak a Budai II.-stadionban is. Bízzunk benne, a szegediek diadallal emlékeznek a Móravárosi Kinizsi legendájára! Borult az idő, de az eső egyelőre nem esik, így ez nem zavarhatja a srácokat. A fű kicsit nagynak tűnik, de összességében jól előkészített a pálya. A hazaiak hozták játékba a labdát.

16.25:

Sárga-fekete-fekete kombinációban a rákospalotaiak, új kék-fekete szerelésükben, fehér sportszárral a vendégek.

16.20:

A REAC nagyszerűen kezdte a bajnokságot, 10 ponttal a második helyen áll négy fordulót követően, a 3 pontos SZEOL a tizenharmadik. Ám legutóbb a Kozármisleny ellen végre megtört a jég, megszületett az első - ráadásul bravúros - győzelem, a kék-feketék hasonló folytatásban reménykednek.

16.15:

Köszöntjük Önöket Rákospalotáról, ahol hamarosan kezdődik a SZEOL SC vendégjátéka!

A találkozó 16.30-kor kezdődik, Pillók Ádám sípjelére!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunkat ide kattintva olvashatják el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.