Sipos Attila: Petőfitelepen lehetne Szeged második ligete

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sipos_attila02_gs

Intézmények nyílászáró cseréi, járdajavítások, játszótér-felújítás és a civil szervezetek támogatása – sorolta Sipos Attila, mi mindenre fordítják Petőfitelepen a részönkormányzati keretet, melynek egy részét év elején Botka László zárolta.

Az SZMSZ-t módosították 2012-ben ahhoz, hogy megalakulhasson a petőfitelepi részönkormányzat, 15 jelölt közül választották meg a nyolcfős tagságot, akik júniusban tették le esküjüket. Egyiküket, Sipos Attilát kértük meg, hogy az önkormányzati ciklus vége felé ismertesse, mi minden történt Petőfitelepen az elmúlt bő két esztendőben, mire költötték Szeged város 30 millió forintos részönkormányzati keretének Petőfitelepre eső forráshányadát.

„A Fő téri óvoda nyílászáróinak cseréjére 45 ezer forintot tudunk költeni, a művelődési ház festésére 300 ezret fordít a részönkormányzat, és idén fontos lenne a Csavar sori gyalogátjáró rendbetétele és a Pápai utcai töltésátjáró járdáinak javítása” – sorolta Sipos Attila, mire költik idén a keretet. Megjegyezte, a februári közgyűlésen Botka László szocialista polgármester több költségvetési keretet kifizetésének felfüggesztéséről döntött, ezek közé tartozik a részönkormányzati egy része is.

sipos_attila01_gs

Sipos Attila arról tájékoztatott, hogy a keret 70 százalékát a városrész fejlesztésére fordítják, így például 2012-ben a Csap utcai gyógyszertárnál korlátot építettek, a Fő téren ivókutat, az iskola előtti terület járda- és aszfalthibáit is kijavították. Ezenfelül a református gyülekezetnek, civil szervezeteknek, városrészi rendezvények lebonyolításához is anyagi támogatást nyújtott a részönkormányzat. A részönkormányzat tagja a tavalyi fejlesztések közül kiemelte a Lidicei tér megújítását, új, korszerű eszközökkel bővült a játszótér a környékbeliek nagy örömére. Ezen felül az iskola előtti kosárpálya kerítésének a hibáit is kijavították. A rézönkormányzat megalakulása óta a városrész rendezvényeit is támogatja anyagilag, ezek közül a legjelentősebb a Szív Napja, de többek között az iskola karácsonyi ünnepségét és a nyugdíjas klubot is segítik. Hozzátette, a katolikus egyházközség és a református gyülekezet karácsonyi segélyezési akcióihoz is hozzájárultak.

A legfontosabb jövőbeni feladat a kiserdő helyzetének a rendezése lenne Sipos Attila szerint. A töltés melletti terület a rendszerváltás után magánkézbe került, s a részönkormányzat tagja szerint Szegednek arra kellene törekednie, hogy ismét városi tulajdonba kerüljön. Mint elmondta, a szocializmus idején erdei futópálya, pihenőpark volt ott, s a terület rendezésével meg lehetne nyitni Szeged második ligetét.

Előző sztori

Szőreg vidám nyári táborai + FOTÓK

Következő sztori

Munkaszüneti nap van az egészségügyben és a hivatalokban