Közélet

Bemutatták a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi képviselőjelöltjeit

Bemutatták a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi képviselőjelöltjeit

2014. augusztus 19., kedd
Bemutatták a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi képviselőjelöltjeit

A következő öt év mérföldkő lehet, kemény munka és sok lehetőség vár a hódmezővásárhelyiekre, és ennek megfelelően a Fidesz felkészült csapatot javasol a választóknak – mondta az őszi önkormányzati választások önkormányzati képviselő-jelöltjeinek bemutatásakor Almási István polgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Almási István

kifejtette: az elmúlt két évtizedben

Lázár János

vezetésével új fejezet nyílt Hódmezővásárhely életében, a politikai viták háttérbe szorultak, és mára a város Kelet-Magyarország legdinamikusabban fejlődő településévé vált. A következő öt év mérföldkő lehet, mivel ebben a ciklusban még jelentős uniós forrás áll majd rendelkezésre - mondta. Ehhez kemény munka kell, "ezért olyan képviselőkre van szükség, akik nem háborúzni, hanem építkezni akarnak, akik nem politikáról, pártokról, hanem Hódmezővásárhelyről kívánnak vitázni, és nem pártoknak pártokért, hanem a vásárhelyiekért dolgoznak" - fogalmazott. A tíz választókerületben jórészt olyan képviselőjelöltek indulnak, akik jelenleg is képviselők. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője az eseményen azt mondta, hogy szakmailag felkészült, erős csapatot állított fel Almási István. Emellett azonban példa nélkülinek nevezte, hogy ötven nappal a választások előtt az ellenzék még nem tudott sem polgármesterjelöltet, sem képviselőjelölteket felmutatni. „Ha a velünk szemben állók nem tudnak polgármester-jelöltet állítani, akkor a polgármester úrnak azt tanácsoltam, hogy ajánlja fel esetlegesen az együttműködést" - fogalmazott. Hozzátette: Almási István képes a különböző társadalmi érdekeket összefogni, hiszen az elmúlt két évben megtapasztalhatta minden vásárhelyi, hogy egy pártok felett álló, a vásárhelyiek érdekeit együttesen képviselő politikát folytatott. Lázár János kifejtette: a Fidesz jelöltjeinek többsége a korábbi ciklusokban már bizonyított, a csapat tapasztalt, kiforrott, összeszokott, és az újonnan indulók szintén sokat tettek már eddig is körzetükért. Emellett a jelöltek közül többen nem tagjai semmilyen pártnak, azaz a pártpolitikai érdekeket félretéve a város érdekeit képviselik, és köztiszteletnek örvendenek - fűzte hozzá. Hódmezővásárhely az a város, ahol az elmúlt években sem a képviselő-testületet, sem a polgármestert, sem külön-külön a képviselőket korrupciós botrány, anyagi jellegű vád soha nem illette, soha nem érte - emelte ki a miniszter. "Ez a képviselő-testület a jó gazda gondosságával irányította a várost, az elmúlt négy esztendőben felszámolta a város adósságát, miközben százmilliárdos nagyságrendben tudott élni az elmúlt hét év uniós fejlesztési lehetőségeivel" - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.