Bulvár

Ebola - Hazaszállítanak Sierra Leonéból egy brit fertőzöttet

Ebola - Hazaszállítanak Sierra Leonéból egy brit fertőzöttet

2014. augusztus 24., vasárnap
Ebola - Hazaszállítanak Sierra Leonéból egy brit fertőzöttet

Hazaindult vasárnap a brit Királyi Légierő (RAF) egyik C-17-es szállítógépén a nyugat-afrikai Sierra Leonéból egy brit állampolgár, aki megfertőződött a térségben súlyos járványt okozó Ebola-vírussal.

A közelebbről nem azonosított beteg egy jótékonyság szervezet egészségügyi szakértője, aki az Ebola-járvány leküzdésében segédkezett a helyi hatóságoknak. A beteget az északnyugat-londoni Northolt városnegyed közelében működő légitámaszpontra szállítják az RAF különlegesen kialakított C-17-esével, onnan pedig a közeli Royal Free kórház speciális elkülönítő részlegébe viszik át kezelésre. Brit állampolgár szervezetében most először mutatták ki az Ebola-vírus jelenlétét a nyugat-afrikai térséget sújtó járvány kitörése óta.

John Watson

brit helyettes tisztifőorvos vasárnapi nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a brit lakosságot fenyegető kockázat "rendkívül csekély", mivel a brit állami egészségügyi szolgálatnak (NHS) magasan fejlett és alaposan kipróbált eljárási rendje van a Nagy-Britanniában ritkán előforduló fertőzéses esetek kezelésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.