/

Birkapörkölt, slambuc és finom borok a Széchenyi téren + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hungarikum_barany01_gs

A Bárány Kisvendéglő is kiköltözött a Hungarikum Fesztiválra a hétvégén, és számos különleges étellel és itallal várja a házias ízek szerelemeseit, a húskedvelőktől a vegetáriánusokig, tájegységi sajátosságok szerint elkészített finomságokkal.

„A Kossuth Lajos sugárúton lévő vendéglő étlapjának állandó szereplője a birkapörkölt, ezúttal a Széchenyi téren is fogyaszthatja a vendégsereg az ízletes étket, csütörtöktől vasárnapig minden nap lesz birkapörkölt, slambuc és lecsó” – mondta el hírportálunknak Oláh János, az éttermi kirendeltség házigazdája. Pénteken hajdúsági jellegű birkapörkölt készül, szombaton pedig karcagi, amely abban különbözik, hogy a birka perzselt feje, lábai, belső szervei és a pacal is belekerülnek a bográcsba. A csütörtöki nap folyamán egy egész birkát főztek meg, és nagy sikert aratott az étel, többen repetáztak is, annyira elnyerte tetszésüket a pörkölt. „Akadt, aki korábban nem volt a birkahús híve annak jellegzetes íze és illata miatt, azonban a Bárány Kisvendéglő étke mégis elcsábította” – árulta el Oláh János. Azokat, akik továbbra sem ennének birkát, slambuccal: bográcsban tésztával, burgonyával, szalonnával készített hajdúsági pásztorétellel várja a stand, a hústól ódzkodók pedig cukkinis-patisszonos vegetáriánus lecsót fogyaszthatnak.

Az éhség mellett a szomjúság csillapításáról is gondoskodnak a vendéglősök: az imrehegyi Béla borászat borait kínálják a finomságok mellé. Kövidinka, olaszrizling, ezerjó, kékfrankos, kékfrankos rozé, cabernet sauvignon és pinot noir borok várják a kóstolni vágyókat, a nyári melegben pedig az igazi felfrissülést a szegedi Bánffi szódával készített fröccs nyújtja.

A Bárány Kisvendéglő kitelepülői mindenkit nagy szeretettel várnak a Széchenyi téren, aki tradicionális magyar étkekkel kíván jóllakni, ízletes borok kíséretében!

no images were found

Előző sztori

Éves konferenciára gyűlnek a legkiemelkedőbb bibliakutatók Szegeden

Következő sztori

Gyűjtést hirdettek az újszegedi református templom orgonájára + FOTÓK