A Bárány Kisvendéglő is kiköltözött a Hungarikum Fesztiválra a hétvégén, és számos különleges étellel és itallal várja a házias ízek szerelemeseit, a húskedvelőktől a vegetáriánusokig, tájegységi sajátosságok szerint elkészített finomságokkal.
„A Kossuth Lajos sugárúton lévő vendéglő étlapjának állandó szereplője a birkapörkölt, ezúttal a Széchenyi téren is fogyaszthatja a vendégsereg az ízletes étket, csütörtöktől vasárnapig minden nap lesz birkapörkölt, slambuc és lecsó” – mondta el hírportálunknak Oláh János, az éttermi kirendeltség házigazdája. Pénteken hajdúsági jellegű birkapörkölt készül, szombaton pedig karcagi, amely abban különbözik, hogy a birka perzselt feje, lábai, belső szervei és a pacal is belekerülnek a bográcsba. A csütörtöki nap folyamán egy egész birkát főztek meg, és nagy sikert aratott az étel, többen repetáztak is, annyira elnyerte tetszésüket a pörkölt. „Akadt, aki korábban nem volt a birkahús híve annak jellegzetes íze és illata miatt, azonban a Bárány Kisvendéglő étke mégis elcsábította” – árulta el Oláh János. Azokat, akik továbbra sem ennének birkát, slambuccal: bográcsban tésztával, burgonyával, szalonnával készített hajdúsági pásztorétellel várja a stand, a hústól ódzkodók pedig cukkinis-patisszonos vegetáriánus lecsót fogyaszthatnak.
Az éhség mellett a szomjúság csillapításáról is gondoskodnak a vendéglősök: az imrehegyi Béla borászat borait kínálják a finomságok mellé. Kövidinka, olaszrizling, ezerjó, kékfrankos, kékfrankos rozé, cabernet sauvignon és pinot noir borok várják a kóstolni vágyókat, a nyári melegben pedig az igazi felfrissülést a szegedi Bánffi szódával készített fröccs nyújtja.
A Bárány Kisvendéglő kitelepülői mindenkit nagy szeretettel várnak a Széchenyi téren, aki tradicionális magyar étkekkel kíván jóllakni, ízletes borok kíséretében!
no images were found