Közélet

18 órán át küzdöttek a vásárhelyi szénatűzzel + FOTÓK

18 órán át küzdöttek a vásárhelyi szénatűzzel + FOTÓK

2014. augusztus 14., csütörtök
18 órán át küzdöttek a vásárhelyi szénatűzzel + FOTÓK
vasarhely_szenatuz006

Szerdán délután, a műszaki mentésekkel fejeződött be annak a tűznek a felszámolása, amely még kedden, a délutáni órákban keletkezett.

Augusztus 12-én, 17 óra 30 perckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelem műveletirányítására. A bejelentő elmondta, Hódmezővásárhely mellett, egy vajháti tanya udvarán tárolt zabszéna gyulladt meg. Körülbelül 200 bála széna égett, de a lángok további ezer bálát is veszélyeztettek. A hódmezővásárhelyi egység 18 óra előtt megkezdte a tűz eloltását. A körülhatárolást követően a tűzoltók több vízsugárral, órákon át locsolták a lángoló szénakazalt. Az oltási munkálatok áthúzódtak a szerdai napra is. Szerdán megkezdték a bálák széthúzását. A tűzoltók markolókkal terítették szét az izzó zabszénát, majd vízsugárral hűtötték tovább. A vásárhelyi egység – a reggel 7 órai váltás után -, szerdán délben térhetett vissza állomáshelyére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.