Labdarúgás: debreceni döntetlennel kezdett a Szeged-Grosics a Ligakupában

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dvsc_szeged2011

Döntetlennel kezdett a regnáló magyar bajnok otthonában a Szeged 2011-Grosics Akadémia együttese a Ligakupa B csoportjában.

A két együttesben – a sorozatban megszokottak szerint – elsősorban fiatal, vagy általában kevesebb lehetőséget kapó játékosok léptek pályára, ugyanakkor így is szerepet kaptak korábbi magyar válogatott labdarúgók, mint Lázár Pál, Dombi Tibor, vagy szegedi oldalon az NB II legutóbbi fordulójában kiállított Tímár Krisztián.

A találkozó 33. percében vezetéshez jutottak a vendégek, miután egy távoli lövés Verpeczről éppen Manga elé került, a fiatal támadó pedig a hálóba passzolt. (0-1) A folytatásban kiegyenlített játékot láthatott a debreceni közönség, majd fordulás után egy szegedi kapufát. A végére aztán összejött az egyenlítés a hazai alakulatnak, miután a Sós buktatásáért megítélt büntetőt Ludánszki értékesítette.

A csoport másik mérkőzésén a Kecskemét szoros győzelmet aratott a Békéscsaba otthonában.

Labdarúgó Ligakupa B csoport, 1. forduló:

Debreceni VSC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (0-1)
Debrecen, Oláh Gábor utcai stadion. Vezette: Berger József (Szpisják Zsolt, Medovarszki János).
DVSC: Verpecz – Barna, Kovács G., Lázár, Varga (Tóth G. 75′), Balogh (Karikás 72′), Volas (Dombi – a szünetben), Ludánszki, Böszörményi (Sós 23′), Bereczki, Györky (Sándor 77′). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Szeged: Zaharia – Szabó P., Szabó Cs., Tímár, Zabari (Mészáros M. 84′), Oláh G. (Hegedűs -a szünetben), Zelenyánszki, Fitos, Pászka (Máté P. 68′), Kovács B. (Kéri 58′), Manga (Oláh L. 58′). Vezetőedző: Nyilas Elek.
Gólszerzők: Ludánszki (80′ – tizenegyesből), ill. Manga (33′).
Sárga lap: Kéri (73′), Máté P. (83′).

Nyilas Elek: “Arra jó a Ligakupa, hogy a tehetséges fiatalok élesben is megmutathassák, hogy mennyit fejlődtek, hol tartanak. A mai mérkőzést illetően csak pozitívan tudok nyilatkozni a játékosaimról, mind a hozzáállás, mind a mutatott produktum okán. Azt gondolom, a játék képe és a helyzeteink száma alapján akár a győzelmet is megszerezhettük volna.”

Békéscsaba 1912 Előre – Kecskeméti TE 2-3 (1-3)
Gólszerzők: Vólent (19′), Birtalan (53′), ill. Gréczi (9′), Novák (22′), Szabó (33′).

A B csoport állása:

1. Kecskeméti TE – 3 pont
2. Debreceni VSC – 1 pont
2. Szeged 2011-Grosics Akadémia – 1 pont
4. Békéscsaba 1912 Előre – 0 pont

Előző sztori

Varga Mihály: Magyarország stratégiai partnere Kazahsztán

Következő sztori

Szerdai programajánló: Amerikából jöttem és vers