Sport

Kézilabda: Lassan készen áll az SZKKSE előadása

Kézilabda: Lassan készen áll az SZKKSE előadása

2014. augusztus 26., kedd
Kézilabda: Lassan készen áll az SZKKSE előadása
szkkse_2014

A múlt hétvégén Orosházán szerzett ezüstérmet az Aegon kupán az SZKKSE női kézilabda csapata, az NB I újoncának azonban hamarosan tétmérkőzésen kell majd helyt állnia. A felkészülés hajrájában beszélgettünk Marosán György edzővel.

"Megvannak még a hullámok a játékunkban, Orosházán az első két mérkőzésen különböző formációkat gyakoroltunk, amiről érdemes beszélni, az a Békéscsaba elleni döntő, ahol úgy gondolom, hogy 30 percig sikerült kontroll alatt tartanunk a mérkőzés alakulását. Nagy szerepet játszott ilyen arányú vereségünkben az, hogy a tiszta lövőhelyzeteket nem tudtuk kihasználni, összesen nyolcszor fordult elő, hogy csak a kapus állt velünk szemben, ám rendre rossz döntést hoztunk ezeknél a szituációknál. Úgy gondolom, ez a fizikai terhelésnek is betudható, hiszen komoly terhelést kaptak az utóbbi időben a lányok. A támadásbefejezésben kell legtöbbet javulnunk, kapusteljesítményünk és a védekezésünk pedig egyre jobban alakul. Természetesen nem örül senki sem egy vereségnek, viszont túldimenzionálni sem kell a Békéscsaba elleni mérkőzést, azonban nem a felkészülési tornákat kell megnyernünk elsősorban." - nyilatkozta portálunknak

Marosán György

, az SZKKSE edzője. A csapat trénere elmondta, összességében sikeresnek értékeli az eddigi felkészülési időszakot, valamint külön örül annak, hogy azok a stílusjegyek, amiket szeretne látni a csapatán, egyre nagyobb arányban meg is jelennek a parkettán. Nincs már sok ideje a bajnoki bemutatkozásig az SZKKSE-nek, hiszen szeptember harmadikán, Érden kezdi meg a bajnokságot a szegedi gárda, Marosán György úgy véli, amikorra kell, teljes egészében össze fog állni csapata. A játék tempójával nem mindig elégedett a mester, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a frissítés időszaka előtt állnak még a lányok, így ezt követően ez a probléma is orvoslásra kerülhet. Fontos, hogy a lányok motivációs szintje magas, emocionálisan stabil együttesnek gondolja saját csapatát a szegedi tréner, ez pedig erőt adhat a bajnokság alatt. " Azt kaptam vissza a játékosoktól az eddigi időszakban, amit előzetesen is vártam, ne feledjük, egy új csapat kialakítása zajlik. Teljes bizalommal dolgozunk, dolgoztunk együtt, még egy kicsit felelősségteljesebben kellene játszanunk, sok volt a technikai hibánk. Amikor egy kézilabdázónak labda van a kezében, az olyan, mint mikor egy hegedűművész kézbe veszi a hegedűt, azzal felelősségteljesen kell bánnia. Le fog tisztulni a játékunk a bajnokságra, valamint a visszarendeződést kell még egy magasabb szintre helyeznünk, illetve a támadásfelépítésben van szükségünk magasabb dinamikára, de alapvetően ahol kellett, ott tartottunk az előző hétvégén. A támadásbefejezéssel kapcsolatban van egy kis hiányérzetem, de a felsorolt hibáink abszolút javítható hibák, viszont összességében elégedett vagyok az elvégzett munkával, ott állunk jelenleg, ahol én előzetesen is terveztem." - összegezte a csapat eddigi felkészülési időszakát Marosán György. A tréner elmondta, természetesen tanítványai várják már, hogy a bajnokságban is megmutathassák, hogy mire képesek, akárcsak a színészek, akik készülnek egy darabra, de igazi örömet az okoz a színésznek is, amikor az előadáson megjelennek a nézők, és megmutathatja azt a színdarabot előttük, amit hónapok óta próbált. "Ugyanígy vagyunk mi is, várjuk az előadást, bízok benne, hogy tapsvihar lesz az előadás végén és esetleg egy "vissza-vissza!" is érkezik a publikumtól. Szórakoztató csapat szeretnénk lenni, ezért dolgozunk a mindennapok alatt, hogy a mi kis színházunkat megteremtsük az újszegedi sportcsarnokban." - mondta el Marosán György. Az SZKKSE a bajnoki rajt előtt pénteken játssza utolsó felkészülési mérkőzését.

Dajka Bettináék

15:30-tól az újszegedi sportcsarnokban csapnak össze a szerb ezüstérmes Jagodina gárdájával, majd szeptember harmadikán már bajnoki pontokért lépnek pályára az Érd otthonában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.