Sport

Vízilabda: Manhercz Krisztián egy hónap leforgása alatt világ- és Európa-bajnok is lehet

Vízilabda: Manhercz Krisztián egy hónap leforgása alatt világ- és Európa-bajnok is lehet

2014. augusztus 13., szerda
Vízilabda: Manhercz Krisztián egy hónap leforgása alatt világ- és Európa-bajnok is lehet
tiszavirag_magyar_montenegro_mj-071

Alig több mint egy héttel a felkészülés kezdetét követően szerdán lejátssza első edzőmérkőzését az alaposan átalakult Szeged VE vízilabdacsapata. Eközben a gárda két tagja lázasan készül az U19-es Európa-bajnokságra – egyikük újdonsült világbajnokként.

Varga Péter

, a szegediek

nyáron kinevezett

vezetőedzője elmondta, augusztusban még a játékosok fizikális felkészítése dominál, úgy szárazföldön, mint a vízben végzett munka terén. Mindemellett a csapat szerdán Szentesen játszik felkészülési mérkőzést. „Ennek a meccsnek az a legfontosabb célja, hogy megtörje az erőnléti edzések monotonitását, másrészről viszont elmondható, egy új csapatot építünk, és ez egy jó alkalom lesz arra is, hogy megnézzük, ki, mire képes meccskörülmények között, illetve miként teljesítenek a játékosok fáradtan. De ezeken túlmenően is még számos további információval szolgál majd számunkra ez az összecsapás” – fogalmazott a tréner. Hozzátette, a hónap folyamán nem ez lesz az együttes egyetlen erőfelmérője. Augusztus 22-én a fővárosban ugranak két alkalommal is medencébe Molnár Dávidék, délelőtt az FTC, délután pedig a BVSC ellenében. Pár nappal később, 27-én pedig a Szentes látogat Szegedre. Az edzéseket jelenleg a keret tíz tagja látogatja.

Aljosa Kunac

még a héten csatlakozni fog a társakhoz, majd később az egyelőre Máltán szereplő

Kiss Csaba

is bekapcsolódik a munkába.

Hulmann Kristófra

és

Manhercz Krisztiánra

a hónap végén az U19-es Európa-bajnokság vár a grúziai Tbilisziben. Utóbbi játékos ráadásul a vasárnap véget ért U18-as világbajnokságon aranyérmet szerzett nemzeti együttes tagjaként csak hétfőn tért vissza Törökországból. A Szeged VE hívására a nyáron a Vasast elhagyó fiatal tehetséget a korosztályos megmérettetésen tapasztalt élményeiről is kérdeztük egy rövid interjú keretében.

tiszavirag_magyar_montenegro_mj-019

- Hogyan látta résztvevőként a világbajnokságot, illetve a jövőre vonatkozóan, milyen pluszt ad a szezonkezdéshez ez az U18-as világbajnoki cím?

- Természetesen, minden csapat olyan álmokkal vág neki egy világbajnokságon, akár titkon, akár nyíltan, hogy az első helyen szeretne végezni. Ehhez persze egy igen hosszú utat kell teljesíteni. Sorra vettük az akadályokat, mire eljutottunk a döntőig, amelynek már mindenki úgy állt hozzá, hogy ezt már nem veszíthetjük el. Igazi csapatként küzdöttünk, ez volt a kulcsa a sikernek. Hihetetlen érzés volt a győzelem, egyelőre nem nagyon tudta feldolgozni senki a csapatból, hogy világbajnokok lettünk. A bajnoki szezon kezdetéig még van hátra több mint egy hónap, de ez a diadal mindenképpen plusz motivációt ad majd arra, hogy még több helyen bizonyíthassak.

- Mindeközben az augusztus utolsó hetében a grúziai Tbilisziben rendezendő U19-es Európa-bajnokságra készülő válogatott keretének is tagja...

- Igen, csütörtökig kaptam pihenőt, majd csütörtökön már indulunk Szombathelyre, ahol a III. Savaria Kupán veszünk részt. Ezt követően pedig számít rám Horkai György szövetségi kapitány az U19-es Eb-n is.

- Jelent-e bármilyen nehézséget a bajnoki felkészülésben a folyamatos válogatott szereplés, akár a formaidőzítés terén, akár más tekintetben?

- A tavalyi nyaram is hasonlóan alakult, akkor augusztusban az U20-as válogatottal a világbajnokságon, szeptemberben pedig az U17-es együttessel az Európa-bajnokságon vettem részt. Ezt követően megsérült a vállam, aminek részben az is az oka volt, hogy a Vasasnál nem kaptam pihenőt az edzői stábtól. Ez két hónapos kényszerű kihagyást eredményezett számomra. Ezúttal ezt már előre leegyeztettük Varga Péterrel, kapok majd némi időt a regenerálódásra, majd ugyanúgy folytatom a munkát.

- Hogyan látja a Szeged esélyeit, milyen csapat állt össze, mik lehetnek a reális célok a szezonban?

- Ahogy hallottam már a bátyámtól és a többiektől, nagyon jó a társaság, ahogyan az öltözői hangulat is. Arra vonatkozóan nincsenek kétségeim, hogy kondicionálisan Varga Pepe nagyon jól felkészíti a gárdát. Innentől már csak rajtunk, játékosokon múlik majd, hogy ki, hogyan teljesít. Személy szerint az első hatba várom magunkat.

- Visszatérve még az U19-es válogatottra: akár az is elképzelhető, hogy nem csak világ-, de Európa-bajnokként indulhat majd neki az új idénynek?

- Kétségtelen, ez egy csodás dolog lenne. Bevallom őszintén, a '95-ös korosztályt nem nagyon ismerem, a '97-es generáció nemzetközi erőviszonyaival jobban képben vagyok. Ettől függetlenül az előjelek biztatóak, hiszen Stuttgartban tornát nyert a csapat, megverve az olaszokat és a horvátokat is. Összességében tehát azt mondom, minden esélyünk megvan egy jó eredmény eléréséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.