Sport

Kosárlabda: a szedeákosok is a Napfényfürdő új fitnesztermében edzenek + FOTÓK

Kosárlabda: a szedeákosok is a Napfényfürdő új fitnesztermében edzenek + FOTÓK

2014. szeptember 18., csütörtök
Kosárlabda: a szedeákosok is a Napfényfürdő új fitnesztermében edzenek + FOTÓK
szedeak_sajttaj08_gs

Csütörtök délután sajtótájékoztató keretében mutatta be új játékosait a Naturtex-SZTE-Szedeák, egyben a klub, a Napfényfürdő Aquapolis és a Szegedi Tudományegyetem között köttetett megállapodásról is szó esett.

Kardos Péter

, a Szedeák elnöke elmondta, már régóta jó kapcsolatot ápolnak a Napfényfürdő Aquapolis-szal, ezt pedig a jövőben is igyekszenek erősíteni. Az együttes keretének tagjai edzésmunkájuk egy részét az újonnan létesített fitneszközpontban végzik majd. Kardos Péter kitért arra is, az idei félévtől szakmai gyakorlati helyként várja a klub az SZTE Gazdaságtudományi Kar marketing szakos hallgatóit, akik közül pályázat keretében választják ki azt az egy főt, aki a csapat mellett szerezhet tapasztalatot szakmájában. A győztest ráadásul a fürdő egy egyéves, két személyre szóló fitneszbérlettel is megajándékozza. A Napfényfürdő Aquapolis ügyvezető igazgatója,

Szabó Mihály

a Megafitnesz nevet viselő fitneszközpontról kifejtette, egy gyors döntés, és egy ugyancsak gyors, de nem elkapkodott, 100 millió forintos beruházás eredményeként jött létre. Az 500 négyzetméteres alapterületen a fitnesz mellett 16 kerékpár révén a spinning, illetve az aerobik kedvelői is megtalálják a maguknak szóló sportolási lehetőségeket. Megjegyezte, a fitneszközpontba váltott bérletek a fürdőbe való belépésre is felhasználhatók. A Szedeákhoz fűződő megállapodás kapcsán kifejtette, a fürdőnek régóta kitűzött célja, hogy támogassa a szegedi élsportot, így az általuk kínált rekreációs szolgáltatásokkal igyekszenek hozzájárulni, hogy a kosárlabdacsapat minél jobb eredményeket érhessen el a megfelelő felkészülés után.

szedeak_sajttaj03_gs

Galambos Gábor

, az SZTE sportért felelős rektori biztosa szót ejtett arról, a Szegedi Tudományegyetem régóta kiemelt feladatként kezeli, hogy együttműködjön az város élsportjával képviselő egyesületekkel, de csak azokkal, amelyek méltón képviselik az universitast. A Szedeák e mellett az egyetlen olyan kiemelkedő férfi csapat, amely nevében is viseli az egyetemet, ekképpen láthatóvá téve a sport és a tanulás közötti összefüggést. A rektori biztos hozzátette, az SZTE igyekszik lehetőséget nyújtani a sportolóknak, hogy profi karrierjük mellett olyan tanulmányokat folytathassanak, amelyek segítik őket pályafutásuk lezárultával. A Szedeák névszponzora, a Naturtex Kft. vezetője,

Gellért Ákos

gratulált Szabó Mihálynak a csodálatos fitneszterem kialakításához, illetve hangsúlyozta a klub és az egyetem közötti együttműködés fontosságát és hasznosságát. A sajtótájékoztatón jelenlévő két új igazoláson,

Dejan Majstorovicon

és

Darko Balabanon

keresztül pedig egyrészt gratulációját fejezte ki a spanyolországi világbajnokságon ezüstérmet szerzett szerb válogatott felé, majd abbeli reményét fejezte ki, a két játékos meghonosítja a szegedi csapatnál is a déli szomszédunk nemzeti együttesére jellemző mentalitást és szellemiséget. Külön kitért rá, örömteli, milyen sok helyi kötődésű fiatal kap helyet a Szedeákban, hasonlóra a város egyetlen más élcsapatánál sincs példa.

szedeak_sajttaj21_gs

Bonifert Domonkos

, a Naturtex-SZTE-Szedeák ügyvezetője kifejtette, mindig alaposan megfontolják, kiket igazoljanak a külföldi játékosok számára fenntartott helyekre, és ez ezúttal sem történt másképp. Majstorovicról és Balabanról csak a legjobbakat tudja elmondani mind mentalitás, mind játéktudás tekintetében. A szakmai vezetés reményei szerint mindkét játékos sokat segíthet majd a tudatosan megfiatalított csapaton, amelyet egyfajta kísérleti projektnek nevezett, hozzátéve, meggyőződése szerint megfelelő hozzáállással és küzdeni tudással kellemes színfoltja lehet idén is a Szedeák az élvonalnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.