Közélet

Bakondi: 620 kilométeren folyt az árvízi védekezés

Bakondi: 620 kilométeren folyt az árvízi védekezés

2014. szeptember 24., szerda
Bakondi: 620 kilométeren folyt az árvízi védekezés

A dunántúli folyókon kialakult árhullámok miatt 620 kilométeren volt szükség árvízi készültségre múlt héten, a védekezési munkálatokban 8500-an vettek részt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója a Kossuth rádió 180 perc című kedd reggeli műsorában.

Bakondi György

tájékoztatása szerint harmadfokot meghaladó árvízi szint a Dráván, a Zalán, a Rábán és a Murán alakult ki, szavai szerint utóbbi kettőnél kritikus időszakok is voltak. Öt települést zárt el az áradó víz, és 15 településről 290 embert kellett kitelepíteni. A védekezésnél 425 ezer zsákot és 2700 köbméter homokot használtak fel. A főigazgató azt mondta, nagyfokú társadalmi összefogást tapasztaltak, a szakemberek mellett 2460 önkéntes, helyi lakos is részt vett a védekezésben. Bakondi György kitért arra is, hogy a magyar katasztrófavédelem Horvátországnak és Szlovéniának is segíteni tudott az ottani árvízi helyzet kezelésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.