Közélet

Jobbik: Magyarország szuverenitása elleni támadás a Human Rights First jelentése

Jobbik: Magyarország szuverenitása elleni támadás a Human Rights First jelentése

2014. augusztus 16., szombat
Jobbik: Magyarország szuverenitása elleni támadás a Human Rights First jelentése

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a Magyarország szuverenitása elleni eddigi legagresszívabb támadás a Human Rights First (HRF) emberi jogi szervezetnek a sajtóban napvilágot látott, a kormány politikáját és a Jobbikot bíráló jelentése - írja az MTI.

Gyöngyösi Márton

szombaton Budapesten, az Egyesült Államok nagykövetsége előtt megtartott sajtótájékoztatón úgy értékelte a jelentést: Amerikában program készült arra, hogy a titkosszolgálatok, a külföldről fizetett civil szervezetek és az úgynevezett független sajtó segítségével miként kell megregulázni és visszaterelni a "neoliberalizmus útjára" Magyarországot. Ebben a helyzetben felszólítják a Fideszt és a kormányt, hogy hagyja abba a "csiki-csuki játékot", és döntse el, hogy az euroatlantizmus vagy a nemzeti érzésű emberek oldalán áll - mondta a politikus. Közölte, 2010 óta már számtalan kísérletet tettek arra a nyugati hatalmi központokból, hogy beavatkozzanak Magyarország belügyeibe. Eddig verbális szinten maradtak a támadások, de a HRF jelentése szerinte már nyílt, durva és agresszív beavatkozást jelent. Hozzátette: nem csoda, hogy a jelentés legfőbb célpontja a Jobbik, hiszen a párt az ország szuverenitásának "legelszántabb védelmezője", és rendszeresen felemeli a szavát a neoliberális politika és az euroatlantizmus ellen. Gyöngyösi Márton felidézte, a jelentés a többi között azt szorgalmazza: a titkosszolgálatok segítségével kell feltárni, hogy milyen üzleti és politikai körök állnak a Jobbik mögött, illetve azt sejtetik, hogy Oroszországból, illetve Iránból pénzelik a mozgalmat. A frakcióvezető-helyettes azt mondta: ki kellene vizsgálni, hogy miként szervezi az Egyesült Államok a nagykövetségéről azt a hálózatot, amely folyamatosan beavatkozik Magyarország belügyeibe titkosszolgálati eszközökkel. Annál is inkább, mert információk vannak arról, hogy miként hallgattak le a nagykövetségről magyar politikusokat, politikai pártokat - hangsúlyozta Gyöngyösi Márton. Kérdésre válaszolva elmondta: nem ismerte eddig azt a honlapot, amely azt állította, hogy Magyarország T 72-es harckocsikat ad el Ukrajnának, és azokat a sajtóinformációkat sem olvasta, amelyek szerint a Hídfő.net mögött a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) elnevezésű szervezet áll. Véleménye szerint az ukrán konfliktus egyfajta információs háborút is jelent, és nem tartja kizártnak, hogy a portál híradása az információs csata része. Ugyancsak kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott, hogy semmilyen kapcsolat nincs a Jobbik és a MNA között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.