Sport

Labdarúgás: megérdemelt sikerrel jutott tovább a Rock Klub a megyei kupában + FOTÓK

Labdarúgás: megérdemelt sikerrel jutott tovább a Rock Klub a megyei kupában + FOTÓK

2014. szeptember 24., szerda
Labdarúgás: megérdemelt sikerrel jutott tovább a Rock Klub a megyei kupában + FOTÓK
ikv_alsovaros_rock_klub15_gs

Gólnélküli első félidő után 2-1-es győzelmet aratott a Rock Klub az IKV Alsóváros ellen a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa első fordulójában.

Mindkét fél előtt adódtak lehetőségek az első félidő folyamán, de olykor a balszerencse, máskor a jó napot kifogó kapusok akadályozták meg a támadókat a gólszerzésben. Fordulás után azonban megtört a jég, az 55. minutumban

Pósfai Lőrinc

25 méteres - egyébként jól helyezett - szabadrúgását ejtette a hálóba

Ludányi Sándor

, Kevéssel később pedig a szünetben csereként beállt

Márton Boldizsár

is feliratkozott a góllövők közé, miután egy jobbról érkező beadást segített a hálóba. (0-2) Sokáig úgy tűnt, ezzel el is dőlt a továbbjutás kérdése, az utolsó pillanatokra azonban maradt még némi izgalom, köszönhetően

Polyák Péter

89. percben esett találatának. (1-2) Az egyenlítésre ugyanakkor már nem futotta az IKV Alsóváros erejéből, így a Rock Klub lépett tovább a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 20 néző
2014. szeptember 24., 19.00
IKV Alsóváros
Rock Klub FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Gargya Balázs Gábor • asszisztens: Farkas Szilveszter, Rácz László.
1
-
2

SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa, 1. forduló

IKV Alsóváros SE - Rock Klub FC 1-2 (0-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 20 néző. Vezette: Gargya Balázs Gábor (Farkas Szilveszter, Rácz László).

IKV Alsóváros:

Ludányi S. - Csordás G., Szalma, Török M., Martonosi (Pipicz 75'), Csordás J., Hüvös (Kern - a szünetben), Ludányi G., Polyák, Szabó (Pályi - a szünetben), Csúcs (Czibere - a szünetben).

Edző:

Tóth István.

Rock Klub:

Bódy - Rantal, Koszik, Kincses (Kaprinai B. 75'), Magyar, Hódi (Barna 75'), Süveges B., Kaprinai Á. (Zsoldi - a szünetben), Nagy, Süveges P. (Márton - a szünetben), Pósfai.

Játékos-edző:

Nagy György.

Gólszerzők:

Polyák (89'), ill. Pósfai (55'), Márton (58').

Sárga lap:

Szalma (54'). Tóth István:

"Sportszerű mérkőzésen a szerencsésebb csapat örülhetett győzelemnek, illetve ezáltal a továbbjutásnak."

Nagy György:

"Nem volt a legjobb a helyzetkihasználásunk, az ellenfél is jól védekezett, a legtöbb támadásunkat meg tudták hiúsítani. Úgy érzem, a fiatalság győzedelmeskedett a második félidőben. Sok fiatalt hoztunk el az U19-es csapatból erre a mérkőzésre, látszott is, hogy jobb iramot tudtak diktálni, mint az ellenfél javarészt idősebb játékosai. Ezúttal nem a rutin, hanem a fiatalság és a gyorsaság győzött."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Egyenlítésre már nincs idő, Gargya bíró lefújta a mérkőzést. A támadásban aktívabb Rock Klub szoros találkozón harcolta ki a továbbjutást.
89'
GÓÓÓL!!! Polyák szépített szerencsés helyzetben egy lecsorgó labdából. 1-2!
87'
A csereként beállt Zsoldiban még bőven van erő, két védőt futott le, mielőtt 16-ról a jobb alsó mellé lőtt volna.
85'
Megszerezhette volna harmadik találatát a Rock Klub a kinyíló IKV-val szemben, de Nagy György lesen volt eg bejátszásnál, így a mögötte érkező Zsoldi is hiába avatkozott játékba, a játékvezető lefújta az akciót.
80'
Mezőnyben pattog főként a labda, a rockerek előnyük birtokában a biztonságos játékra törekszenek, az alsóvárosiakból pedig egyelőre hiányzik a kellő átütőerő.
75'
Mindkét együttes cserél: az IKV-nál Pipicz szállt be Martonosi helyett, míg a túloldalon Barna és Kaprinai Balázs váltotta Hódit és Kincsest.
69'
Majdnem befért a szépítés: Pályi emelésnek is beillő lövését Bódy csak nagy nyújtózkodások árán tudta szögletre menteni a felső kapufa elől egy rövid felszabadításnál.
63'
"Gyuri! Amit beszéltünk, próbáld meg!" - kiáltotta Nagynak Bódy egy 30 méteres szabadnál. Nem tudni, mit tartalmazhatott pontosan az ukáz, de a távoli löket igen komoly erővel ijesztette meg a keresztlécet felülről.
58'
GÓÓÓL!!! Ezúttal már nincs menekvés: Márton Boldizsár továbbított a hálóba egy jobbról érkező beadást! 0-2!
57'
Ott lehetne a második! Márton 20 méteres balosa süvített el kevéssel a jobb felső fölött.
55'
GÓÓÓL!!! Pósfai állt a labda mögé, a pipára csavart, és bár Ludányi odaért vetődés nélkül is, a vizes labda kicsordult a kezéből és a hálóban kötött ki. 0-1!
54'
Nagy György megállíthatatlanul kígyózott egy kontrával, végül Szalma faultolta 25 méternél középen. Sárgát ért a megmozdulás.
51'
Pósfai és Márton gyönyörűen bolondították meg az alsóvárosi védelmet, végül előbbi beadását utóbbi a tizenhatoson belül vette át, nagy helyzetben viszont a bal alsó mellé lőtt.
46'
Az IKV-nál Hüvös, Szabó és Csúcs jött le, Kern, Pályi és Czibere állt be. A rockereknél Süveges Pétert Márton, Kaprinai Ádámot Zsoldi váltotta.
46'
Folytatódik az összecsapás, mindkét fél cserélt bőszen.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, amelyet kiegyenlített küzdelem, számos helyzet jellemezte - egyelőre gól nélkül. A játékot látva mindemellett aligha maradnak szüzek a kapuk a mérkőzés lefújásáig.
44'
Védekezésre szorulnak a sárga mezesek, egy szöglet után több érintéssel jutott el a labda Polyákhoz, aki azonban 4 méterről nem tudta begyötörni azt a hálóba.
40'
Bódy! Csordás Gábor feje fölött szállt el egy keresztlabda, Polyák így egy lövőcsellel könnyedén került helyzetbe, de 11 méterről megeresztett löketét a kapus kitolta a jobb alsó elől.
35'
Polyák kétszer is különös viszonyok között került földre a Rock Klub büntetőterületén belül, mindkétszer ziccerben. Hiába ugyanakkor az IKV-sok reklamációja, nincs büntető.
34'
Nagy passzt kapott kényszerítőben a védők közül kilépő Polyák, kissé kisodródott, de 8 méternél lendült a lába lövésre, Hódi azonban gyors közbelépéssel blokkolt.
32'
Ügyes kombinációval igyekeztek meglepni ellenfelüket a rockerek, Hódi ugrotta át a labdát egy 20 méteres szabadrúgásnál, amelyet aztán Nagy lőtt kapu mellé laposan.
30'
"A kiskésit, de csúszik!" - jegyezte meg Polyák a labda sikamlósságát egy bedobásnál. Tény, nagyjából 10 fok van a Felső Tisza-parton, és egy enyhe köd is leszállt a sötétedéssel a pályára.
27'
Bódy pillanatait láthatta a publikum, a portás előbb egy a keresztléc alá tartó szögletet bokszolt ki, majd ugyanezt tette másodpercekkel később Hüvös 14 méteres bombájánál.
26'
Szervezett, rutinos játékkal rukkolnak elő a mai napon a narancs színű trikóban játszó alsóvárosiak, míg a rokkerek gyorsaságukban, robbanékonyságukban bíznak..
21'
"Hú, baj van!" - engedett el egy halk helyzetmegállapítást Pipicz István, amikor csapata büntetőterületére élesen csapódott be Nagy szöglettel felérő szabadrúgása, a rendkívül rövid felszabadítást pedig Süveges Péter 5 méterről vághatta volna a kapuba - gyertyaszerű próbálkozása azonban veszélytelen lett.
18'
Nagy György a szokásoknak megfelelően ezúttal is rendkívül aktív, az imént egy 25 méteres szabadrúgást tekert a rövid alsóra, de az IKV hálóőre odaért az erő hiányában szenvedő lövésre.
17'
Kis szerencsével juthatott volna vezetéshez a Rock Klub, Csúcs lába mellett csúszott el egy passz, amivel Nagy - a belső védőt megkerülve - kapuig ment de, de Ludányi fogta a közeli kísérletet.
13'
Megérkezett az IKV első lehetősége is, Polyák cselezte be magát két védőn keresztül a tizenhatoson belülre a bal szélen, de 15 méteres lövése éppen a rövidre helyezkedő Bódyt találta meg.
11'
Újabb ellentámadás végén Süveges Péter már a kaput us bevette balról éles szögből, de a játékvezető - partjelzője intésére - annullálta a találatot.
9'
Egy megakasztott kontra után gyorsan végezték el a szabadot Nagy Györgyék, a játékos-edző így üres területtel a látóterében roboghatott volna kapuig, de a tizenhatosnál Csordás Gábor beérte és szerelte.
8'
Továbbra is támadásban a sárga mezben játszó rockerek, Kincses jobbösszekötőből elkövetett beíveléséről Süveges Balázs maradt le az ötös sarkánál.
6'
A Rock Klubé az első helyzet, Nagy belöbbölt labdáját vállalta el lekészítés után Pósfai, de a középre tartó, lapos lövés Ludányi Sándor zsákmánya lett.
1'
Elkezdődött a mérkőzés.
A mérkőzés Gargya Balázs Gábor sípjelére 19 órákor kezdődik!

A találkozó elé

Két megyenégyes alakulat találkozik szerdán este a SZEGEDma.hu Magyar Kupa első fordulójában, hogy eldöntsék, melyikük kerül a legjobb 32 közé. A keleti csoportban érdekelt IKV Alsóváros ebben a szezonban még veretlen, és a bajnokság második fordulójában éppen a Rock Klub U19-es alakulata ellen tudott nyerni 6-0-ra, a kupameccsre pedig a St. Mihály FC II. elleni 2-2-s döntetlennel melegített. A Rock Klub az elmúlt hétvégén szerezte meg első győzelmét a bajnokságban, a Dóc elleni 2-0-s siker egyben a csapat első pontjait is jelentette az új szezonban. Amennyiben döntetlenre végződne a kupacsata, akkor a szabályok értelmében nincs hosszabbítás, hanem azonnal büntetőrúgások következnek, így döntve el a továbbjutó kilétét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.