Bemutatták a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi képviselőjelöltjeit

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A következő öt év mérföldkő lehet, kemény munka és sok lehetőség vár a hódmezővásárhelyiekre, és ennek megfelelően a Fidesz felkészült csapatot javasol a választóknak – mondta az őszi önkormányzati választások önkormányzati képviselő-jelöltjeinek bemutatásakor Almási István polgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Almási István kifejtette: az elmúlt két évtizedben Lázár János vezetésével új fejezet nyílt Hódmezővásárhely életében, a politikai viták háttérbe szorultak, és mára a város Kelet-Magyarország legdinamikusabban fejlődő településévé vált. A következő öt év mérföldkő lehet, mivel ebben a ciklusban még jelentős uniós forrás áll majd rendelkezésre – mondta. Ehhez kemény munka kell, “ezért olyan képviselőkre van szükség, akik nem háborúzni, hanem építkezni akarnak, akik nem politikáról, pártokról, hanem Hódmezővásárhelyről kívánnak vitázni, és nem pártoknak pártokért, hanem a vásárhelyiekért dolgoznak” – fogalmazott. A tíz választókerületben jórészt olyan képviselőjelöltek indulnak, akik jelenleg is képviselők.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője az eseményen azt mondta, hogy szakmailag felkészült, erős csapatot állított fel Almási István. Emellett azonban példa nélkülinek nevezte, hogy ötven nappal a választások előtt az ellenzék még nem tudott sem polgármesterjelöltet, sem képviselőjelölteket felmutatni. „Ha a velünk szemben állók nem tudnak polgármester-jelöltet állítani, akkor a polgármester úrnak azt tanácsoltam, hogy ajánlja fel esetlegesen az együttműködést” – fogalmazott. Hozzátette: Almási István képes a különböző társadalmi érdekeket összefogni, hiszen az elmúlt két évben megtapasztalhatta minden vásárhelyi, hogy egy pártok felett álló, a vásárhelyiek érdekeit együttesen képviselő politikát folytatott.

Lázár János kifejtette: a Fidesz jelöltjeinek többsége a korábbi ciklusokban már bizonyított, a csapat tapasztalt, kiforrott, összeszokott, és az újonnan indulók szintén sokat tettek már eddig is körzetükért. Emellett a jelöltek közül többen nem tagjai semmilyen pártnak, azaz a pártpolitikai érdekeket félretéve a város érdekeit képviselik, és köztiszteletnek örvendenek – fűzte hozzá.

Hódmezővásárhely az a város, ahol az elmúlt években sem a képviselő-testületet, sem a polgármestert, sem külön-külön a képviselőket korrupciós botrány, anyagi jellegű vád soha nem illette, soha nem érte – emelte ki a miniszter. “Ez a képviselő-testület a jó gazda gondosságával irányította a várost, az elmúlt négy esztendőben felszámolta a város adósságát, miközben százmilliárdos nagyságrendben tudott élni az elmúlt hét év uniós fejlesztési lehetőségeivel” – fogalmazott.

Előző sztori

Kedvezményes jegyárakkal vár a nemzeti ünnepen a Móra-múzeum

Következő sztori

Elsimeréseket adott át Szent István ünnepén Csongrád megye rendőrfőkapitánya