Kothencz János: 105 munkahelyet teremt Szegeden az állami tulajdonú SZEFO Zrt.

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kothencz_janos_sajttaj_gs
Százöt főnek kínál munkát Szegeden az állami tulajdonú SZEFO Zrt. – jelentette be Kothencz János polgármesterjelölt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel tartott közös fórum előtti sajtótájékoztatóján.

A túlnyomórészt megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató SZEFO Zrt. újabb létszámbővítésével kapcsolatban Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. támogatott jelölt úgy fogalmazott: azért kíván polgármesterként dolgozni, hogy a SZEFO munkahelyteremtő példája csak egy legyen Szegeden a többi kis- és középvállalkozás között.

Hangsúlyozta, hogy 7000 regisztrált munkanélküli van ma a városban, ezért az október 12-e után megalakuló új önkormányzat legfontosabb feladata ezért az lesz, hogy tartós munkahelyeket teremtő beruházásokat létesítsen és vonzzon Szegedre. Választási programját ismertetve elmondta, az induló helyi vállalkozásokat szeretnék támogatni, az élelmiszer- és mezőgazdasági feldolgozóipar ipar újjáélesztését a környékbeli településekkel együttműködésben. Ahogy fogalmazott, Szeged jövője azon is múlik, hogy mennyire erős a gazdasága.

„Nemcsak 7000 új tartós munkahelyet kell teremtenünk, hanem az emberek igényeihez kell hozzáillesztenünk azt a programot, amit értük vállalunk. Egyfajta garanciát is jelent abban, hogy vállalásainak be tudjuk tartani, hogy mögöttünk egy kétharmados kormány van. Ezzel szemben a jelenlegi városvezető, Botka László mögött már nincs semmi, nincs olyan struktúra, mely az ígéreteinek a beváltásában segítségére válhatna, még csak párt sincs mögötte. Botka László a múlt a háta mögött Gyurcsány Ferenccel, amit mi kínálunk, az pedig egy élhetőbb, kiszámítható jövő” – közölte. Emlékeztetett, a 4-8-12 éve tett ígéretek nem valósultak meg, vagy csak olyan áron, mint a piros trolik beszerzése, amikor is egymilliárd forint kár érte Szeged városát.

A sajtótájékoztatón kijelentette, Botka Lászlót nem személyében kritizálja, nem ellenfele, hanem alternatívája kíván lenni a jelenlegi városvezetésnek. „Lehet itt gúnyolódni a krumpli-, hagyma- és tartósélelmiszer-osztáson a városvezetésnek vagy másoknak, ők nem látják azt, hogy a L.É.T. önkéntesei hat éve dolgoznak a rászorulókért, és az emberek igénylik várják az adományokat és a közösségi rendezvényeket. Csakhogy Botka László nem jön oda azokba a negyedekbe, ahol a nyomornak bizony szaga van” – jegyezte meg. Kothencz tudatta, legközelebb október 20-án fognak Szeged-szerte almát osztani a L.É.T. Egyesület önkéntesei.

A kormány üdvözli Kothencz munkahelyteremtő programját

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter újságírói kérdésre elmondta, a Kothencz János által felvázolt program, nevezetesen a munkahelyteremtés, a magyar kormány számára is üdvözlendő. „Jó hír, hogy megismerkedtem egy polgármesterjelölttel, akinek programja van arra, hogy miként tud Szeged a jelenlegi pangás, egy helyben járás után előre lépni. Az a cél amelyik arról szól, hogy több ezer tartós munkahely jöjjön létre Szegeden, azt gondolom, hogy a kormány számára zene a füleknek. Ilyen programokban gondolkodunk mi, és ehhez nagyon szívesen nyújtunk támogatást is” – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A fórum előtt arról is beszámolt, hogy a parlament megkezdte az elszámoltatási törvényjavaslat vitáját, és fontosnak nevezte, hogy rendezett viszonyok között történjen meg a pénzintézetek elszámoltatása. Emlékeztetett, a kúria kimondta, hogy tisztességtelenül jártak el az ügyfelekkel szemben a bankok, ez derül ki a jelenleg is zajló perek többségéből. Varga Mihály elmondta, azért, hogy ne magánperek ezrei zúduljanak a magyar bíróságokra, a parlament rendezi az elszámoltatás kereteit. „Ez csak az első lépés, a törvény elfogadása után, várhatóan jövőre megkapják pénzüket az ügyfelek. Ezt követheti a hitelek forintosítása, a kormány ígérete az volt, hogy kivezeti a piacról a devizaalapú hiteleket” – fűzte hozzá Varga Mihály.

Előző sztori

Kihirdették az év kutyabarát helye 2014 pályázat nyerteseit

Következő sztori

Skót népszavazás – Távozik tisztségéből a skót kormányfő