Sport

Biliárd: magyar csapatbajnok a Szegedi Biliárd SE

Biliárd: magyar csapatbajnok a Szegedi Biliárd SE

2014. augusztus 12., kedd
Biliárd: magyar csapatbajnok a Szegedi Biliárd SE
szegedi_biliard_se

A májusban véget ért országos csapatbajnokságon nem talált legyőzőre a Szegedi Biliárd SE csapata, amely sikerével megvédte címét és mint azt az egyesület elnöke elmondta, komoly célokkal várják a következő szezont is.

AZ NB I 2013-14-es szezonjában megismételte csapatbajnoki címét a Szegedi Biliárd SE, amelynek sikeréről az egyesület elnökét,

Papp Attilát

kérdezte a SZEGEDma.hu: „Címvédőként vághattunk neki az idei szezonnak, a résztvevő csapatok letisztulásáig mi is bizonytalanok voltunk azt illetően, hogy mire lehetünk képesek ebben az idényben. Amikor kiderült, hogy nagyjából a tavalyi mezőny indul újra, akkor láttunk rá esélyt, hogy sikerülhet, de biztosra természetesen nem mehettünk. A siker eléréshez rengeteget segített egyik fő támogatónk, Nagy Tibor, aki ingyenes játéklehetőséget biztosított játékosainknak. Ezzel próbáltunk ellensúlyozni riválisainkkal szembeni hátrányunkat, hiszen a tehetősebb klubok megtehetik, hogy játékosokat igazoljanak, míg a mi csapatunkban kizárólag egyesületi tagok, sőt, csak szegediek játszanak az újvidéki

Lackó Lénártot

kivéve. Az egész szezont ugyanaz a négy ember játszotta végig, egyformán magas szinten, miközben ellenfeleink tudták cserélni, pihentetni embereiket. ” - tért ki a csapat összetételére Papp Attila. Ahogy a Szeged BSE elnöke elmondta, az utóbbi két évben szorosan összekovácsolódott a társaság, amelynek jelenleg 24 tagja van, ez az összetartás pedig nagy szerepet tölthetett be a közelmúlt sikereiben. A játékosok alapteljesítményén kívül Papp Attila mindenképp kiemelkedőnek tartja, hogy négy csapatot is tudtak indítani az országos bajnokságon, valamint hogy az egyesületi tagok közel 90 százaléka vesz részt rendszeresen a versenyeken, ez a szám pedig az ország klubjai között is magas adatnak számít. „Az egyesület életében jelentős változást hoz az a tény, hogy hamarosan hat helyett tizenkét asztalon tudunk majd játszani, gyakorolni. Ezzel az asztalszámmal megváltoznak versenyeztetési lehetőségeink, több tornát tudunk majd idehozni Szegedre, több játékost láthatunk majd, akiktől tanulhatunk, illetve az utánpótlás képzésünket illetően is fontos, hogy több asztalon tudunk majd biliárdozni. A következő szezonban a célunk az ismétlés, már csak azért is,mert a szabályok szerint aki három egymást követő évben elnyeri a csapatbajnoki címet, az végleg megkaparintja a vándordíjat, amelyet jelenleg mi birtoklunk, és eddig kétszer sikerült megnyernünk köszönhetően a legutóbbi sikerünknek” - részletezte az egyesület jövőjét a klub elnöke. Papp Attila elmondta, bárki csatlakozhat az egyesülethez, a kapcsolatfelvételt követően a tagdíj befizetése után teljes értékű taggá válik a biliárd iránt érdeklődő játékos, akit ez után a Szegedi BSE mindenben támogat, és fejlődését követően versenyeken is indulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.