Egyetem

Csütörtökön ismét birtokba veszik a Tisza-partot az SZTE-s gólyák

Csütörtökön ismét birtokba veszik a Tisza-partot az SZTE-s gólyák

2014. szeptember 2., kedd
Csütörtökön ismét birtokba veszik a Tisza-partot az SZTE-s gólyák
130905_kv_058

Közel ötezer egyetemista részvételére számítanak a Szegedi Tudományegyetem Összegyetemi Gólyatáborában. A megszokott közösségépítő vetélkedők mellett koncertek sora várja az évnyitásra ismét összegyűlő gólyákat.

Részben a tavalyi recept megismétlésére törekszik a szervező, az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, hiszen már az előző évben is több ezer érdeklődőt vonzott a Partfürdőn rendezett program. Idén, szeptember 4. és 6. között, a IV. Összegyetemi Gólyatáborban a magyar fesztiválok legkeresettebb fellépői közül a Punnany Massif, a Brains, Majka & Curtis, a Paso, Andro,

Julia Carpenter

és a Hősök szórakoztatják majd a szegedi egyetemistákat. A fő fellépők, a német

Oliver Koletzki

és

Oliver Huntemann

pedig az elektronikus zene rajongóinak kedveznek. Nap közben vízi és vízparti vetélkedők és a Szegedi Egyetemi Rádió programja szórakoztatja a közönséget. http://www.youtube.com/watch?v=iOCIAEOgDO0 A háromnapos gólyafesztivál idén is ingyenes a kari gólyatáborokat megjárt elsőévesek számára, de a felsőbb éves egyetemisták, egyetemi dolgozók és külső érdeklődők számára is nyitott a rendezvény. Elővételben és a helyszínen is kedvező bérlet és jegyárak fogadják az érdeklődőket. Erősíteni a különböző egyetemi karok hallgatóinak egységét, az universitas minden egyetemistájának szóló közösségi programot szervezni – foglalja össze a rendezvény célját a főszervező. Ide már teljes jogú egyetemi polgárokként, régi ismerősökként térnek vissza a gólyák egy utolsó, nyár végi bulira - teszi hozzá

Szécsényi Barnabás

. A Szegedi Tudományegyetem is támogatóan viszonyul a programhoz, szeptember 5. ugyanis hivatalos rektori szünet az első évfolyamos hallgatók számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.