Sport

Labdarúgás: lebombázta a SZEOL a Baját

Labdarúgás: lebombázta a SZEOL a Baját

2014. szeptember 27., szombat
Labdarúgás: lebombázta a SZEOL a Baját
szeol_misleny_14_09_06_dlusztus_mj

Nehezen törték fel a hazai reteszt a szegediek, ám utána beindult a gólgyártás, a kék-fekete ágyúzásokkal szemben tehetetlennek bizonyult a bajai portás: fontos három pont a zsákban!

Baja, 100 néző
2014. szeptember 27., 16.00
Bajai Labdarúgó SE
SZEOL SC
A meccs véget ért.
játékvezető: Sipos Katalin • asszisztens: Éles András, Legeza László.
0
-
4

NB III Közép csoport 7. forduló:

Bajai Labdarúgó SE - SZEOL SC 0-4 (0-1).

Baja, 100 néző. Vezette: Sipos Katalin (Éles András, Legeza László)

Baja:

Orbán - Turi, Knap, István, Illés, Princz, Tóth (Kiss 61'), Szabó (Pump 61'), Sibinger (Fehérvári 59'), Orsós, Harnos.

Vezetőedző:

Evanics Zoltán.

SZEOL:

Dongó - Kormányos, Dlusztus, Forró, Bjedov, Grünvald, Ngalle (Zámbó 75'), Puskás, Faragó, Bata (Busa 72'), Beretka (Mihálffy 85').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

J. Ngalle (41'), Puskás Cs. (47'), Bata Cs. (53', 70')

Sárga lap:

Illés D. (46'), Harnos Z. (78'), illetve Forró A. (38') Tóth Ákos:

"Az első félidő végén szinte a semmiből rúgtunk egy bombagólt egy szép átlövésből, aztán megtanultunk focizni. Addig gyakorlatilag nem történt semmi... A második felvonásban már nemcsak szépen, de eredményesen is játszottunk. Reméljük, ez a tudás a jövő héten is folytatódik!"

Online közvetítésünk:

VÉGE!

92'
Zámbó felvágása után jobb a békesség alapon harsant a hármas sípszó. Gyönyörű gólokat szerezve magabiztosan verte a SZEOL a Baját, ezzel a szegedi együttes megszerezte harmadik győzelmét az NB III Közép csoportban.
92'
Puskás végzett el szabadrúgást oldalról, Dlusztus elől felszabadítottak, majd Zámbót vágták fel brutálisan 20 méterre a kaputól.
90'
Komoly lest engedett el az asszisztens, Dongó lábbal előrevetődve mégis tisztázni tudott a bajai támadó elől, így nem jött össze a szépítés.
85'
A harmadik szegedi csere: Mihálffy érkezett a hajrára, Beretka kapott pihenőt.
83'
Újabb szegedi helyzeteket jegyezhettünk fel. Előbb a tizenhatos oldalvonalánál végeztek el szabadrúgást a mieink, a cseles kombináció végén Busa Bence 16 méterről lőtt, nem sokkal a bal kapufa mellé. Rögtön ezután jött az újabb akció, körbeadogatták a labdát a SZEOL játékosai, a bajaiak csak nyomozták, többen is lőhettek vonal, végül Grünvald vállalta 16 méterről, kicsivel fölé.
78'
Labdaelrúgásért bajai sárga lap. A hazaiak már a végét várják, a mieink pedig büszkék lehetnek a mai teljesítményükre, az elején nehezen indult ugyan be a gépezet, de aztán már nem ismert tréfát Tóth Ákos csapata.
75'
Ngalle le, Zámbó be a szegedieknél.
72'
A kétgólos Batát Busa Bence váltotta.
69'
GÓÓÓL 0-4! Puskás hosszú ívelésével Kormányos robogott, Beretkához játszott, aki az alapvonalig cselezte magát, pontos beadását Bata Csongor 10 méterről vágta a jobb felsőbe. Nagyon egyoldalúvá vált a találkozó, de emiatt nem bánkódunk.
66'
Faragó Bence került helyzetbe Kormányos passza után, átpörgette a kapuson, egy visszafutó védő a gólvonalról ollózta ki a bogyót, majd 17 méterről Ngalle tüzelt, ezt bravúrral mentette Orbán kapus.
65'
Taktikai faultokkal tördelik a szegediek játékát a bajaiak, akik erejéből továbbra is csak a védekezésre futja. Kettős cserét is végrehajtottak a fáradó hazaiak, Kiss Tibor és Pump Szabolcs a pályán.
59'
Fehérvári érkezett Sibinger helyére a hazaiaknál.
58'
Hatalmas tűzijáték a bajai kapu előtt. Előbb Grünvald lőtt bal külsővel a tizenhatos sarkáról, a kapus a levegőben öklözve ütötte ki a lasztit, majd Ngalle az ismétlésből 18-ról Szabó Szilárdot találta telibe, akit ápolni is kellett. Nem sokkal ezután Grünvald nyargalt előre a bal oldalon, beadására Faragó érkezett, akit két kézzel löktek, ám elmaradt a büntető.
53'
GÓÓÓL 0-3! Ha egy üzlet beindul! Ngalle ugratta ki Bata Csongort, aki átvette a labdát, majd 16 méterről helyezett a bajai kapuba.
51'
Puskás indította a jobb oldalon Kormányost, kinek lapos beadását Faragó elől mentették a hazaiak.
50'
Nagy vehemenciával esett ellenfelének a szegedi gárda. Ngalle tört be a tizenhatoson belülre, azonnal lőtt is, a kapus ezúttal a helyén volt.
47'
GÓÓÓL 0-2! Egy bajai fault után előnyszabályt reklamáltunk, a játékvezető lefújta az esetet, de jól jártunk vele: Puskás Csaba 30 méteres szabadrúgása pókhálózta ki a jobb felsőt.
46'
A Szeged kezdte a második félidőt.

SZÜNET!

45'
Egyetlen másodpercet sem hosszabbított Sipos Katalin sporttárs, vége az első játékrésznek. Nehezen törte fel a bajai reteszt a Szeged, de a félidő végére szerencsére megszületett az oly fontos találat.
41'
GÓÓÓL 0-1! Na végre, megtört a jég! Bata kevergetett a bal oldalon, beadását Beretka elől kifejelték a bajaiak, éppen Joseph Ngalléhoz, aki nem teketóriázott, 27 méterről elemi erővel bombázott a jobb felsőbe. Orbán ezt nem védhette. Ha nem sikerült akcióból, megvan a gól átlövésből!
38'
Forró Attila kapott sárgát, miután a középkörben lerántotta ellenfelét.
37'
Kormányos szabadrúgása után Forró, Dlusztus, Bjedov volt a labda útja, majd Grünvald szöktette Batát, előle taccsra tisztáztak a hazaiak. Sokpasszos játékkal operálunk, jól zárnak a bajaiak.
35'
Egy bajai szögletet Dongó Dénes öklözött ki, Kormányos azonnal kontrát indított, Beretka ugorhatott volna ki, ám Orbán nagyszerűen lépett ki kapujából, és elrúgta előle a bogyót.
31'
A bajai kaputól 25 méterre akadnak el sorban a szegedi támadások, ott megállítják a kék-feketéket a hazaiak.
27'
Először éltünk át meleg pillanatokat. 25 méterről, jobbról tekertek befelé szabadrúgást a hazaiak, egy fejes levágódott a szegedi védőkről, végül két bajai összefutott, így senki sem tudott ismételni.
26'
Építkezik, építkezik a Szeged, de eléggé meddőnek tűnnek az akciók. Nem nagyon ízlik a mieinknek a bajaiak betömörülő játéka, csak ismételni tudjuk korábbi megállapításunkat, ez az a találkozó, ahol kimondottan fontos, ki talál be először.
23'
Forró Attila unta meg a SZEOL-csatárok tehetetlenségét, előretört, 30 méterről rápörkölte, egy méterrel szállt fölé a kísérlet.
20'
Az eddigi legnagyobb lehetőség maradt ki! Beretka Péter gyönyörűen indította a jobb szárnyon a felfutó Kormányos Kolost, aki hajszálpontosan centerezett, Bata Csongor 13 méterről fejelt, Orbán a jobb felsőből szedte ki a labdát.
18'
Továbbra is szegedi mezőnyfölény, bajai szemszögből a biztonság a legfontosabb.
16'
Rohamoznak a mieink, a védekezésre koncentrál a Baja. Nem lesz egyszerű feltörni a reteszt, ez ismét egy olyan derbi, ahol fontos lenne, hogy mi szerezzünk vezetést...
13'
Puskás épp onnan végzett el újabb szabadrúgást, mint pár perccel korábban. Beívelését Dlusztus ezúttal a kapu elé, keresztbe fejelte, Orbán Soma merészen mozdult ki ketrecéből, és mentett a berobbanó Beretka Péter elől.
11'
Aktívabbak a vendégek, rombolnak a bajaiak. Puskás Csaba jobbról a térfél közepéről végzett el szabadrúgást, Dlusztus András a hosszú oldalon az ötös sarkáról bólintott fölé. Bojan Bjedov is ott volt, várta a labdát, végül nem ő érte el, hanem védőtársa.
8'
Ngalle terület el, majd nagy csattanással Grünvaldot vágták fel a sárga-kékek, a játékvezetői síp néma maradt mindkét esetben.
6'
Faragó Bence kapott jó labdát a bajai kaputól 14 méterre, az átvétel azonban nem sikerült.
5'
Kóstolgatják egymást a csapatok, óvatos mezőnyjátékot figyelhetünk, a hazaiak igyekeznek tartani a labdát.
1'
A bajaiak hozták játékba a labdát.

15.50:

Kiváló futballidőben, közepes minőségű pályán rendezik majd a meccset. Látszik, Baján is sokat esett az eső a héten. A hagyományos kék-fekete szerelésben a mieink, sárga felsőben, kék nadrágban, sárga sportszárban a hazaiak.

15.45:

Köszöntjük az olvasókat, hamarosan indul a SZEOL újabb bajnoki találkozója!

A mérkőzés Sipos Katalin sípszavára 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva elolvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.