Sport

Kézilabda: Döntetlen az SZKKSE főpróbáján + FOTÓK

Kézilabda: Döntetlen az SZKKSE főpróbáján + FOTÓK

2014. augusztus 29., péntek
Kézilabda: Döntetlen az SZKKSE főpróbáján + FOTÓK
szkkse_jagodina_14_08_29_gs

Bajnoki főpróbát tartott az SZKKSE női kézilabda csapata az előző szerb bajnokság ezüstérmese, a Jagodina ellen, hiszen szeptember harmadikán már az Érd ellen játszik bajnokit Marosán György csapata. Nehezen indult a meccs a szegediek számára, azonban végig küzdve, végül döntetlenre végeztek a felek.

Marosán György

nem számíthatott

Barján Biankára

, aki betegséggel küszködött az elmúlt napokban. Az eredetileg kitűzötthöz képest fél órával később, 16:00-kor kezdődött csak el a mérkőzés, mivel a Jagodina késve érkezett meg a Tisza-parti városba. Ez mintha az SZKKSE-t zavarta volna meg jobban, akik az első percekben több "könnyű" gólt is kaptak, nehezen tartották a tempót a határozottan kezdő vendégekkel szemben, ennek eredményeképpen a 7. percben 4-1-s Jagodina vezetésnél máris időt kért Marosán György, aki főleg a visszarendeződésekkel volt elégedetlen. Ezt követően rendezték is soraikat

Dajka Bettináék

, a 11. percre már döntetlenre álltak a csapatok (5-5), bár az ezt követő öt percben ismét három góllal tudtak ellépni a szerbek, (7-10), majd kifejezetten szép akciókból, és

Cubela

átlövéseiből sikerült újra visszakapaszkodni a 18. percre.(10-10) A mérkőzésen először a 21. percben jutott vezetéshez az SZKKSE, miután

Scholtz Andrea

védett egy hétméterest, majd az indításából gólt szerzett a Szeged, így 12-11-re módosítva az állást. A félidő harmadik részében Scholtz parádézott, további két hetest is hatástalanított, e mellett pedig

Mistric

lövései rendre a kapuban kötöttek ki, így öt perccel a szünet előtt már a Szeged vezetett hárommal, azonban két betörést követően már csak egy volt a hazai előny, így a félidőre egygólos fórral mehetett az SZKKSE.(15-14) A második játékrészt is eredményesebben kezdték a Jagodina játékosai, öt perc alatt nem csak hogy ledolgozták a minimális hátrányukat, hanem visszaszerezték a vezetést is.

Lojpur

ugyan ismét a szegedieket juttatta vezetéshez a 39. percben (19-18), ezt követően a Jagodina ismét gyors játékuknak köszönhetően fordítottak, és a 45. percben beállított háromgólos előnyük (20-23) után futott a mérkőzés végééig a Szeged. Többször sikerült egyenlíteni, Cubela keze továbbra is "jól sült", és Schultz is remekelt a kapuban, és nem csak hogy jól fogta a vendégek lövéseit, de indításaival gólpasszokkal is hozzájárult ahhoz, hogy öt perccel a vége előtt újra döntetlen legyen az állás. (28-28) A hajrában felváltva potyogtak a gólok, rendre megszerezte a vezetést a Jagodina, amire válaszolt az SZKKSE, az utolsó támadás azonban a szegedieké volt, miután a jó teljesítményt nyújtó Gerorgijev ellépte a vendégek akcióját, Cubela viszont nem tudta megszerezni hetedik gólját, ez az átlövése nem talált kaput, így 30-30-as döntetlennel kellett beérnie Marosán György csapatának a mai napon. Nehezen lendült játékba a szegedi csapat, aztán a védekezés stabilizálását követően főleg a második félidőben olykor szép játékot mutatva akár a győzelmet is megszerezhették volna, de a felkészülés finisében érthető, ha kissé fáradtabban mozogtak a lányok. Szeptember harmadikán már bajnoki pontokért küzd majd a Marosán-csapat, akik 18 órától Érden kezdik meg NB I-es szereplésüket.

Felkészülési mérkőzésen:

Szeged KKSE - ZORK Jagodina: 30 - 30 (15-14)

Szeged, 100 néző. Vezette: Temesi Péter, Janáky Csaba.

Szeged KKSE:

Dobó - Tóth 3, CUBELA 6, Dajka 6, Lojpur 2, MISTRIC 5, Zsilák 3. Csere: SCHOLTZ, Futaki, Szabó 2, Hárs 1, Lehmann-Dobó, Gulyás 1, Albert 1, Aaron, Karsai. Marosán György:

"A mérkőzés elején nem voltam elégedett a visszarendeződésünkkel, amivel problémánk volt a korábbi meccseken is, majd úgy gondolom, ezt sikerült megoldanunk. Összességében elégedett vagyok, hiszen hiányzott tőlünk egy meghatározó játékosunk, Barján Bianka. Végeredmény miatt egy kicsit hiányérzetem van, volt nyolc másodpercünk még, nem kellett volna ellőni, de megmutatkozott, hogy van tartása a csapatnak, hiszen többször vezetett az ellenfél, és sikerült visszakapaszkodnunk. Sok munka vár még ránk, de látom a fejlődést, aki kilátogatott, az egy szerethető csapatot láthatott. Ez volt a főpróba, ezzel az eredménnyel kiegyeznék Érden is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.