Málovics György az LMP szegedi polgármesterjelöltje

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

lmp_pm_jelolt_malovics_gyorgy02_gs

Az új szegedi közgyűlésbe két képviselőt delegálna az LMP. A húsz egyéni képviselőjelölti és a listás helyek közül még néhány esetben nem döntöttek, de az már biztos, hogy Botka László, Kothencz János és Tóth Péter kihívója Málovics György lesz.

Június közepén listavezetőit mutatta be az LMP, most azt jelentették be, hogy a Szentistványi István jelenlegi önkormányzati képviselő és a párt megyei elnöke, Tanács Eszter után a lista harmadik helyén szereplő Málovics Györgyöt indítja a Lehet Más a Politika a polgármesteri székért Szegeden. A listájukon a negyedik Sarlós Ferenc lesz, míg az ötödik az LMP szövetségesének, a 4K!-nak a képviseletében Podolcsák Balázs. A párt irodájában tartott sajtótájékoztatón elhangzott, még egyeztetéseket folytatnak más szervezetekkel is, jövő héten véglegesítik egyéni képviselőjelölti és kompenzációs listájukat. Egyelőre az látszik, hogy a 4K! Három helyet kap a listán. „A képviselőjelöltek és a kompenzációs lista összeállításánál az volt az fő szempont, hogy azokat szerepeljenek rajta, akik az elmúlt években is sokat dolgoztak az LMP-vel közösen. Nálunk nincsenek ismert nagy nevek, de minden jelölt azt a szemléletet jeleníti meg, amit a Lehet Más a Politika képvisel” – magyarázta Szentistványi, a párt szegedi kampánykoordinátora.

lmp_sajttaj01_gs

Málovics György polgármesterjelölt azt hangsúlyozta, az LMP csapata jelentősen különbözik az MSZP és a Fidesz-KDNP csapatától, a Lehet Más a Politika jelöltjei egyenrangú felek, vagyis nem a polgármesterjelöltnek van egy csapata. „Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mi ténylegesen közösen gondolkodunk azon, hogy bizonyos várospolitikai kérdésekben milyen álláspontot alakítsunk ki. Az a legnagyobb különbség köztünk és a nagy pártok között, hogy mi képesek vagyunk ügyek mentén működni, nálunk nem párt- vagy épp frakciófegyelem van” – szögezte le Málovics.

lmp_pm_jelolt_malovics_gyorgy01_gs

Az esélyeit firtató kérdésünkre Málovics György elmondta, 1990-ben már volt egy választási “meglepetés” Szegeden, akkor Lippai Pált választották meg a szegediek polgármesternek. Megjegyezte, szerinte neki kevesebb esélye van arra, hogy a polgármesteri székbe ülhessen, de a Szegedi Tudományegyetem gazdaságtudományi karának docense kiemelte, azért indulnak külön a választáson, hogy jelezzék a választópolgároknak: nem állnak be sem az MSZP-DK-Együtt, sem pedig a Fidesz-KDNP mögé. Emlékeztetett arra is, hogy a szegedi Védegylet, majd később az LMP a szocialisták és az SZDSZ által képviselt politika ellen léptek fel. „Attól, hogy a Fidesz-kormány megmutatta, mindehhez képest is van lejjebb, az MSZP és Botka László megítélése nem javult az LMP szemében. Sem a szocialisták, sem pedig a Fidesz mögé nem tudunk és nem is akarunk beállni, ezért mutatjuk meg a választóknak, hogy önálló pólust képviselünk, újszerű politizálásra törekszünk” – közölte a polgármesterjelölt.

Szentistványi István a SZEGEDma.hu-nak elmondta, – akárcsak négy évvel ezelőtt – az októberi helyhatósági választásokra is részletesen kidolgozott programmal készülnek, melyben szerepelnek azok a témakörök is, melyeket az elmúlt négyéves önkormányzati ciklusban is kritikával illettek. „A városfejlesztési koncepció logikáját – másokkal együtt – mindig is kritizáltuk, programunkban kézzel fogható alternatívát is kínálunk majd erre. Az élhető város, vagyis a fenntarthatóság is kiemelt helyen szerepelt eddigi kommunikációnkban is, illetve a szociálpolitika területén is olyan szempontokat jelenítünk meg, amit a jelenlegi városvezetésből senki sem tartott feladatának” – mondott példákat Szentistványi István készülő választási programjukból.

lmp_sajttaj02_gs

Az MSZP-Demokratikus Koalíció-Együtt összefogás után a Jobbik, majd a Fidesz-KDNP-L.É.T. is bemutatta jelöltjeit.

Előző sztori

18 órán át küzdöttek a vásárhelyi szénatűzzel + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Halálos baleset Deszk és Klárafalva között (FRISSÍTVE)

Legutóbbi hasonló cikkek