Közélet

Labdarúgás: győzelemmel nyitna otthon a Mórahalom

Labdarúgás: győzelemmel nyitna otthon a Mórahalom

2014. augusztus 22., péntek
Labdarúgás: győzelemmel nyitna otthon a Mórahalom
morahalom_algyo01

A megyei I. osztály második fordulójának szombati derbijén folytatná Makón megkezdett pontgyűjtését a Mórahalom, az Algyő ellen várhatóan nagy küzdelem lesz a homokhátsági csapat otthonában. A második forduló szombati derbijét portálunk élő, szöveges formában közvetíti!

Hazai pályán ezen a héten mutatkozhat be a Mórahalom a 2014/15-ös bajnokságban.

Magyar György

együttese a nyitányon Makón nyert 2-0-ra, így jó helyzetből várhatja a folytatást. A nyáron kétszer is találkoztak a felek a felkészülés jegyében, előbb Mórahalmon 5-2-re tudtak nyerni Szőkéék, míg a "visszavágón", Algyőn 1-1-s döntetlen született. Az előző bajnokságban nem tudott pontot szerezni

Takács Zoltán

csapata a Mórahalom ellen, mindkét találkozásuk alkalmával három góllal terhelték kapujukat a mórahalmiak. Legutóbb 2012 márciusában tudott nyerni az Algyő Mórahalmon, akkor

Hadár Attila

gólja 3 pontot ért a vendégeknek. "Hazai pályán mindenképpen a három pontért lépünk pályára. Bár ellenfelünk egy kiváló csapat, azonban a múlt heti sikerünk után csak a győzelem lehet a célunk ezen a hétvégén is. Szerencsére nem kell változtatnom a múlt heti csapaton sem sérülés, sem eltiltás miatt" - mondta el Magyar György, a Mórahalom játékos-edzője. Az Algyő is sikerrel vette az első "akadályt" a bajnokságban: Takács Zoltán együttese a második félidőben szerzett gólokkal 4-1-re verte meg a SZVSE-t. Az algyőieknek nem lesz könnyű pontot csenniük a homokhátiak otthonából, az előző bajnokságban is 13 győzelem mellett egy döntetlen, és mindössze egy vereség a mérlege a Mórahalomnak a hazai pályán lejátszott bajnoki mérkőzéseket illetően. "Szoros és jó mérkőzést várok szombaton. A felkészülés alatt többször is találkoztunk a Mórahalommal, azonban ez nem azt jelenti, hogy teljes mértékben ismernénk egymást. A Mórahalom az osztály meghatározó csapatai közé tartozik, aki bárki ellen képes a jó teljesítményre. A hétvégén nem kell nélkülöznöm senkit, a múlt heti kerethez képest annyi változás, hogy

Gyimesi László

ezúttal rendelkezésünkre áll" - nyilatkozta Takács Zoltán, az Algyő edzője.

A Mórahalom VSE várható kezdőcsapata:

Czirják – Barna, Szücs, Udvari, Márki, Magyar, Vojnic-Zelic, Tóth L., Gonda, Szőke, K. Tóth.

Az Algyő SK várható kerete:

Révész, Szűcs M., (kapusok), Bella, Belovai, Bogdán, Daróczi, Farkas, Gyimesi, Koza, Pataki, Pénzváltó, Podonyi, Sebők, Szalma, Szélpál, Szűcs K., Takács.

Emlékeztetőül legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön: (2014. április 12.)

Mórahalom VSE - Algyő SK 3 - 1 (1-0)

Mórahalom. Vezette: Gera Ferenc (Csamangó Tamás, Kószó Csaba)

Mórahalom VSE:

Czirják - Takács (Kothencz P. 78'), Vojnic-Zelic, Szücs, Barna, Magyar, Zámbori, Tóth, Bokányi R. (Lázár 70'), K. Tóth, Szőke.

Játékosedző:

Magyar György

Algyő SK:

Révész - Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó (Koza 62'), Daróczi, Takács (Podonyi 58'), Pataki, Gyimesi (Kiss 77'), Bogdán (Sebők 58'), Kohajda (Farkas 58'), Hadár.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gól:

Magyar (16', 53'), Szőke (56') ill. Farkas (84')

Sárga lap:

Bokányi R. (66') ill. Szűcs K. (76')

Így játszottak a csapatok a megye I. első fordulójában:

Makói FC – Mórahalom VSE 0-2 (0-1)

Makó, 200 néző. Vezeti: Gyuga Zsolt (Farkas Csaba Zsolt, Fehér József).

Makói FC:

Frank Á.- Palotás, Sarnyai,(Köteles, 75′) Varga Cs., Pataki, (Czebe, a szünetben) Mátó G.,(Farkas D., 56.) Kovács Zs.,(Kópiás, 69′) Horváth K., Tóth T.,(Bress, 63′) Tóth A. Bány.

Vezetőedző:

Frank Csaba.

Mórahalom VSE:

Czirják – Szücs, Udvari, Márki, (Takács, a szünetben) Magyar, Vojnic-Zelic, Tóth L.,(Zámbori, 63′) Gonda, Szőke, K.Tóth.(Lázár, 69′)

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Tóth L. (17′), Szőke (58′)

Sárga lap:

Bány (76′) ill. Márki (37′), Lázár (90+2′)

Algyő SK - Szegedi VSE 4 - 1 (0-0)

Algyő. Vezette: Csöngető Endre (Barta Nortbert István, Kovács Sándor)

Algyő SK:

Szűcs M. - Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Sebők (Koza 80') Takács (Bella 55'), Bogdán (Farkas 65'), Pataki, Podonyi, Daróczi, Szalma.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Szegedi VSE:

Pluhár - Fülöp, Nagy Á., Mácsai (Faragó 74'), Baka (Kiss B. 50'), Fátyol, Zsilák, Nagy B., Törköly (Varga 72'), Kőszegi (Ponyokai 72'), Judik (Szabó 82').

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Gól:

Pataki (57'), Sebők (60'), Pénzváltó (65'), Szalma (83') ill. Fátyol (50')

Sárga lap:

Takács (17'), Sebők (59'), Pataki (89') ill. Törköly (29'), Mácsai (51'), Kiss B. (81'), Nagy B. (87')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.