Közélet

Kothencz János Tápén: Több mint 200 milliárdtól eshet el Szeged + FOTÓK

Kothencz János Tápén: Több mint 200 milliárdtól eshet el Szeged + FOTÓK

2014. szeptember 22., hétfő
Kothencz János Tápén: Több mint 200 milliárdtól eshet el Szeged + FOTÓK
kothencz_kohari_lakforum09_gs

Utcanevek, közlekedésszervezés, külterületek, lehetőségek - ezeket és még sok más témát érintett Kothencz János és Kohári Nándor lakossági fóruma Tápén.

"A mi programunk az emberek kívánságait fogalmazza meg, alapját az utcafórumokon és körzetbejárásokon a helyiek által felvetett témák, javaslatok adják" - kezdte tervei ismertetését

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje. A jelölt által összeállított tápéi program érinti a déli piactér parkosítását, a tápéi komp újraindítását, a közlekedésszervezés újragondolását, a helyi sportkör fejlesztését, a kiskertesek beépítettségi gondját. "A jelenlegi városvezetés tétlensége hajléktalanná válással fenyeget ötezer szegedi embert, ez a szemléletmód csak az emberek igényét nem veszi figyelembe" - mondta el Kothencz János. A polgármesterjelölt rámutatott, az önkormányzatnak kötelessége segítséget nyújtani a szegedi kiskertekben élő közel ötezer embernek. Elmondta, városvezetőként egyik első feladata lesz az érintett területek beépíthetőség határát a jelenlegi 3-ról 10 százalékra növelni. Ahol pedig az ott élők 90 százaléka kéri, átminősítik az érintett területet lakóövezetté, ha ehhez pedig közművesítésre van szükség, akkor ezt megteszi az önkormányzat. A polgármesterjelölt szerint Botka László hajléktalanságra is kárhoztathatja az itt élő embereket amiatt, hogy a visszabontásra ítéli házaikat.

Tápé Szeged kultúrájának része

Kothencz János beszélt a helyi turizmus fellendítéséről, a szabad strandok felújításáról, valamint a Tápéhoz kötődő népi hagyományokról, elismeréssel szólt a helytörténeti gyűjteményről, a hungarikumok sorába javasolta a tápéi gyékényszövést. "Sajnos azt kell látnunk, hogy annak a környéknek, amelyik nem a belváros része, csak az elhanyagoltság jut osztályrészül, ezt meg kell fordítanunk, azokra a területekre kell koncentrálnunk, ahol az emberek élnek" - fejtette ki a polgármesterjelölt. Kothencz János megemlítette a logikátlan és drága tömegközlekedést, amelyet a helyiek igényéhez kíván szabni, valamint kitért a régi, megváltoztatandó utcanevekre, mint például, Dobi István, Zsukov, Sziklai Sándor utcák. Ha nem önkormányzati, úgy állami segítséggel kell újraindítani a kompot, melynek hiánya családok tucatjainak megélhetését veszélyeztetni - hangsúlyozta a polgármesterjelölt. Az autósok számára 30 kilométer/órás övezeteket jelölnének ki, táblákkal pedig az autópályára terelnék a forgalmat - hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

Szeged kiüresedik

kothencz_kohari_lakforum07_gs

"Eddig csak egy választási program jutott el a szegediekhez, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület tervezete, a szegedieknek nincs alternatívája" - emelte ki Kothencz János. "A jelenlegi városvezetés teljesen logikátlan módon vezeti Szegedet, nem támogatja a helyi vállalkozásokat, az ide települni kívánó, munkahelyeket létrehozó vállalatokkal pedig nem áll szóba, elég a Mercedesre vagy a Richter Gedeonra gondolni" - fűzte hozzá. A polgármesterjelölt felhívta a figyelmet a város viszonyára a kistérség településeivel, az együttműködés hiányára a környékbeli helységekkel, amelyek mezőgazdasága így nem ad alapot a szegedi feldolgozóiparnak, amely el is sorvadt az évek folyamán. Egy helikopter-alkatrészeket gyártó cég is jött volna, a városvezetés azonban szóba sem állt velük. Kothencz szerint Botka László alaptalanul ígérgeti a déli Tisza-híd és egy fedett sportuszoda megépítését, nincs ugyanis mögötte kormány, aki finanszírozni tudná elképzeléseit, a jelenlegi kormánnyal pedig nem áll szóba. A szocialisták által ígért 32 milliárd helyett Kothencz úgy számolja: 200 milliárdtól esik el a város akkor, ha Botka László marad a polgármester.

Élhetőbb Szegedet!

"A nagybetűs Életet kezdő fiatal családokat fészekrakó programmal, a nagycsaládosokat mintamenzával és állandó szünidei táborokkal kívánjuk segíteni" - mondta el Kothencz János. A polgármesterjelölt tervei között szerepel még bölcsődék, óvodák, közösségi házak, nyugdíjasklubok, egészségházak létrehozása, a panelrekonstrukció kiterjesztése és költségeinek csökkentése, zöldenergiai beruházások, Szegedi Nyugdíjasokért Kártya és Szeged Szolgálatában Kártya bevezetése, és a szegedi lakhellyel rendelkezők számára kedvezmény a város kulturális rendezvényeire, mint például a Szegedi Szabadtéri Játékok vagy a Szegedi Ifjúsági Napok. "A felsorolt intézkedések nem megvalósíthatóak egy erős háttér, egy országos szervezet, a kormány támogatása nélkül, amivel

Botka László

nem rendelkezik, egy romokban heverő, széthullott pártra nem lehet építeni, egy stabil kétharmados kormánytöbbségre viszont nyugodt szívvel" - fejtette ki Kothencz János. "Az a tény, hogy a szocialista vezetés azon gúnyolódik, hogy a L.É.T. Egyesület élelmiszert oszt a rászoruló szegedieknek, csak őket minősíti" - fűzte hozzá.

kothencz_kohari_lakforum14_gs

"Új típusú helyi politizálásra van szükség!"

"Eddig a helyi politikát a kényszerpálya, a városi szintű vezetést pedig a negatív, kifogást kereső politika határozta meg, de eljött a változás ideje" - mondta el

Kohári Nándor

, a hetes számú választókörzet Fidesz-KDNP és L.É.T. párti képviselője és képviselőjelöltje az őszi választásokon. A képviselő célként tűzte ki a politikai erő egységesítését, növelését. "Egyesek túl grandiózusnak találják a terveinket, azonban egy erős kormánnyal a hátunk mögött valóra válhatnak az eddig kihasználatlan lehetőségek" - jelentette ki Kohári Nándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.