Ebola – Hazaszállítanak Sierra Leonéból egy brit fertőzöttet

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hazaindult vasárnap a brit Királyi Légierő (RAF) egyik C-17-es szállítógépén a nyugat-afrikai Sierra Leonéból egy brit állampolgár, aki megfertőződött a térségben súlyos járványt okozó Ebola-vírussal.

A közelebbről nem azonosított beteg egy jótékonyság szervezet egészségügyi szakértője, aki az Ebola-járvány leküzdésében segédkezett a helyi hatóságoknak. A beteget az északnyugat-londoni Northolt városnegyed közelében működő légitámaszpontra szállítják az RAF különlegesen kialakított C-17-esével, onnan pedig a közeli Royal Free kórház speciális elkülönítő részlegébe viszik át kezelésre.

Brit állampolgár szervezetében most először mutatták ki az Ebola-vírus jelenlétét a nyugat-afrikai térséget sújtó járvány kitörése óta. John Watson brit helyettes tisztifőorvos vasárnapi nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a brit lakosságot fenyegető kockázat “rendkívül csekély”, mivel a brit állami egészségügyi szolgálatnak (NHS) magasan fejlett és alaposan kipróbált eljárási rendje van a Nagy-Britanniában ritkán előforduló fertőzéses esetek kezelésére.

Előző sztori

Labdarúgás: Parázs meccsen nyert a HFC + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: Dóra János gólja döntött az FK javára a szegedi derbin + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek