Kultúra

A szegedi Egyiptomból az „igazi” Egyiptomba

A szegedi Egyiptomból az „igazi” Egyiptomba

2014. augusztus 6., szerda
A szegedi Egyiptomból az „igazi” Egyiptomba
farao_mfm_02

Nagy sikerrel fut a Móra Ferenc Múzeum nagyszabású fáraó-kiállítása: A fáraók Egyiptoma című tárlat mindhárom helyszínén folyamatosan nagy tömegek fordulnak meg. A közgyűjtemény a kiállítás apropóján egy nyereményjátékot hirdetett: egy utazási irodával együttműködésben egyiptomi utazások várnak a kalandvágyó látogatókra. Az első utat már kisorsolták, a nyertesnek augusztus 8-án, pénteken 13 órakor adják át a nyereményt a Móra-múzeumban.

Már több mint negyvenezren látták a Móra Ferenc Múzeumban, a Kass Galériában és a Fekete házban A fáraók Egyiptoma című kiállítást. A kiállítótermekben egymást érik a látogatók, a csütörtöki és szombati ajándék tárlatevezetéseken is tömegek vesznek részt. A közgyűjtemény munkatársai szerint ez a tárlat lehet a múzeum történetének legsikeresebb időszaki kiállítása. A tárlat apropóján a múzeum nyereményjátékot is hirdetett: azok között a kultúrára szomjazó látogatók között, akik mindhárom helyszínt megtekintik, egyiptomi utazást sorsolnak ki. Az első sorsolás a múlt hét folyamán közjegyző jelenlétében le is zajlott: a nyereményt, a Kairóba szóló utat augusztus 8-án, pénteken adja át a nyertesnek a kiállítás támogatója, az utazást biztosító Insight Tours ügyvezető igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.