Közélet

Ünnepi díszbe öltöztetni Újrókust

Ünnepi díszbe öltöztetni Újrókust

2014. augusztus 15., péntek
Ünnepi díszbe öltöztetni Újrókust
szoke_barnabasne02_gs

„Az újrókusi körzet társasházai külső-belső átalakításra szorulnak, ezen kívánunk segíteni” – mondta el Szőke Barnabásné. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. képviselőjelöltje a a lakótelepi épületeinek aljában lévő kihasználatlan helyiségek átalakításával teremtene helyszínt kulturális, közösségi programoknak.

„Az újrókusi lakótömbök kimaradtak a panelprogramból, voltak, akik nem is pályáztak, a magas önrész miatt pedig felújításuk központi támogatás nélkül lehetetlen” – panaszkodott

Szőke Barnabásné

önkormányzati képviselőjelölt, aki egy európai uniós pályázat segítségével tartja elképzelhetőnek a környékbeli lakosok életének jobbá tételét. Sajnos a városrész a forgalmi csomópont ellenére igen kopár, szürke, dísztelen, ezért nagy szüksége lenne támogatásra, hogy élettel töltsék meg Újrókus utcáit, társasházait a L.É.T. Egyesület útján, melynek önkéntesei adománycsomagokat osztanak, családi napokkal, utcai lakossági fórumokkal segítenék, színesítenék a környék életét.

Marzsea Istvánné,

a Rókusi körút lakója a házak belső állapotát panaszolta el: „az elöregedett elektromos hálózat nehezen birkózik meg a modern elektronikus eszközök nagy energiaigényével és a beázások, valamint az elhasználtság miatti zárlatos vezetékek immár veszélyt jelentenek a társasházak lakóira”. Szőke Barnabásné szerint a városvezetésnek kellene levennie a felújítások anyagi terhét az emberek válláról, ennek remek eszközei a pályázatok, amelyekkel a belső helyreállítások mellett a házak környékét is rendbe lehetne tenni, amelyek szintén átalakításra szorulnak, hiszen az utak, csatornák állapota miatt nagyobb esőzések idején a közeli gyalogátkelőhely szinte használhatatlanná válik. A szomszédos óvoda megközelítését ez igen megnehezíti, így egy esősebb napon a kisgyermekek óvodába vitele komoly nehézségekbe ütközik.

szoke_barnabasne03_gs

„A lakóházak aljában számos kihasználatlan helyiség teng üresen, melyeket egykor boltok, vendéglátóhelyek foglaltak el, ezek megfelelő renoválás és átalakítás után mintegy művelődési házakként működhetnének, családi, kulturális rendezvényeknek otthont adva” – hívta fel a figyelmet

Vincze Lászlóné

környékbeli lakos. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület képviselőjelöltje, Szőke Barnabásné a fiataloknak játszóházat, az idősebbeknek nyugdíjasklubot álmodott meg az üresen álló termek helyére. „A gyermekeknek szükségük van egy zárt, biztonságos helyre, mivel bár kialakítottak egy udvart a házak között, a közeli körforgalom miatt jelentős járműforgalom folyamatos veszélyt jelent, ezért lenne ideális egy játszóház, ahol épségben játszhatnak a lurkók” – nyilatkozott a koordinátor. Hozzátette, a gyermekek mellett pedig a nagyszülők számára nyugdíjasklubot nyitnánk, ahol a szépkorúak jó hangulatú programokat biztosító közösségben tölthetnék szabadidejüket. A szabadidő eltöltésének igazi élvezetéhez a lakók a házak körül a zöldterületekre kihelyezett padokat hiányolják, melyekből azon kevés, amit állítottak, igencsak megviselt állapotban van az időjárás viszontagságai, az eleve kétséges minőségű alapanyag elöregedése, a gyakori használat és a számos alkalommal a tetteikben minden jó szándékot és a közös tulajdon felé irányuló tiszteletet nélkülöző randalírozó bandák áldatlan tevékenysége miatt. „A L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület kiáll a rókusi társasházak lakói mellett is, nem maradnak magukra az itt élők” – jelentette ki Szőke Barnabásné. „Láthatóan a támogatás biztosítása megnyugtatja az embereket, örömet hoz az életükbe, és támogatják törekvéseinket, hiszen mindezt az ő életük jobbá tételéért tesszük, nem sajnálva az időt és a fáradságot” – fűzte hozzá. Egyetértését fejezte ki a helyi közösségi koordinátorral Vincze Lászlóné: „a tettekben hiszünk, és reménykedünk benne, hogy a tervek minél hamarabb megvalósulnak, és szebb, nyugodtabb, élhetőbb környezet alakul ki a L.É.T. Egyesület tevékenysége nyomán”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.