Kézilabda: ellenállhatatlan volt a Győr Szegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szkkse_gyor_14_09_14_mj

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri ETO érvényesítette a papírformát, ennek ellenére minden dicséretet megérdemel az SZKKSE.

Az iszonyatosan kemény szezonkezdet harmadik, utolsó felvonásához érkezett az SZKKSE, amely az Érd és a Ferencváros után a Győrrel játszott az NB I harmadik fordulójában.

A világklasszisok sorát felvonultató győriek az elejétől kezdve iszonyatosan magas tempóban kézilabdáztak, a hatodik percig kellett várni az első SZKKSE-gólra, amit Misztrics szerzett. A kétszeres BL-győztes győriek főleg Amorim és Löke játékának, góljainak köszönhetően egyre nagyobb előnyre tettek szert, ennek eredményeképpen a 17. percben 10 gól volt a két csapat között. A szegedi közönség nagyon hálás volt, minden egyes jó megmozdulást nagy taps és éljenzés követett, azonban Dajka Bettináékat mintha néha még megzavarta volna ez a hangulat, ami a mérkőzést övezte, a támadások során többször rontották el az átadásokat, ezeket a hibákat pedig a Győr kihasználta. A félidőben 20-8-ra vezetett a Győr, amely ekkor kapust cserélt, Herr Orsolya foglalta el Grubisics helyét.

A második félidőben nem vett vissza a Győr, továbbra is elképesztő iramban játszott, a megszerzett labdák után rendre ketten-hárman már indultak is, ezeket a helyzeteket pedig nagy százalékban használta ki Ambros Martin csapata. A félidő második felében Lojpur játéka jelentette a legnagyobb veszélyt, a beállós gólja mellett heteseket harcolt ki, amelyeket Szabó Edina tudott értékesíteni. A végére a fiataljait is bevető Győr végül 22 góllal tudott nyerni Szegeden, Marosán György lányai pedig vastapsot kaptak a meccs végén. A világ legjobb csapata megmutatta vasárnap, hogy milyen is a top kézilabda, és sportszerű mérkőzésen nyert az újonc szegediek otthonában.

Az SZKKSE három hét alatt megmérkőzött az Érddel, a Ferencvárossal és a Győrrel is, a rettentő kemény szezonkezdet után Marosán György csapata legközelebb az MTK ellen játszik majd hazai pályán szeptember 23-án 19 órától, ahol vérmesebb reményekkel léphet majd parkettre.

Női kézilabda NB I 3. forduló:

Szeged KKSE – Győri Audi ETO KC 16-38 (8-20).
Szeged, Újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Bonifert Ferenc, Oláh Viktor.
SZKKSE: Futaki – Tóth O. 1, DAJKA 3, BARJÁN 3, Misztrics 1, Lojpur 1, SZABÓ E. 4, Gulyás. Cserék: Dobó Mónika (kapus), Hárs 1, Aron, Albert, Karsai 1, Zsilák 1, Selmeci, Dobó Andrea. Vezetőedző: Marosán György.
Győr: Grubisics – Bognár-Bódi 3, LÖKE 7, Amorim 3, Müller, Görbicz 3, Szepesi 2. Csere: Herr (kapus), Planéta 1, Aguilar 1, Milanovics 5, KOVACSICS 6, Sen 1, Korsós 4, Orbán Adrienn 2. Vezetőedző: Ambros Martín.
Hétméteres: 5/3. ill. 6/6.
Kiállítás: 6 perc ill 10 perc

Marosán György: ” Úgy gondolom, a legfontosabb, hogy amikor körbenéztem a mérkőzés elején, majdnem telt ház volt, ez egy fantasztikus dolog, hogy újra van Szegeden női kézilabda! A világ legerősebb csapatával játszottunk, úgy gondolom, győzelmi esélyeink egy pillanatig nem voltak, de a győzni akarásunk jelen volt. Talán egy kicsit túlságosan is rágörcsöltünk, a hangulatnak is köszönhetően több játékosom is lámpalázzal játszott, sok technikai hibát is vétettünk, és nyilván Suzana Cubela hiánya is érzékenyen érint minket. Kevesebb hibával talán szorosabb lehetett volna a vége, de túl vagyunk ezen a maratoni futáson, jövő héten pedig a sprintszámot meg szeretnénk nyerni. “

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

60′ Vége a mérkőzésnek, a szurkolók vastapssal jutalmazzák az SZKKSE-t. A kétszeres BL győztes végig óriási iramban kézilabdázva nyerte meg a mai mérkőzést, az SZKKSE számára véget ért az embert próbáló sorozat, hiszen egymás után játszott az Érd-Fradi-Győr hármassal. A szurkolók éltetik a lányokat, akik valóban minden dicséretet megérdemelnek, keményen küzdöttek az utolsó percig, de ez a Győr a világ bármelyik csapata ellen képes hasonló kézilabdára.

59′ Dajka talpról lövi ki az alsót. Az utolsó perc kezdődik a mérkőzésen, Orbán ziccerét lábbal védi Futaki.

57′Sen lő mellé talpról, majd Barján ellen ítélnek. Orbán nagyon finom mozdulattal emeli át Futakit, 15-38.

54′ A Győr nem fog elfáradni, Milanovics robog végig a pályán, 15-36.

51′ Szabó Edina pazarul ejti át Herrt, majd Futaki védi Aguilar ziccerét! Aguilar második próbálkozásra beveszi egy perccel később Futaki kapuját, 14-33.

50′ Milanovics kap két percet, emberelőnyben a Szeged. Zsilák találatával hamar kihasználja ezt a lehetőséget az SZKKSE, majd a győri akciónál éppen Zsilák szabálytalankodik Korsóssal szemben, a sértett büntetőt lőhet, és értékesíti is azt, 13-32.

48′Lojpurt rántják le újra, ismét büntetőt ér az eset. Szabó áll oda ismét, belövi! Korsós a szélről válaszol, 12-31.

47′Selmeci másodjára is két percet kap, a megítélt heteshez a kapuba érkezik Futaki, ám nem tudja hárítani Korsós hetesét. Dajka húz le megint egy indítást, 11-30.

marija_lojpur_szkkse_gyori_eto_mj

45′Barján szedi össze a labdát, és lép elő a szegediek legeredményesebb játékosává három góljával, 10-29. Lojpurral szemben szabálytalankodnak, hetest lőhet az SZKKSE, Szabó Edina értékesíti, 11-29.

44′Milanovics lépi el a ziccert, pedig hárman vitték a két fős szegedi védelemre. A bejátszást követően elveszti a labdát az SZKKSE, az ETO őrült iramban kézilabdázik, Milanovics eredményes ziccerből, 9-29. Marosán György időt kér.

42′Herr is bemutat egy bravúrt, Barján lövését lábbal hárítja. Planéta lövi ki kilencről a sarkot, 9-28.

40′Barján szerzi a második játékrész első szegedi találatát, Dobó védi bravúrral Sen átlövését. Az indítást ezúttal Dajka összeszedi.

38′Szepesi ütközik Barjánnal, a győri volt a szabálytalan. Megint egy indítás a vendégek részéről, Kovacsics szerez gólt, 8-25.

36′ Az indítások nagyon “ülnek” most az ETO-nál, Löke és Bognár-Bódi is így lőtt gólt, utóbbit most két percre leültetik, és hetest kap az SZKKSE, Aron azonban a kapufára lövi, 8-24.

34′Ritkán látni ilyet Susann Müllertől: ziccerben vezette a labdát, majd a lábára pattintotta. Löke elemében van, egy indítást lő be úgy, hogy még két percet harcol ki, Selmecit állítják ki.

szkkse_gyor_14_09_14_02mj

33′ Tóth ejtése a felső lécről jön le,pedig szép mozdulat volt. Löke beállóból megszerzi a huszonegyedik győri gólt, 8-21.

31′Dobó Mónika védésével indul a második félidő, majd Herr is hárít egyet.

31′ Folytatódik a találkozó, a Győr indítja az első támadást. Az első félidőben jól védő Grubisicset Herr váltja a győri kapuban.

SZÜNET

30′ Orbán Adrienn bődületes átlövés gólja zárja a félidőt, tizenkettővel megy a Győr 30 percet követően. A hangulatra nem lehet panasz, az SZKKSE pedig teljesen vállalhatóan játszik, néha voltak elkerülhető hibák a támadójátékban, de a realitásoknál maradva, a Győr ennyivel jobb játékerőt képvisel.

29′ Kovacsics magabiztosan dobja be a heteseket, ezt ismét bizonyítja. Amorim hiába háborodik fel, a levegőben lökés két percet ér minden bírónál, 10 másodpercig kettős emberelőnyben az SZKKSE, Karsai átlövése pedig a kapuban köt ki, 8-19.

28′ Kovacsics értékesít egy újabb büntetőt, majd heteshez jut az SZKKSE is, sőt Milanovicsot kiküldik két percre. Dajka büntetőjét védi Grubisics, de a kipattanót begyűjti Dajka, és a kapuba vágja,majd Dobó mutat be egy újabb bravúrt, bravó! 7-18.

26′ Milanovicsot hagyták üresen, ő pedig belőtte ziccerét. Támadásban többször pontatlan az SZKKSE, persze a világ legjobb csapata ellen nem is könnyű támadni…

24′ Gulyás Vanda ziccerét védi beállóból Grubisics, jó formában a vendégek kapusa. Barján betörése után heteshez jut az SZKKSE, Dajka belövi, 6-15.

23′ Sárga lap Milanovicsnak is, ez lehetett volna “keményebb” ítélet is… Misztrics átlövését tolja fölé Grubisics.

21′ Lojpur kap két percet, miután ziccerben szabálytalanodott Görbicz-cel. Milanovics marad üresen középen, nem hibázik, 5-15.

heidi_loke_szkkse_gyori_eto_mj

20′ Hárs indul meg ziccerben, belövi, óriási tapsot kap, akár csak Görbicz lövését védő, az imént a kapuba beállt Dobó, 5-13.

19′ Tóth Orsolya szerzi a negyedik SZKKSE-találatot, a szélről lövi ki az alsó sarkot Tóth, 4-13.

17′ Barján szerez megint bravúrosan labdát egy indításból, ám egymás után a második támadásnál is pontatlan volt a passz. Görbicz pazar, hát mögötti passzából Löke lő gólt beállósból, Marosán György időt kér, hiszen már 10 gólos a Győr előnye, 3-13.

16′ Misztrics lövését lábbal védi Grubisics, majd Görbicz megy le a szélre, rá is játsszák a figurát, és mintha mindig is szélső lett volna, felkanyarodik,és belövi, 3-12.

15′ Aron kap két percet a Lökével szembeni szabálytalanságért. Görbicz belövi a hetest, 3-11.

14′ Sárgát kap Barján is, majd Futaki véd. Barján és Szepesi összefutnak, mindketten lent maradnak egy kicsit, de tudják folytatni.

12′ Amorim kap két percet, ami nem tetszik a győri játékosnak. Barján alsóba tartó lövését védi Grubisics.

12′Görbicz lő az üres kapuba, miután Futaki hagyta el ketrecét, 3-10.

11′ Szabó Edina a szélről lövi az alsót, 3-7!

10′ Bognár-Bódi kap sárgát, miután nem hagyta indulni Szabó Edinát.

8′ Barján Bianka góljára gyorsan válaszol Amorim, bődületes erővel lő a kapuba, 2-7.

szkkse_gyor_14_09_14_01mj

7′Grubisics véd, majd remekül indítja Szepesit, aki okosan “elteszi” Futaki mellett, majd Bognár-Bódi ismét a szélről lő, 1-6.

6′ Megvan az első SZKKSE gól, Misztrics lőtt hét méterről az alsóba. Rögtön itt a válasz, Bognár-Bódi a szélről, 1-4.

5′ Ambros Martin kér időt.

4′ Bognár-Bódi is gólt lő, majd elveszik a labdát az SZKKSE-től, az indításnál azonban Szabó Edina védekezik jól. Löke is betalál, 0-3.

2′ Az első gólt Amorim szerzi egy átlövésből, vezet a Győr.

1′ Egy kapufával kezd az SZKKSE, majd a gyors indítást Dajka füleli le. Az első győri támadást Lökének játsszák be, Futaki véd.

1′ A Szeged kezdte a játékot.

17:58 – Zajlik a bemutatás, szépen megtelt a csarnok, mindkét tábor szép számmal képviselteti magát. Óriási tapsot kapott az SZKKSE, kiváló hangulatban kezdhetnek a csapatok.

17:40 – A juniorok mérkőzésén 39-33-ra nyert a vendég Győr, a lányok azonban minden elismerést megérdemelnek. Megérkeztek közben a győri szurkolók.

17:31 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol hamarosan kezdődik a Szeged KKSE és a Győri ETO mérkőzése. Folyamatosan szállingóznak be a nézők, szépen telik a csarnok, várhatóan telt ház előtt játszhatnak majd a csapatok.

A találkozó 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Hétfői programajánló: slam poetry, punk, székelyek

Következő sztori

Hagyományőrző lakodalmat tartottak Ruzsán, polgárőrségi biztosítással + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek