Közélet

Önkormányzat 2014: hétfőn megkezdik az értesítők kézbesítését

Önkormányzat 2014: hétfőn megkezdik az értesítők kézbesítését

2014. augusztus 16., szombat
Önkormányzat 2014: hétfőn megkezdik az értesítők kézbesítését

Hétfőn kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az október 12-i önkormányzati választásról szóló értesítőt.

A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az önkormányzati választás kitűzéséről és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Az értesítőket az augusztus 15-i névjegyzéki állapotnak megfelelően nyomtatják ki, kiküldésükkel az iroda a Magyar Postát bízta meg. Az értesítők postázásának költsége várhatóan félmilliárd forintot tesz ki. A 8,02 millió választópolgárnak legkésőbb augusztus 25-ig kiküldik az értesítőt a lakcímükre arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Ha valaki ezt nem kapja meg, akkor az állandó lakóhelye szerinti helyi választási irodához (helyi jegyző) fordulhat, aki ekkor új értesítőt állít ki. Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak az érintett nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza. A korábbi évektől eltérően az értesítő - a visszaélések elkerülése érdekében - nem tartalmazza a választópolgár személyi azonosítóját. Külön értesítő tájékoztatja a választópolgárt arról is, ha már felvetette magát valamelyik nemzetiség névjegyzékébe is. A választópolgárok az értesítőn szereplő adataikkal ajánlhatnak érvényesen képviselő- és polgármesterjelöltet, valamint listát. Az értesítő tartalmazza a szavazás helyét, idejét és azt is, hogy a választópolgár melyik településen gyakorolhatja választójogát. Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az októberi önkormányzati választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak augusztus 25-ig kell megkapniuk az értesítőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.