Közélet

Rendkívüli közgyűlés: nem tárgyaltak a toronyház ügyéről + FOTÓK

Rendkívüli közgyűlés: nem tárgyaltak a toronyház ügyéről + FOTÓK

2014. augusztus 8., péntek
Rendkívüli közgyűlés: nem tárgyaltak a toronyház ügyéről + FOTÓK
kozgyules08_gs

Megválasztották az október 12-i önkormányzati választáson közreműködő helyi választási bizottság és szavazatszámláló bizottság tagjait és póttagjait.

09.12:

20 igennel megválasztották az október 12-i önkormányzati választáson közreműködő helyi választási bizottság és szavazatszámláló bizottság tagjait és póttagjait. Ezzel az ülésnek vége! Solymos László mindenkinek további kellemes nyarat kíván! Ebben az összetételben minden valószínűség szerint utolsó alkalommal ülésezett a szegedi közgyűlés, most már minden politikai szervezet a kampányra koncentrál.

09.11:

6 igen, 10 nem, 4 tartózkodással nem vették napirendre a toronyházzal kapcsolatos Jobbik-indítványt. Az Aquapolis-ügyben 7 igen, 12 nem és 1 tartózkodás a kivetítő táblán, erről sem tárgyalnak tehát.

09.10:

Solymos László válasza: a közgyűlés februári döntésének értelmében az IKV Zrt. vezérigazgatójának kell az ügyet rendezni, a közgyűlésnek most nincs tennivalója. A másik ügyben pedig jelzi, az önkormányzat hosszú évek óta biztosítja az ingyenes úszáslehetőséget a helyi általános iskolásoknak.

09.06:

Rácz Tibor (Jobbik) ismerteti halaszthatatlan indítványait, a Temesvári körúti toronyház, a Tápai utcai fecskeház fűtési problémáiról (a fogyasztókra nem vonatkozik a rezsicsökkenés), valamint a szegedi iskolásoknak az Aquapolisban biztosítandó ingyenes úszási lehetőségéről. Kéri a közgyűlés támogatását ahhoz, hogy az IKV Zrt. nyereségosztalékából térítse meg a lakók kárát, amelyet a nagyfogyasztói státusz miatt kellett fizetniük.

09.05:

Öt fővel képviselteti magát a Fidesz-KDNP. Az MSZP és a Szabad Város politikusai viszont megjelentek, csak Botka László polgármester nincs itt. 20 fővel megvan a határozatképesség. Solymos László vezeti az ülést.

09.00:

Az MSZP és Szabad Város politikusai közül érkeznek még néhányan, a Fidesz-KDNP-ből pedig Pocsai Blanka.

08.57:

Solymos László alpolgármester és Mózes Ervin címzetes főjegyző tart terepszemlét a díszteremben - még messze vagyunk a határozatképességtől.

08.55:

Nagy Sándor, Kozma József, Tóth Károly és Gila Ferenc az MSZP-Szabad Város padsoraiban. Mihálffy Bélával és Rózsavölgyi Józseffel erősödik a jobboldal.

08.50:

Jó reggelt kívánunk! Nem lesznek ma sokan, ez a várakozás. Egyelőre csak Rácz Tibor (Jobbik) és Juhász Gyula (Fidesz-KDNP) érkezett meg. A hírek szerint Botka László polgármester is nyaral. A törvényi előírásoknak megfelelően rendkívüli közgyűlésen választják meg a szegedi képviselők az október 12-i önkormányzati választáson közreműködő helyi választási bizottság és szavazatszámláló bizottság tagjait és póttagjait. Az ülés - mely várhatóan nem lesz túlzottan hosszú - pénteken 9 órakor kezdődik.

Tóth Péter

, a Jobbik városi és megyei elnöke, szegedi polgármesterjelöltje

csütörtöki sajtótájékoztatóján

bejelentette, képviselőjük,

Rácz Tibor

két halaszthatatlan indítványt nyújtott be a rendkívüli közgyűlésre. A párt rendezné a Temesvári körúton lévő toronyház lakóinak helyzetét, akik nem élvezhetik a rezsicsökkentés áldásait, egyben a szegedi iskolásoknak is ingyenes belépőket biztosítana az Aquapolisba. Ami az újszegedi toronyházat illeti, a Jobbik kezdeményezi, hogy az IKV Zrt. nyereségosztalékából térítse meg a lakók kárát, amelyet a nagyfogyasztói státusz miatt kellett fizetniük.

Az MSZP-s városvezetés

a Fideszt és a Jobbikot okolta a kialakult helyzetért. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke,

Német Ferenc

pedig sajtóközleményben fejtette ki: a Temesvári körút 36. szám alatti épületet uniós pályázaton keresztül

be kellene kapcsolni a geotermikus rendszerbe

, valamint csökkenteni kellene az ott élők lakbérét. A szervezeti és működési szabályzat szerint a közgyűlés dönt majd arról, napirendre veszi-e a két jobbikos javaslatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.